5 elvetett sztori, ami teljesen más irányba vitte volna el a Marvelt

A Marvel univerzuma sokkal másképpen nézne most ki, ha a következő cselekményszálakat végül mégis megvalósítják.

5 elvetett sztori, ami teljesen más irányba vitte volna el a Marvelt

Egy éve tart a Marvel negyedik fázisa, ami csak azt jelzi, hogy milyen régóta részei az életünknek a szuperhősök. Ez olyannyira igaz, hogy könnyen megfeledkezhetünk arról, mennyi minden változott azóta, hogy Tony Stark mindenkinek bevallotta: ő Vasember. Az MCU innen fejlődött oda, ahol most tartunk, csakhogy ez a kép teljesen más is lehetett volna. Voltak ugyanis cselekményszálak, amiket ugyan elvetettek, de alapjaiban változtatták volna meg a Marvel univerzumát.

Marvel Kapitány berobbanása

Marvel Kapitány kapta az első olyan önálló filmet, aminek egy női szuperhős volt a főszereplője. Ám nem mindig ez volt a terv. Egy ponton ugyanis azt tervezték, hogy a Bosszúállók: Ultron korában mutatják be a karakterét, abban a jelenetben, amikor Amerika Kapitány előtt felsorakoznak az új csapattagok. Olyan sokáig volt ez így, hogy a CGI, amit Wanda érkezésekor látsz, az valójában Marvel Kapitánynak készült. És végül azért Wanda került a Bosszúállók közé (és így lesz értékes és fontos tagja a csapatnak, akiről idén az egyik legjobb Marvel-sorozat szólt), mert Kevin Feige szerint butaság lett volna egy vadonatúj karaktert bemutatni a Bosszúállók végén.

Az eredeti hatos

Bosszúállók eredeti hatosa sem úgy nézett volna ki, ahogy most ismerjük. Az ugyanis korántsem volt biztos, hogy Scarlett Johansson szeretne-e visszatérni a Vasember 2 után Fekete Özvegyként, így volt egy olyan ötlet, a Darázs lesz a Bosszúállók női tagja. (Hogy miért nem lehetett egynél több nő, arról Hollywoodot kérdezd – erről az úgynevezett Törpilla-elvről ITT írtunk.) Ha egyébként a Darázst már 2012-ben bevezetik az MCU-ba, akkor a Hangya filmjére sem kellett volna olyan sokat várnunk – és valószínűleg az a sztori is totál másmilyen lett volna.

Pókember vs. Peter Parker

Megvan a Pókember: Hazatérés végén a jelenet, amikor Tony Stark összehívja Peter számára az újságírókat, hogy sajtótájékoztatót tartson? Nos, az eredeti elképzelés szerint Peter kiállt volna eléjük és tolt volna egy Tony Starkot: felfedte volna a valódi identitását. Csakhogy akkor nem történt volna meg a Pókember: Idegenben teljes sztorija és valószínűleg a Nincs hazút is másképp nézett volna ki – nem lett volna akkora médiafigyelem Peter körül, mint amekkorát már az előzetes is sejtet. Sőt, talán még a multiverzum koncepciója is kimaradt volna, hiszen az még túl korai lett volna.

Mutánsok az MCU-ban

A Marvelnél kezdetben azt gondolták, hogy minden szereplő, aki a képregények hasábjain feltűnt, simán megjelenhet a filmekben is. Csakhogy ezt azóta (a Pókember-botrány óta pedig pláne) tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Viszont ha az lett volna, akkor nem kellene most óriási agytornákkal kitalálniuk a producereknek, hogy hogyan fogják az MCU-ba integrálni a mutánsokat – merthogy ez már az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban megtörtént volna. Mert miután a sztorik a második világháború idején játszódik, ezért egy-egy cameo erejéig láttuk volna a vásznon Farkast és Magnetót is.

Nebula bosszúja

A Bosszúállók: Végjáték legmeghatározóbb és legszívbemarkolóbb része volt az, amikor Tony Stark a nagyobb jó érdekében feláldozta magát és egyetlen csettintéssel örökre leszámolt Thanosszal. Csakhogy a eredetileg mindez Nebula szerepe lett volna. És tök jogosan: őt kínozta a legrégebb óta Thanos, neki volt a valódi nemezise az őrült Titán és neki járt volna ki leginkább az elégtétel. Valószínűleg egyébként bele sem halt volna a csettintésbe, így ő is és Vasember is még egy darabig biztosan az MCU részei maradtak volna.

Tudsz mindent a Marvelről?

Még több

Programajánló