4 film, meg kell nézned, ha motivációra van szükséged

Éppen úgy érzed, mintha az egész világ összeesküdött volna ellened és legszívesebben magadra húznád a takarót és ki sem szállnál az ágyból? Jobb ötletünk van, inkább nézz meg egy inspiráló filmet!

4 film, meg kell nézned, ha motivációra van szükséged

Hiába a pozitív gondolkozásmód, néha mindenkinek szüksége van egy kis extra motivációra. Nehezen indult a heted, esetleg elbizonytalanodtál abban, hogy valóban jó irányba halad-e karriered vagy egyszerűen csak megmagyarázhatatlanul rossz a kedved? Bridget Jones ugyan azt mondja, hogy ha lehetetlennek tűnik az életünk folytatása, akkor elkerülhetetlen, hogy az ember kiegye a hűtő egész tartalmát, de mi mégis inkább arra biztatnánk, hogy inkább vackolj be a kanapéra filmezni! (Na persze pár kocka csoki azért nem árthat…) És hogy miért éppen ezt javasoljuk neked?

A válasz nagyon egyszerű: mivel az időutazás nem opció számunkra, alkalmanként sajnos mindannyian kétségbe eshetünk amiatt, hogy nem tudjuk, BIZTOSAN megtérülnek-e az erőfeszítéseink a jövőben. Ezzel szemben viszont a filmekben megvan a feloldozás: azaz láthatod, hogy a főszereplők (kemény munka árán, de) végül elérik a céljaikat. Az ő sikerük pedig neked is erőt adhat ahhoz, hogy ne add fel és dolgozz tovább az álmaidért. Úgyhogy összegyűjtöttünk neked néhány filmet, amelyek segítenek visszaszerezni a motivációdat!

Good Will Hunting

Az 1997-es filmet már csak azért is érdemes megnézned, mert a forgatókönyvét Hollywood egyik kedvenc baráti párja, Matt Damon és Ben Affleck írta – és még Oscar-díjat is kaptak érte. A sztori egy Will Hunting (őt egyébként Matt alakítja) nevű srácról szól, aki annak ellenére, hogy matematikai zseni, mégis takarítóként dolgozik egy egyetemen. Bár egy professzor felfedezi, mire lehetne képes, Will közben belekeveredik egy utcai verekedésbe és letöltendő börtönre ítélik. Végül az egyetem oktatója eléri, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék, amennyiben Will eljár pszichológushoz és a matematikával is foglalkozik – vagyis rendbe teszi az életét. Hidd el, Matt és Ben nem véletlenül kapták meg az egyik legrangosabb díjat a történetért!

Vadon

A Reese Witherspoon főszereplésével készült dráma semmiképpen sem maradhat le a listádról, hiszen a forgatókönyvét maga az élet írta. Mi lehetne ennél motiválóbb? A filmben Cheryl Strayed memoárját dolgozták fel, aki mindössze 22 éves volt, amikor édesanyja elhunyt tüdőrákban. A nő ezután teljesen összeomlott, elvált a férjétől és az egyik szeretője miatt/mellett még a kábítószerekre is rászokott. Végül 26 éves korában úgy döntött, túrázni indul (méghozzá egyedül, ráadásul tapasztalatok nélkül), hogy feldolgozhassa a gyászt és visszatalálhasson önmagához. Reese pedig olyan fantasztikusan tolmácsolta az érzelmeit a vásznon, hogy Oscarra is jelölték az alakításáért.

Ízek, imák, szerelmek

Kívülről úgy tűnhet, tökéletes az életed, de te mégsem vagy boldog? Így érezte magát Elizabeth Gilbert is, mielőtt kilépett a látszólag mesébe illő házasságából. Ezután megismerkedett egy nála fiatalabb férfival, ám amikor ez a kapcsolata is véget ért, elég komoly elhatározásra jutott: mindent maga mögött hagyott és több hónapos utazásra indult a világ körül. Bejárta Olaszországot, Indiát és Balit is, majd memoárt írt a tapasztalatairól és a felismeréseiről Ízek, imák, szerelmek címmel. A filmadaptációban Julia Roberts alakítja Lizt és már csak a lenyűgöző tájak miatt megéri bekapcsolnod. Garantáljuk, hogy ezután neked is nagyobb kedved és erőd lesz kilépni a komfortzónádból!

A számolás joga

Úgy érzed, hogy hiába küzdesz az álmaidért, mégsem érheted el őket sosem? Akkor neked az igaz történeten alapuló A számolás joga című filmre van szükséged! A dráma az ötvenes évekbe repít vissza téged, méghozzá oda, ahol az Egyesült Államok éppen le akarja győzni Oroszországot az űrversenyben. És tudod kik válnak a NASA szuperhőseivé ebben a hajszában? Három olyan matematikus, akik többszörösen is hátrányból indultak: egyrészt azért, mert nők, másrészt azért, mert afroamerikai származásúak. Szóval bármennyire is reménytelennek látod jelenleg a helyzetedet, hidd el, te is megvalósíthatod a céljaidat! Ahogyan a filmből is kiderül, a határ a csillagos ég – de szó szerint!

A motivációd már rendben, de azért még filmeznél egy kicsit? 

Még több

Programajánló