5 hátborzongató sorozat, amit 1 nap alatt ledarálhatsz

Vámpírok, boszorkányok vagy éppen rasszista rendőrök – a következő sorozatokban mind közös a nagyon para atmoszféra és a csipetnyi jump scare elemek, na és persze az, hogy egyetlen éjszaka alatt is ledarálhatod őket, ha nagyon belejössz.

5 hátborzongató sorozat, amit 1 nap alatt ledarálhatsz

Olyan szinten rápörögtél a Halloween tematikára a napokban, hogy azóta sem bírsz leállni a borzongással? Ki mondta, hogy nem ér a csokit vagy csalunk üzemmód, ami a desszerteket illeti? Ha pedig sorozatok formájában őrizgetnéd még a hétvégi hangulatot, kezdd a következő gyorsan darálható, de annál parább produkciókkal. 

A cseresznye vadiúj íze – Netflix

Nick Antosca és Lenore Zion 8 részes (mini)sorozatát sokan a a Twin Peakshez hasonlították, nem véletlenül. A cseresznye vadiúj íze egy misztikus bosszútörténet, amelyben a sztori szerint egy feltörekvő fiatal filmes egy boszorkány segítségével akar az őt kihasználó és a forgatókönyvét eltulajdonító produceren revansot venni. A probléma csak az, hogy az ilyen alkuknak, mint tudjuk, mindig ára van… Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy az eleinte egész visszafogott sorozat szépen lassan egy démonokkal, voodoo-zombikkal, szex- és vérmágiával terhelt misztikus horrorrá változik.

Castle Rock – HBO Go

Ennek a Stephen King hátborzongató világába kalauzoló sorozatnak két évada is van, de mivel antológia sorozatról van szó, az évadok függetlenek egymástól, szóval az is bőven elég lehet, ha csak az egyiket darálod le. Mindkét évadnak a középpontjában Stephen King legnépszerűbb, visszatérő témái köszönnek vissza, és a történetek mindig egy Castle Rock nevű, kitalált város köré összpontosulnak. Stephen King-fanoknak kötelező, Bill Skarsgard-rajongóknak pedig az első évadot ajánljuk. 

Lovecraft Country  – HBO Go

A Lovecraft Country nem csak egy egyszerű horrorsorozat, megjelenik benne a rasszizmus vagy éppen a feminizmus témája is, emellett erőteljes drámai, illetve fantasyre, valamint sci-fire jellemző elemekkel is találkozhatsz benne. Lesznek benne óriás szörnyek, rasszista seriffek illetve milliárdosok is, és bár emiatt a sokszínűség miatt így elsőre lehet, hogy kicsit megfoghatatlannak tűnik, mindenképpen érdemes adnod neki egy esélyt.

Ne higgy a szemének! – Netflix

Ez a 6 részes mini sorozat leginkább talán a Stranger Things hangulatát idézi. Egy természetfeletti, misztikus elemekkel megspékelt pszichológiai thrillerről van szó, aminek a nézése közben olyan érzésed lesz mintha egy holdkóros utazáson lennél ébrenlét és álom között. A sztori szerint egy egyedülálló anya beteges manipulációk hálójában találja magát, amikor viszonyt kezd pszichiáter főnökével, és titokban összebarátkozik annak rejtélyes feleségével.

Mise éjfélkor – Netflix

Mike Flanagan horrorsorozatának hangulatát többen is Stephen King műveihez hasonlították, ami egyrészt igaz is, közben mégis egészen más. A Midnight massben simán megférnek egymás mellett a papok a vámpírokkal, a szent csodatételek a tengerparton heverő halott macskákkal, vagy éppen a muszlim serif és a bigott katolikus csatározásai. Bár komótosan indul be a cselekmény, az utolsó két epizódban valósággal elszabadul az őrület, a nyugisabb részek pedig bőven kárpótolnak majd a főszereplőt alakító Hamish Linklater hosszú, és valahol elképesztően szexi monológjai. 

Sorozatok minden mennyiségben:

Még több

Programajánló