5 sorozat, ami annyira félelmetes, hogy csak nappal mered majd megnézni

Ha mégis este kapcsolod be őket, elbúcsúzhatsz az alvástól! Mi szóltunk…

5 sorozat, ami annyira félelmetes, hogy csak nappal mered majd megnézni

Megvan az a paradox érzés, amikor már szó szerint minden apró zajra összerezzensz ijedtedben, de mégis képtelen vagy félbehagyni azt az ijesztő szériát, amit nézel? Nyugi, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül, hiszen hozzád hasonlóan sokan szeretik azt az adrenalinlöketet, ami a rémisztő sztorik hatására árasztja el őket. Gondolj csak bele, nem véletlenül kerül fel évről évre egyre több thriller- és horrorsorozat a streamingszolgáltatók műsorára. Mi most elhoztunk neked öt olyan showt, aminek hála búcsút mondhatsz a lelki nyugalmadnak…

A Hill-ház szelleme (The Haunting of Hill House)

Ha ledarálod a Shirley Jackson azonos című regénye alapján készült Netflixes sorozatot, akkor biztos lehetsz abban, hogy akár a végtelenségig is számolhatnád a bárányokat, akkor sem fogsz tudni elaludni. Ja, és kétszer is meggondolod, hogy belépj-e egy régi épületbe. A sztori a Crain családról szól, azaz Hugh-ról és Oliviáról, akik 1992-ben öt gyermekükkel együtt Hill House-ba költöznek, mert fel szeretnék újítani azt, mielőtt eladják. De a munkálatokkal együtt a paranormális jelenségek is elkezdődnek az életükben…

Ki ölte meg Sarát? (Who Killed Sara?)

A krimikre már fel se kapod a fejed? Ez a spanyol széria még téged is kiboríthat! A történet amúgy meglehetősen „egyszerű”: Álex Guzmán 18 évet tölt ártatlanul a börtönben gyilkosság miatt és a szabadulása után megfogadja, hogy megtalálja a valódi tettest. Aki egyébként nem mást, mint az ő húgát, Sarát ölte meg. De amennyire sablonosnak tűnik a bosszúálló férfi sztorija, annál inkább felpörgeti majd az adrenalinszintedet.

Castle Rock

A horrorsztorik királya egyértelműen Stephen King, szóval nem meglepő, hogy a filmesek számtalanszor nyúltak a regényeihez inspirációért. A széria abban a képzeletbeli városban, azaz Castle Rockban játszódik, ami a szerző több könyvében is megjelenik. Az alkotók Stephen King műveinek visszatérő elemeiből és karaktereiből dolgoztak, miközben tisztelegtek az író munkássága, azaz a legnépszerűbb történetei előtt.

A törvény nevében (True Detective)


Előfordult már veled, hogy miután megnéztél egy parán ijesztő sorozatot, muszáj volt átváltanod Jóbarátokra, hogy helyreálljon a lelki békéd? Nos, a három évados A törvény nevében éppen ilyen, különösen az első szezonja, amiben Matthew McConaughey és Woody Harrelson játsszák a főszerepeket. Két volt gyilkossági nyomozót alakítanak, akiket beidéznek egy meghallgatásra egy korábbi ügy miatt. Mivel a Rita hurrikánban több régi akta megsemmisült, így kénytelenek mesélni az esetről, ugyanis a legfrissebb bizonyítékok szerint a gyilkos még mindig szabadlábon van.

Ratched

A Netflixes sorozat tulajdonképpen a Száll a kakukk fészkére előzménytörténete. Bemutatja, hogyan vált Mildred Ratchedből az a kegyetlen nővér, akinek megismerhettük. A nő 1947-ben vállal állást egy kaliforniai pszichiátriai kórházban, ahol nyugtalanító kísérleteket folytatnak az emberi elmével… Ratched nővérről pedig a környezete hatására hamar kiderül, hogy az elegáns külseje mögött valójában egy szörnyeteg. Ne is próbálkozz azzal, hogy elalvás előtt indítod el a showt a Netflixen!

Nem csak az ijesztő sztorikat kedveled?

Még több

Programajánló