5 apró, de annál izgalmasabb részlet, amit biztosan nem szúrtál ki az Örökkévalókban

Most már biztosan te is láttad az Örökkévalókat, úgyhogy ideje spoileresen, a legapróbb részletekig kielemezni a Marvel legújabb szuperhősfilmjét.

5 apró, de annál izgalmasabb részlet, amit biztosan nem szúrtál ki az Örökkévalókban

Az Örökkévalók évek óta az első olyan film, ami úgy tartozik az MCU-hoz, hogy közben nem kell megnézned mind a 29 Marvel filmet és sorozatot, hogy érts mindent, ami történik. Mert igen, futólag említik a Bosszúállókat, Thanos csettintését, de Chloe Zhao filmje nem a múltra koncentrál. Hanem arra, hogy az új szuperhősök bevezetése mellett megalapozza az MCU jövőjét, miközben néhány Easter egg formájában azokra is gondolt, akik a képregényekben találkozott az Örökkévalókkal először. Lássuk, mik ezek a szuper, apró részletek!

Dane Whitman

Mikor Sersi pasija, a Kit Harington által alakított Dane megtudja, hogy a lány egy Örökkévaló, szinte meg sem lepődik. Hogy miért? Mert Dane sokkal jobban ismeri a szupererők és mágia világát, mint hinnéd: a stáblista utáni jelenetből kiderül, hogy a családja a Fekete Lovag leszármazottjai és az a nagybácsi, akivel Sersi szerint Dane-nek ki kell békülnie, nem más, mint a jelenlegi Fekete Lovag, Nathan Garrett. Fekete Lovagnak lenni pedig azt jelenti, hogy övé a fekete kard (Ebony Blade), amit Merlin készített egy meteorból. A kard annál erősebb lesz, minél inkább átadja magát a bűnöknek és gaztetteknek a tulajdonosa, és annál gyengébb és életlenebb, minél becsületesebb marad a Fekete Lovag. Szóval azáltal, hogy Dane eldönti: megpróbálja védelmezni a Földet, egy sokkal sötétebb útra lépett.

Thor

Emlékszel, amikor Kingo (Kumail Nanjiani) arról panaszkodott, hogy Thor nem veszi fel neki a telefont, mióta Bosszúálló lett? Ez arra a képregényes kapcsolatra utal, ami Thor és az Örökkévalók, illetve az Égiek között húzódik. Miután ugyanis elkaszálták Jack Kirby Örökkévalók-sorozatát,  Roy Thomas és John Buscema készítettek egyfajta folytatást a sztorinak a Mighty Thor nevű sorozat keretein belül. Ebben elkülönítették az Örökkévalókat a görög istenektől, akik között – biztos neked is feltűnt – meglehetősen sok a hasonlóság, többek között a nevük is (*khm* Thena *khm*). Ezek után pedig csak csendben jegyezzük meg, hogy a Thor: Love and Thunderben, azaz a negyedik részben Russel Crowe alakításában Zeusz is fel fog tűnni…

Ikaris öngyilkossága

A görög mitológiával való hasonlóság Ikaris karakterében is megfigyelhető: úgy végzett magával, akárcsak a görög Ikarosz, aki túl közel repült a Naphoz. De a Richard Madden által alakított Örökkévaló halála a képregényeket is tükrözi. Egy esetben például az összes Örökkévaló megöli magát, miután megtudják, mi is az Égiek célja velük valójában – a filmben Ikaris ezt tudja, viszont nem bírja feldolgozni a változást és azt, hogy megtagadják tőle az életcélját, azaz, hogy segíthessen az Égieknek. 

Starfox és Pip

Az első stáblistás jelenetben befut Harry Styles mint Eros, más néven Starfox és a társa, Pip, a troll. Eros szintén Örökkévaló és nem mellesleg Thanos öccse, míg Pip egy teleportáló képességekkel rendelkező alien, akit viszont gyakran bajba kever a részegsége. A képregényekben Pip és Starfox sokszor segítettek olyan karaktereknek, akik már vagy hamarosan az MCU tagjai. Így például Adam Warlock (őt Will Poulter fogja alakítani A galaxis őrzői 3-ban), az Ezüst utazó (a készülő Fantasztikus négyes egy szereplője) vagy Gamora. Bár nem tudjuk, a két karakter hol bukkan fel legközelebb, vagy azt, hogy mivel fogják magyarázni a hiányukat a Thanosszal való csatában, de az biztos, hogy akár a Bosszúállókban, akár A galaxis őrzőiben, de még az Örökkévalók 2-ben is sanszos a megjelenésük.

Penge

„Biztosan felkészült, Mr. Whitman?” – kérdezi egy hang a kard felett álló Dane-től abban a bizonyos stáblista utáni jelenetben. A hang pedig nem máshoz tartozik, mint Mahershala Ali Pengéjéhez, akinek az MCU-s debütálását már alig várják a fanok. De mégis mi köze Pengének Dane Withmanhez és a Fekete Lovaghoz? A képregényben Whitman megküzdött Drakulával, aki a fekete kardot akarta megszerezni és egyúttal legyőzött egy vámpírsereget, akik meg akarták szállni Londont. És ahogy a Marvel egyre inkább belemerül a képregények horror-oldalának felfedezésébe az olyan filmekkel és sorozatokkal, mint a Doktor Strange az őrület multiverzumában, a Holdlovag és a nemrég bejelentett Werewolf by Night, számíthatunk rá, hogy egyre több lény bukkan majd fel. Nem kicsit esélyes, hogy Kit Harington Dane-je fontos szerepet kap majd a Pengében. Sőt, az is lehet, hogy egymás szövetségesei lesznek, hogy később ebből kialakuljon az Éjfél fiainak nevezett csapat, aminek olyan karakterek is a tagjai, mint Morbius (az ő filmje is hamarosan érkezik) a Werewolf by Night vagy épp Doktor Strange.

Forrás: Vulture

Olvass el mindent IS az Örökkévalókról:

Még több

Programajánló