Sztárok, akik a Harry Potternek köszönhetik a karrierjüket, pedig csak mellékszerepet játszottak

Lehet, hogy nem voltak olyan bátrak, mint Harry, olyan okosak, mint Hermione vagy olyan jó barátok, mint Ron, de azért az alábbi karakterek az őket alakító színészeknek igenis sokat jelentettek!

Sztárok, akik a Harry Potternek köszönhetik a karrierjüket, pedig csak mellékszerepet játszottak

Egy csomó olyan példát tudnánk mondani, amikor egy mellékszereplőt annyira megszeretett a közönség, hogy végül ő is állandó figura lett, épp ezért nem szabad lebecsülni még ezeket a kisebb szerepeket sem. A következő sztárok például pont ezeknek a megjelenéseknek köszönhetik, hogy sikerült áttörő sikert elérniük a szakmájukban. Igen, a Harry Potterben talán csak ideig óráig tűntek fel, de mégis, ez volt számukra a nagy kiugrási lehetőség! 

Alfred Enoch 

Ha Harry és Ginny drukker voltál, akkor valószínűleg te sem szívlelted különösebben szegény Dean Thomast, Ginny első pasiját, Alfred Enoch azonban sokat köszönhet neki, hiszen a karakter indította be a karrierjét. A srác a nyolc mozi alatt mindössze körülbelül 10 percre tűnt fel, de az eléggé meghatározó volt a jövője szempontjából, hiszen a filmek után sorra kapta a szerepeket, míg végül beválasztották a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot című sorozatba Christopher Castillo szerepére – ez pedig meghozta neki a világhírnevet. Alfred egyébként pont ma ünnepli a 33. születésnapját, és újabban az Apple TV+ Alapítvány című sorozatában játszik. 

Robert Pattinson 

Robert egyértelműen Cedric Diggory szerepével robbant be  köztudatba, de a zsupszkulcs megérintésével szinte rögtön ezután Edward Cullen szerepében landolt, ami nem kis teljesítmény egy kezdő színésztől. Oké, utálta a vámpír hősszerelemes figuráját, és azóta is igyekszik ezt a csorbát kiköszörülni, de kétségkívül az Alkonyat emelte az A-listás sztárok közé, ahonnan picit rögös, de azért nagyjából egyenes út vezetett a Batman főszerepéig. 

Hero Fiennes Tiffin 

Hero Fiennes Tiffin lehet, hogy csak 11 éves volt, amikor a fiatal Tom Denem szerepét eljátszhatta, de már akkor is várható volt, hogy ez a fiú nem fog a süllyesztőben eltűnni. Már csak azért sem, mert a nagybátyjai, Ralph (azaz Voldemort nagyúr) és Joseph Fienes is mindketten sikeres színészek. Persze így is évekbe telt, mire ki tudott törni a többi gyereksztár közül, több epizódszerep után 2018-ban megcsípte a Mielőtt mozik csábító rosszfiújának, Hardin Scottnak a karakterét, amivel fiatal lányok millióinak a szívét rabolta el. 

Clémence Poésy 

A francia színésznő már több filmen is túl volt, mire Fleur Delacour szerepét megkapta, de kétségtelen, hogy ez volt az igazi áttörés a karrierjében. Először a Tűz serlegében tűnt fel, majd a Halál ereklyéinek mindkét részében szerepelt, de közben már olyan filmekben játszott, mint a 127 óra vagy az Erőszakik. Clémence egyébként a Gossip Girlben is szerepet kapott, talán emlékszel, hogy Chuck egyik barátnőjét alakította, és persze nagyon cuki volt, de hát nem Blair, szóval a love storyjuk szakítással ért véget. 

Freddie Stroma 

Jó, tudjuk, hogy Regé-Jean Page annyira jól nézett ki, hogy nehezen lehetett más pasit is kiszúrni mellette a Bridgertonban, de feltűnt, hogy ki alakította a vetélytársát, Friedrich herceget? Az a Freddie Stroma, aki Cormac McLaggen bőrébe bújt a Harry Potterben, és mindenáron megpróbálta becserkészni Hermionét. Semmi gond, ha ez eddig nem esett le, őszintén, mi is inkább Regé-fanok voltunk, de egyéként Freddie is érdemel némi elismerést, hiszen lényegében Cormac szerepe indította el a pályáján. Szerepelt a Trónok harcában, Jennifer Lopezzel az Álommelóban, sőt, még a Pitch Perfectben és a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagban is. Ideje, hogy alaposabban megnézd ezeket a filmeket! 

Harry Melling 

Harry utálatos unokatesója, Dudley Dursley nem az a szerep, ami különösebben jó színben tűntetné fel az embert, de Harry Mellingnek azért mégis a pozitív oldalra billentette a mérleget, hiszen a karakternek köszönhetően került fel a szakma térképére. Oké, átütő sikert sokáig nem sikerült elérnie és csak kisebb szerepeket kapott, de A vezércselben alakított szerepében végre jóvá tette azt a sok gonoszságot, amit Dudleyként elkövetett és őszintén? Szerintünk nagyot alakított benne Ana Taylor-Joy oldalán. 

Harry Potter rajongóként ezeket is MUSZÁJ csekkolnod:

Még több

Programajánló