Ezek a világ legparább horrorfilmjei egy kutatás szerint

Ezeket a filmeket TÉNYLEG csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Ezek a világ legparább horrorfilmjei egy kutatás szerint

A horrorfilmek ijesztőek, brutálisak és (valljuk be) undorítóak, mégis hatalmas rajongótáboruk van. A szakemberek pedig természetesen utána is jártak ennek a jelenségnek és érdekes dologra jöttek rá. Kiderült, hogy az agyunk nem feltétlenül tud különbséget tenni a valóság és a fantáziavilág között, miközben ezeket a filmeket nézzük, így ez a szimpla házi mozizás is olyan stresszhelyzetet válthat ki, ami beindítja az úgynevezett üss vagy fuss vészreakciónkat.

A horrorok legijesztőbb percei alatt az agyad elfelejtkezhet arról, hogy amit éppen látsz, az nem valós veszély és aszerint cselekszik, mintha az lenne. Szóval eláraszt téged adrenalinnal vagy az eufóriát kiváltó endorfinokkal és a dopaminnal. Ennek eredményeképpen pedig úgy érezheted magad, mint aki bármire képes: például arra is, hogy legyőzz egy gyilkos zombi hadsereget.

De akármilyen bátornak is tartjuk magunkat a kanapénk biztonságában, vannak olyan horrorfilmek, amik még a műfaj legedzettebb rajongóit is kiakasztják. És képzeld, még arról is készült tanulmány, hogy melyek azok a rémsztorik, amelyektől a leghevesebben dobogni kezd a szíved… Mi pedig elhoztuk neked, melyik három alkotás került fel a legijesztőbb horrorfilmek dobogójára a BroadbandChoices kutatása szerint. Ha úgy döntesz, hogy megnézed őket, készülj fel: nemcsak a szíved fog kiugrani a helyéről, hanem te is a fotelből, hogy felkapcsolhasd a lámpát…

Az utolsó rítus (Host)

Az első helyen álló brit film már csak azért is különleges, mert a koronavírus-járvány első hónapjai alatt rögzítették, méghozzá (stílusosan) Zoomon keresztül. Az alig egy órás horror amúgy is ezen a felületen játszódik, ugyanis egy olyan baráti társaságról szól, akik a karanténozás közben meghívtak egy médiumot az egyik videóbeszélgetésükbe. De mondanunk sem kell, hogy a csevegés később elég para fordulatot vesz.

Sinister

A 2012-ben bemutatott Sinister középpontjában egy Ellison nevű krimiíró áll (őt amúgy Ethan Hawke játssza), aki a regényeiben megtörtént bűneseteket dolgoz fel. Egy nap aztán ráakad egy videókkal teli dobozra, amelyek egytől egyik gyilkosságról készültek. És hála a horrorisztikus kollekciónak, egyre rémisztőbb fordulatokat vesz az élete. (Fun fact: A filmet állítólag az egyik forgatókönyvíró, C. Robert Cargill egyik rémálma ihlette, ami A kör című film megnézése után kínozta…)

Insidious

A természetfeletti szálakkal átitatott horror azzal kezdődik, hogy Josh és Renai Lambert (őket Patrick Wilson és Rose Byrne alakítják), akinek az egyik kisfia, Dalton totálisan váratlanul és megmagyarázhatatlanul kómába esik. Ám a több hónapnyi kórházi kezelés ellenére sem javul az állapota, a szülei pedig végül hazaviszik. És ezzel sajnos paranormális jelenségek áradatát zúdítják magukra. (Összesen három Insidious-film készült, ez a bemutatás dátumát tekintve ugyan az első, de a történet időrendje szerint az utolsó.)

Forrás: Health, Bloody Disgusting

Ennyi vérengzés után jöhet egy kis romantika?

Még több

Programajánló