A Netflix ünnepi filmjei jobban összefüggnek, mint gondolnád

Egy herceg karácsonyra, Karácsonyi cserebere, A karácsonyi kastély…Ezekben a filmekben nem csak az a közös, hogy karácsonyi filmek, amiket a Netflixen nézhetsz meg. Nem, ennél sokkal több köztük az összefüggés. Máris mutatjuk, mik ezek!

A Netflix ünnepi filmjei jobban összefüggnek, mint gondolnád

Netflix karácsonyi filmes univerzuma lassan az MCU babérjaira tör. Jó, azért annyira nem tolják durván, de mégis elég ambiciózusok ahhoz, hogy az ünnepi filmjeiket összekössék, hogy a sorra érkező produkciók egy nagy egészt adjanak ki. Egy ismerős karakter itt, egy elszórt félmondat ott, és máris minden összefügg. Összeszedtük, pontosan hogyan született meg az NCU (a Netflix Christmas Karácsonyi Univerzum).

Az adventi naptár

Ez a 2018-as produkció még egész lazán kezd: egy szimpla netflixes kereséssel. Amikor ugyanis Az adventi naptár Abby-je a platformot böngészi, szembejön vele az Egy herceg karácsonyra és a Christmas Inheritance, és végül ez utóbbi mellett dönt.

Karácsonyi cserebere

Újabb netflixes böngészés eredménye a következő Easter Egg: a karakterek ismét azt próbálják meg kiválasztani, hogy melyik filmet nézzék meg, és ugyanígy a fenti két opció között vacillálnak. Végül az Egy herceg karácsonyra című mozira esik a választásuk, ami Stacy (Vanessa Hudgens) „kedvenc filmje”. Csakhogy nem ez az egyetlen kapcsolat a Karácsonyi cserebere és az Egy herceg karácsonyra között.

A karácsonyi lovag

A netflixes karakterek netflixet néznek című sorozatunk utolsó darabja az, amikor Sir Cole (Josh Whitehouse) igyekszik tanulni a modern világról, így természetesen a legjobb edukációs forráshoz, a Netflxi ünnepi filmjeihez fordul A karácsonyi lovagban. Először megnézi Az adventi naptárat, majd fejest ugrik a Karácsony a vadonban-ba.

A karácsonyi lovag és Egy herceg karácsonyra

Eljutottunk arra a pontra, ahol az összefüggések már túlmutatnak a szereplők tévéin és kezd izgalmassá válni a dolog. A karácsonyi lovagban az egyik karakter egy különleges, makk alakú díszről beszél, ami aldoviai szuvenír volt. Aldovia pedig hogyhogy nem, épp az a királyság, ahol az  Egy herceg karácsonyra játszódik, és a királyi családhoz tartozó makk alakú dísz nagyon nagy szerepet játszik a trilógia első részében.

Karácsonyi cserebere és Egy herceg karácsonyra

A Netflix két meghatározó karácsonyi trilógiája között rengeteg a tévén túli összefüggés. Nézzük, mik ezek:

  • Karácsonyi cserebere és az Egy herceg karácsonyra monarchiái ha akarnák sem tudnák elkerülni egymást (de egyébként nem is akarják), ugyanis az Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi című részben látható térképről kiderül, hogy a két ország egymás szomszédságában fekszik.
  • Ugye azt mondtuk, hogy a Karácsonyi cserebere karakterei az első részben megnézték az Egy herceg karácsonyrát. Emiatt arra következtethetünk, hogy utóbbi az NCU-ban valójában egy dokumentumfilm, amit Stacy-ék a jövendőbeli barátaikról néztek meg.
  • Richard herceg (Ben Lamb) és Amber (Rose McIver) megjelenik a Karácsonyi cserebere: Az új hasonmásban, Lady Margaret koronázásakor, a kisbabájukkal együtt. Mi mondtuk, hogy a két királyi család jóban lesznek egymással…!
  • Karácsonyi cserebere 3: Szerelmes csillagokban egy újabb Egy herceg karácsonyra-karakter bukkan fel, mégpedig Simon gróf (Theo Devaney), aki egy buliban összefut Fionával (Vanessa Hudgens – ismét).

A karácsonyi kastély és Karácsonyi cserebere

A Netflix karácsonyi moziverzumának legújabb adaléka A karácsonyi kastély, ami máris tökéletes illeszkedik az NCU-ba: a Karácsonyi cserebere két mellékszereplője, Mrs. Donatelli (Suanne Braun) és Frank (Mark Fleischmann) együtt jelentkeznek meg a film skót szállodájába. A szerelmes csomagot kérik a recepción, így úgy néz ki, hogy nekik is megvan a maguk karácsonyi románca.

Forrás: Elite Daily

Ugorj fejest a karácsonyi filmekbe:

Még több

Programajánló