5 film, amitől sokat vártunk, mégis nagyon csúnyán megbukott 2021-ben

A következő filmektől a stúdióvezetők és persze a rajongók is sokat vártak – éppen ezért tudtak végül akkora csalódást okozni.

5 film, amitől sokat vártunk, mégis nagyon csúnyán megbukott 2021-ben

Nincs mit szépíteni, az alábbi filmeket a nézők és kritikusok egyaránt utálták. Pedig a potenciál valójában meg lehetett volna bennük: nem elég, hogy A-listás sztárok voltak a főszereplők, még a forgatásukra is egy vagyont költöttek a stúdiók, mindez mégsem volt elég a sikerhez. Lehet, nem ártott volna, ha picit többet foglalkoznak a forgatókönyvvel, és akkor elkerülhető a filmes bukás.

Vanquish

Ha eddig azt gondoltad, hogy Morgan Freeman jelenléte garancia a minőségi mozira, akkor valószínűleg te is nagyon meglepődtél, amikor idén áprilisban megjelent a színész legújabb filmje. Freeman mellett Ruby Rose volt a másik főszereplő, de biztosak vagyunk benne, hogy a mozi hatalmas bukása után legszívesebb ő is gyorsan elfelejtené ezt a projektjét. „Már a Vanquish első néhány perce olyan érzést kelt, mintha a készítők korábban sosem használtak volna még kamerát. Az egész filmet rossz szögekből, rosszul vették fel, miközben a hangmérnökök sosem találták el a megfelelő hangot. Az már csak extra, hogy a történet is bőven hagy kivetnivalót maga után” – írták a filmről a New York Postban. Sokat elmond a mozi fogadtatásáról, hogy a Rotten Tomatoes szerint a kritikusok 5 százalékra, míg a nézők 11 százalékra értékelték a filmet.

Music

Sia debütáló filmjét már a megjelenése előtt szétcincálták a netezők, nem is csoda, hogy a fogadtatása is borzalmasra sikerült. A nézőknek több problémája is volt a filmmel: először az verte ki a biztosítékot, hogy a főszereplő autista lányt nem egy való életben is autizmus spektrumzavarral rendelkező színész játszotta el, hanem az énekesnő klipjeiből már jól ismert Maddie Ziegler. A premier után pedig azt is Sia szemére vetették, hogy az autista főszereplőt sértő módon, közhelyesen és felszínesen mutatta be a filmjében. Érdekesség, hogy míg Kate Hudsont, a film másik főszereplőjét a Musicban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra jelölték, addig maga a film elnyerte a legrosszabbnak járó Arany Málna díjat. A kritikusok 8 százalékot, míg a nézők 14 százalékot adtak Sia filmjének a Rotten Tomatoes statisztikái szerint.

A lecsap csapat 

Nagyon szépen kérjük Melissa McCarthyt, hogy többé ne engedje a férjének, Ben Falcone-nak, hogy ő rendezze a filmjeit. Ez volt az ötödik alkalom, hogy Ben készítette a színésznő filmjét, és az ötödik alkalom, hogy bukás lett belőle. A mozi a Netflixen debütált, és bár a felkerülése után hamar a nézettségi lista élére került, a Twitter posztok tanúsága szerint rengetegen voltak, akik még végigülni sem tudták Melissa szuperhősös történetét. Nem elég, hogy a film humora túlságosan is ordenáré volt, a dögunalmas sztori sem sokat segített rajta. Annyi pozitívum azért mégis van A lecsap csapattal kapcsolatban, hogy egy hajszálnyival jobb kritikát kapott az előbbi kettő mozinál: a nézők 23 százalékra értékelték, míg a kritikusszakma 21 százalékra.

Chaos Walking

Már a szereplőgárda kiválasztásán is érződött, hogy a stúdió hatalmasat szeretett volna kaszálni ezzel a sci-fivel. Tom Holland, Mads Mikkelsen, Nick Jonas és az újabb Star Wars trilógiában Reyt játszó Daisy Ridley is szerepet kapott benne – a készítők valószínűleg abban reménykedtek, hogy ezek a nevek egy igen széles célközönséget fognak bevonzani. Nos, nem is tévedhettek volna nagyobbat: a Chaos Walking veszteséges lett a pénztáraknál, a kritikusok kifejezetten utálták, és a nézőket is megosztotta. Volt, aki azt vetette a film szemére, hogy túlságosan felszínes, a karakterei pedig egydimenziósak, míg mások szerint egyenesen nézhetetlen. A mozi a Rotten Tomatoes oldalán 21 százalékot kapott a kritikusoktól, és 71 százalékot a nézőktől.

Új múlt

A 2021-es év egyik legfájdalmasabb bukását kétségtelenül a Westworld alkotójaként ismert Lisa Joy bemutatkozó filmje könyvelhette el. A posztapokaliptikus közegben játszódó, Hugh Jackman és Rebecca Ferguson főszereplésével készült film a bemutatkozó hétvégéjén mindössze 2 millió dolláros bevételt ért el az észak-amerikai mozikban – mindezt úgy, hogy a filmet 65 millió dolláros büdzsével készítették, és 3265 moziban mutatták be. Ez a 2 milliós nyitó hétvégi bevétel minden idők egyik legrosszabb box office-eredményének számít. Ráadásul a filmet nem csak a közönség utálta: mindössze 38 százalékot kapott a kritikusoktól is a Rotten Tomatoes oldalon.

Ami viszont hatalmasat ment, és mi is imádtuk:

Még több

Programajánló