Ezek a szerepek viselték meg a legjobban a színészeket

Vannak filmek, amik a megnézésük után még napokig veled maradnak…És ha a te fejedbe ennyire belemászott, képzelheted, mit éltek át azok a színészek, akik hónapokig együtt éltek azzal a szereppel!

Ezek a szerepek viselték meg a legjobban a színészeket

Gyakran a színészek nem csak azzal készülnek egy-egy forgatásra, hogy alaposan elolvassák a forgatókönyvet és memorizálják a szövegüket. Hiszen van, amikor extrém módon változtatni kell a testükön (tudjuk, ennek Christian Bale a nagymestere), esetleg igyekeznek megérteni a nem feltétlenül pozitív karakterük pszichológiáját, vagy full átváltoznak a szerepükké akkor is, mikor a kamerák nem forognak és belevetik magukat a method acting módszerébe. De persze az is megeshet, hogy maga a forgatás válik olyan intenzív élménnyé, hogy nehezen tudnak szabadulni tőle. Bármi is legyen az ok, az alábbi szerepek kicsit mélyebb nyomot hagytak a színészekben, mint ők azt szerették volna.

Joaquin Phoenix mint Arthur Fleck (Joker)

Arthur Fleck szerepére Joaquinnak 23,5 kilót kellett leadnia, hogy minél soványabbnak tűnjön. De az intenzív fogyókúra az elmondása szerint durva hatással volt a mentális állapotára. „Amint eléred a kívánt súlyt, minden megváltozik. Néhány deka miatt kezdesz ell aggodalmaskodni. Nagyon nehéz. Kifejlődik benned egyfajta étkezési zavar, ami a pszichés állapotodra is hatással van. Egy idő után úgy érzed, beleőrülsz.”

Michael B. Jordan mint Killmonger (Fekete Párduc)

Michael nagyon komolyan vette a szupergonosz szerepére való készülést és mindent megtett, hogy átélje azt, amit Killmonger tapasztalt egész életében: elszigetelte magát, hogy minél inkább magányos legyen és a lehető legkevésbé érezze, hogy szeretve van. Csakhogy a forgatás utánra nem volt menekülőterve. „Nem volt könnyű visszaengedni az életembe, azokat akik szeretnek, és újra érezni a törődésüket és szeretetüket” – magyarázta Michael, akinek végül terápia segítségével sikerült visszazökkenni a normalitásba.

Natalie Portman mint Nina (Fekete hattyú)

„Ez volt az első alkalom, amikor megértettem, hogyan tud annyira beszippantani egy szerep, hogy magával rántson a mélybe” – magyarázta Natalie, akit érzelmileg és fizikailag is kimerítettFekete hattyú balerinája, akinek megformálásához még a testsúlyát is csökkentenie kellett. „Voltak napok, amikor konkrétan azt hittem, hogy meg fogok halni.”

Bill Skarsgård mint Pennywise (Az)

Bill Pennywise megformálását egy toxikus kapcsolathoz hasonlította. Örült neki, mikor elengedhette a bohóc karakterét a forgatás után és hazamehetett, de sokáig nem volt egyetlen nyugodt éjszakája sem, mert  mint mondta, „furcsa és nagyon élén álmaim voltak Pennywise-zal”.

Dakota Johnson mint Suzy (Suspiria)

A színésznőt olyan szinten megviselte a horror forgatása, hogy terápiára kellett mennie. (Megértjük, a moziból kijövet legszívesebben mi is arrafelé vettük volna az irányt.) „Nem szégyellem bevallani, hogy gyakran, amikor egy projekten dolgozom, túlságosan átveszem mások érzéseit. És amikor ilyen sötét témákkal foglalkozol, akkor jót tesz, ha valaki nagyon kedvessel beszélgetsz a dologról, aki segíthet könnyebben túllépni a munkán.”

Forrás: Buzzfeed

A színészek tele vannak meglepetésekkel:

Még több

Programajánló