Mit érdemes megnézned a Netflix idei karácsonyi filmjeiből, és mit hanyagolj egészen nyugodtan? Mutatjuk!

Ahelyett, hogy századjára is megnéznéd a Reszkessetek, betörők!-et, ezen a szentestén teremts új hagyományt, és találd meg az új kedvenc karácsonyi filmed a Netflix kínálatában.

Mit érdemes megnézned a Netflix idei karácsonyi filmjeiből, és mit hanyagolj egészen nyugodtan? Mutatjuk!

Jó, hír, hogy a Netflixen idén sincs hiány karácsonyi filmekből – rossz hír, hogy a filmek minősége szokás szerint elég vegyes. Mivel egy címből és leírásból meglehetősen nehéz kideríteni, hogy az adott mozit érdemes-e megnézned, vagy jobb, ha bele sem kezdesz, a következőkben segíteni szeretnénk egy kicsit! 

Nyugodtan kihagyhatod

Karácsonyi cserebere 3: Szerelmes csillagok

Értékelés: 50 százalék

Oké, ha egy ízig-vérig Vanessa Hudgens-fan vagy, és a Cserebere-filmek már eddig is a kedvenc mozijaid közé tartoztak, akkor természetesen ezt a részt sem szabad kihagynod. Minden más esetben viszont jobb nem pazarolni rá az időd. A szori kiszámítható és kicsit bugyuta, az pedig hatalmas csalódás, hogy nem folytatták az előző részek hagyományát, és ezt a harmadik epizódot nem dobták fel egy újabb, negyedik hasonmással…

A történet: Vatikán egy felbecsülhetetlen értékű ereklyét küld Margaret királynőnek, és Stacy hercegnőnek, az ereklyét azonban ellopják, és Margareték a harmadik hasonmáshoz, Fionához fordulnak segítségért. Ennek a sztorinak a középpontjába a három nő közül Fiona kerül, akinek tragikus múltjáról még többet megtudhatunk. De feltűnik a színen Fiona gyerekkori barátja is, hogy segítsen megtalálni az elveszett ereklyét. Vajon Margaret és Stacy kiben bízhatnak meg igazán ebben a veszélyes játszmában?

A szerelem illata (Love Hard)

Értékelés: 54 százalék

A kritikusok nem igazán szerették, a nézők viszont igen, szóval, ha szeretsz kockáztatni, ennek a filmnek már adhatsz egy esélyt! A történet itt is fájdalmasan kiszámítható, köszönhetően annak, hogy a készítők pontról pontra követték a karácsonyi filmek minden jól ismert sablonját. De, ha tényleg csak egy délutáni könnyed szórakozásra vágynál fa díszítés vagy társasozás közben, akkor ez a film ideális választás lehet.  

A történet: A Nina Dobrev által alakított Natalie Bauer egy randiappon keresztül megismeri álmai férfiját, ezért úgy dönt, elutazik hozzá karácsonyra és meglepi őt. Ám végül ő lesz az, aki megdöbben, mikor kiderül, hogy catfishing áldozata lett. A valóságban a férfi ugyanis egy igazi balfék, aki más képét használta fel az ismerkedéshez. Hogy jóvá tegye a dolgot, megígéri Natalie-nak, hogy összehozza őt a gyerekkori barátjával (akinek amúgy ellopta a képeit), amennyiben Natalie az ünnepek alatt úgy tesz, mintha a barátnője lenne.

Még jól is elsülhet

Szinglilét

Értékelés: 60 százalék

A Szinglilét a Netflix első meleg karácsonyi filmje, de azon kívül, hogy a szerelmespárt két pasi alakítja, ez a mozi is egy vérbeli ünnepi sablonfilmnek számít – annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt. A sztori aranyos, még kisebb csavarok is vannak benne – pont olyan, amilyennek egy romkomnak lennie kell. Egyetlen dolog viszont nagyon fájó: a két főszereplő között sajnos egyáltalán nem működik a kémia. Még azt is nehéz belőlük kinézni, hogy barátok lennének, nem hogy szerelmesek…

A történet: Peternek elege van belőle, hogy a családja folyton megjegyzéseket tesz arra, hogy még nem kötelezte el magát. Ezért megkéri a legjobb barátját, Nicket, hogy játssza el a párját az ünnepek alatt. Arról viszont fogalma sincs, hogy közben az anyja is beszervezett neki egy vakrandit a szexi edzőjével, Jamesszel…

Ne hagyd ki!

A karácsonyi kastély

Értékelés: 74 százalék

Ennek a filmnek végre igazi karácsonyi klasszikus érzete van, olyan lesz nézni, mintha csak egy romantikus regényt olvasnál. Persze óriási fordulatokra itt sem kell számítani, de a film hangulata, a szereplők, és a nagyon jól eltalált humor azonnal magával fog ragadni.

A történet: A Brooke Shields által alakított amerikai írónő elkövet egy végzetesnek tűnő hibát: megöli a könyvsorozata férfi főszereplőjét, akit imádtak az olvasók. Sophie a rajongók haragja elől Skóciába menekül, és abban a kastélyban száll meg, ahol annak idején még az édesapja és a nagypapája dolgozott szolgálóként. Itt ismerkedik meg a mogorva herceggel.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Értékelés: 86 százalék

Idén kétségtelenül ez a karácsonyi film viszi a pálmát a Netflix kínálatából. A fiú, akit Karácsonynak hívnak egy izgalmas, misztikus karácsonyi mese, ami Matt Haig 2015-ös regénye alapján készült. Bár a sztori itt sem túl bonyolult, de a mesebeli hangulat beszippantja az embert, szóval garantáltan nem fogsz közben unatkozni.

A történet: A film valójában a télapó eredettörténetét mutatja be egy Nicolasnak nevezett kisfiún keresztül, aki elindul a manók által lakott, varázslatos földön, hogy megkeresse édesapját, közben pedig varázslatos kalandokat él át hűséges társa, egy beszélő kisegér társaságában.

Mert tudjuk, hogy imádod a filmeket és a sorozatokat: 

Még több

Programajánló