Berger volt a Szex és New York egyik legmérgezőbb férfi karaktere, és észre sem vetted

A fanok előszeretettel utálják Carrie és Mr. Big kicsit talán tényleg toxikus se veled, se nélküled kapcsolatát, pedig közel sem Big volt a sorozat legmérgezőbb szereplője…

Berger volt a Szex és New York egyik legmérgezőbb férfi karaktere, és észre sem vetted

Kétségtelen, hogy Carrie Bradshaw életének két legfontosabb férfija Mr. Big, Carrie későbbi férje volt, valamint a szelíd óriás Aiden Shaw. A sorozat rajongóit ez a két férfi karakter gyakorlatilag a mai napig két táborra osztja: vannak, akik el sem tudnák képzelni Carrie-t mással, mint Biggel, míg a másik csapat szerint valójában Aiden lett volna a tökéletes választás Carrie mellé. Mi most egyik tábor mellett sem fogunk kiállni, helyette inkább egy harmadik pasiról szeretnénk kicsit beszélni – Jack Bergerről.

Berger a sorozat 5. évadában tűnt fel – biztosan emlékszel, ő volt az a szarkasztikus humorú író, aki első látásra tökéletesen illett Carrie-hez. Intellektuálisan rögtön tudtak kapcsolódni egymással, mindketten szellemesek voltak, értették a humort, és persze az sem volt hátrány, hogy mindketten íróként dolgoztak, tehát még a karrierjük is összekötötte őket. Ám pont ez az utóbbi, a karrierkérdés hozta később színre Berger igazi, kevésbé vonzó oldalát…

Karrier K.O.

Amikor Carrie és Berger először találkoznak, a karrierjüket tekintve látszólag egyenlőek, mindketten elismert, de inkább feltörekvő írónak számítanak. Idővel azonban Carrie egyre nagyobb sikereket ér el – a könyvét Párizsban is megjelentetik, amit a kiadója egy gigantikus, 25 ezer dolláros előleggel honorál. Berger viszont karrierválságba kerül, miután a kiadója elutasítja a második könyve ötletét. A karrier miatt a két fél között felborult az egyenlőség, amit Berger egója nem tudott feldolgozni.

Persze teljesen érthető, hogy egy ilyen helyzetben csalódottnak érezte magát, az viszont egyáltalán nem volt oké, ahogy Berger Carrie sikereire reagált. Jack Berger törékeny férfiassága egész egyszerűen nem tudta elviselni, hogy a barátnője jobb legyen nála. Ahelyett, hogy örült volna Carrie eredményének, minden alkalmat megragadott, hogy lekicsinyelje az elért sikerét, miközben passzív-agresszív beszólásokkal próbálta megbántani. Lehet, hogy annak idején nem tűnt fel, sőt az is lehet, hogy még sajnáltad is Bergert, ezért jogosnak gondoltad a reakcióját, pedig fontos tudnod, hogy Berger viselkedése nagyon is toxikus volt. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a férfi végül a szakítást is kicsinyes, kegyetlen, passzív-agresszív módon intézte: egy post it-en. Szóval gyönyörű, barna szemek ide, néhány rész, amiben feltűnt, oda, ez a srác magasan vert minden nem is olyan jófiút a sorozatban. 

Ha imádod és a filmeket és a sorozatokat, ezek is érdekelhetnek:

Még több

Programajánló