6 izgalmas krimi és thriller könyv, ha bekuckóznál a 2 ünnep között, és már unod a sorozatokat

Vigyázz, kész, OLVASS!

6 izgalmas krimi és thriller könyv, ha bekuckóznál a 2 ünnep között, és már unod a sorozatokat

Egyszerűen el sem tudunk képzelni hangulatosabb napokat annál az ünnepek alatt, mint hogy két bejglikóma között (szigorúan kényelmes melegítőnaciban) bedőljünk az ágyba sziesztázni egy kicsit. Ilyenkor ugyan a #Netflixandchill tényleg az egyik kedvenc időtöltésünk, de azért még mindig a könyvek a legjobb barátaink – és nem csak akkor, ha inspirációra van szükségünk. A téli hidegben például jöhetnek a krimik és thrillerek, hogy ne csak az időjárás miatt vacogjunk a takaró alatt. Úgyhogy már nem is maradt más hátra, mint hogy megmutassuk, mi milyen kötetekkel vackolunk be idén decemberben.

Borzongásra fel!

Könyvek télre

A rettegés rajongója vagy? (Fotó: 21. Század Kiadó, NEXT 21 Kiadó, Animus Könyvek)

Paula Hawkins: Lassan izzó tűz

Ugye megvan A lány a vonaton című thriller, ami hatalmasat robbant a mozikban? Nos, ez a film is egy Paula Hawkins regény alapján készült. Szóval ennél több bizonyítékra talán nincs is szükséged ahhoz, hogy tudd, érdemes elolvasnod a Lassan izzó tüzet. A könyv középpontjában ismét a nők állnak, pontosabban olyan nők, akiknek talpra kell állniuk egy-egy sérülés, trauma után. Laurát például mindig problémásnak és veszélyesnek tartották, ráadásul kiszúrták, amint távozik egy gyilkosság színteréről. Miriam talán még el is hinné, hogy Laura csak rosszkor volt rossz helyen, Carla viszont magánkívül van azután, hogy megölték az unokaöccsét. Vajon mire képes a bosszúért? Spoiler-alert: esélytelen, hogy félbehagyd a történetet, már csak azért sem, mert a végén hatalmas csavar várható.

Sharon Bolton: Darabokban

Felicity Lloyd Angliából egészen a világ egyik leges-legtávolabbi szigetéig menekül egy olyan férfi elől, akit valaha nagyon szeretett. Freddie Lloyd azonban nem az a fajta pasi, aki könnyedén feladná, szóval miután kiengedték a börtönből (ahová gyilkosság miatt zárták be), mindent megtesz azért, hogy megtalálja a feleségét. Nos, el kell olvasnod a vérfagyasztó fordulatokkal teli könyvet ahhoz, hogy megtudd, elég profi rejtőzködő-e Felicity.

Jo Nesbø: A féltékenység-szakértő és más történetek

Az olvasmánylistánkból természetesen nem maradhat ki a skandináv krimik rocksztárja, Jo Nesbø sem. Az egyik legfrissebb kötete tulajdonképpen hét novellát tartalmaz, vagyis tökéletes választás lehet azokra a napokra, amikor éppen nem tudsz elmerülni egy hosszabb regényben. A sztorikban egyébként van valami, ami közös: legyen szó akár a fiatal nő, az író, a kukás, a taxisofőr vagy a görög nyomozó történetéről, mindegyiknek a féltékenység a mozgatórugója.

Olvasd el, mielőtt filmet készítenek belőle!

Könyvek télre

Jöhetnek a jövő filmsikerei? (Fotó: Agave Könyvek, GABO Kiadó)

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub és A férfi, aki kétszer halt meg

Csak egy dolgot mondunk: az Oscar-díjas Steven Spielberg már le is csapott Richard Osman első regényének filmes jogaira. Ez elég ok arra, hogy adj egy esélyt A csütörtöki nyomozóklubnak, igaz? Egyébként ez egy egészen szokatlan krimi, hiszen a sztori egy nyugdíjasotthonban játszódik. Adott négy nyolcvanas barát, Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron, akik minden csütörtökön leülnek beszélgetni megoldatlan gyilkossági ügyekről. Ám amikor megölik az intézmény egyik lakóját, kénytelenek a „gyakorlatban” is bevetni a tudásukat, hogy megtalálják a tettest. Ha beleszeretsz a tündéri nyomozócsapatba (márpedig így lesz), akkor egyből bele is vetheted magad a második részbe, amiben már a maffia is felbukkan és még néhány lopott gyémántról is szó esik. Többet nem árulunk el róla, mert nem akarjuk lelőni a poént!

Rumaan Alam: Távol a világtól

Képzeld, Rumaan Alam harmadik regényének filmjogaira már azelőtt rátette a kezét a Netflix, mielőtt a Távol a világtól egyáltalán megjelent volna. Sőt, olyan A-listás sztárokat válogattak ki a főszerepekre, mint Denzel Washington vagy Julia Roberts. (Ők korábban már játszottak együtt egy thrillerben, A Pelikán ügyiratban.) Azért ezt elég kevés író mondhatja el a könyvéről…

A történet úgy kezdődik, hogy egy New York-i pár elutazik egy hétre Long Islandre, mert szeretnének egy kicsit kiszakadni a pörgős napokból és végre a két gyermekükkel töltenék az idejüket. Ám alig egy nappal azután, hogy megérkeztek, bekopog hozzájuk egy idős pár, akik azt állítják, a kibérelt ház valójában az övék és szállásra lenne szükségük, mert New Yorkban áramszünet van. Amanda és Clay viszont nem tudja ellenőrizni a sztorijukat, mert a nyaralónál a mobiljuk és a net sem működik. Vajon bízhatnak bennük?

Van még pár olvasmánylistánk neked:

Még több

Programajánló