22 Marvel és DC sorozat, ha nem tudod, hogy mit nézz két ünnep között

Lemondtad az összes programodat év végére? Szuper, mert ehhez a listához szükséged lesz (jó)néhány szabad órára!

22 Marvel és DC sorozat, ha nem tudod, hogy mit nézz két ünnep között

Az év vége egyértelműen a lelassulásról szól: ilyenkor nem szívesen hagyjuk el az otthonunkat, (pontosabban) az ágyunkat és ha tehetjük, belefeledkezünk egy izgalmas könyvbe vagy egy sok sorozatba. Persze az is szuper, ha véletlenszerűen lekattintod az aktuális toplistás szériákat az egyik streamingszolgáltató oldalán, DE! tarthatsz tematikus maratonokat is. Egy Marvel / DC binge-őrület például még pont belefér az idei évbe, ezért összeírtuk neked a listát arról a 22 show-ról, amit még simán ledarálhatsz szilveszterig. (Mielőtt belevágsz a programba, azért dobj össze valami finom nasit, vagy egy különleges forrócsokit. Mutatunk is egy receptet!)

Kezdődhet a Marvel-maraton?

A S.H.I.E.L.D ügynökei (Agents of S.H.I.E.L.D.)

Hol találod? A streamingszolgáltatók kínálatán túl…

Miről van szó? A Marvel moziverzumban már találkozhattál Phil Coulsonnal, szóval nem lesz ismeretlen számodra a sori főhőse. Az ügynök a a SHIELD-ben (Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divíziója)  irányít egy egészen különleges csapatot, akiknek természetesen az a dolga, hogy megvédjék az emberiséget.

Carter ügynök (Agent Carter)

Hol találod? A streamingszolgáltatók kínálatán túl…

Miről van szó? A széria központi Peggy Carter ügynök, aki egyúttal a legtökéletesebb #girlpower példakép is: okos, szexi és elképesztően profi a munkájában a Stratégiai Tudományos Egységnél. Na és persze a veszélyes küldetésektől sem fél.

Embertelenek (Inhumans)

Hol találod? A streamingszolgáltatók kínálatán túl…

Miről van szó? Máris visszacsatolunk a SHIELD ügynökeire az ebben a szériában már bemutatott embertelen (tehát inhuman) fajról lesz szó, akik a Holdon rejtőzködnek. Most viszont alaposabban megismerheted a vezetőjüket, Fekete Villámot és a királyi családot.

A Megtorló (The Punisher)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Tudod, Marvelék mindennek adnak egy vagy több spin-offot, szóval a Daredevilnek is – ebben Frank Castle, vagyis a Megtorló történetét mutatják be. (Plusz pont, hogy a Netflix szépfiúját, Ben Barnest is láthatod benne.)

WandaVízió (WandaVision)

Hol találod? A Disney+-on.

Miről van szó? Még egy Cosmo-lánynak való sorozatról! A show Wandára és Vízióra fókuszál, akik épp Westviewben élnek, és azon dolgoznak, hogy elrejtsék az erejüket az utca többi lakója elől, miközben amúgy emlékezetkieséssel is küzdenek.

A Sólyom és a Tél Katonája (The Falcon and the Winter Soldier)

Hol találod? A Disney+-on.

Miről van szó? Ebben a soriban a Bosszúállók: Végjáték befejezésének következményeit követheted, hiszen az a Sam Wilson, azaz Sólyom van a középpontban, aki megkapta az Amerika Kapitány címet Steve-től. De hangsúlyos lesz Bucky Barnes, azaz a Tél Katonája karaktere is.

Loki

Hol találod? A Disney+-on.

Miről van szó? Lokit már tutira nem kell bemutatnunk, de a kaland, amit most végigjárhatsz vele, azért tartogat jó pár fordulatot. Megint visszautalunk a Végjátékra: amikor Loki 2012-ben ellopta a Tesseractot, elfogja őt az Idővariációs Hatóság és alkut ajánl neki…

What if…? (Disney+)

Hol találod? A Disney+-on.

Miről van szó? Egy olyan animációs szériáról, amit NEM akarhatsz kihagyni, mivel előszedi az MCU legkiemelkedőbb pillanatait és eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna, ha ezek mind másképpen alakultak volna…

Sólyomszem (Hawkeye)

Hol találod? A Disney+-on.

Miről van szó? Megint a Bosszúállók: Végjátékot kell emlegetnünk. A „pittyentés” ugyan visszahozta Clint Barton családját, a boldogsága viszont nem tart sokáig, mert rájön, hogy valaki az ő régi identitását használja. Miközben Clint szembeszáll a gonosszal, egy tanítványa is lesz, Kate Bishop.

Indulhat a DC dara?

Superman és Lois (Superman and Lois)

Hol találod? Az HBO Go-n.

Miről van szó? Clark Kent, vagyis Superman élete legeslegnagyobb kihívásával szembesül: az apasággal. A két fia ráadásul örökölhette is a képességeit.

Stargirl

Hol találod? Az HBO Go-n.

Miről van szó? Egy Courtney nevű középiskolás lányról, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik a családjával. Ez így túl egyszerűen hangzik, szóval mondjuk a lényeget: összehoz egy hőscsapatot, hogy küzdhessenek a gonosszal.

Smallville (Smallville)

Hol találod? A streamingszolgáltatók kínálatán túl…

Miről van szó? Ezúttal nem az apuka Clark Kentről, hanem a tiniről, aki még éppen csak elindul a Supermanné válás útján. De megismerheted Clarknak első szerelmét, Lana Langet, aztán persze Lois Lane-t is.

A zöld íjász (Arrow)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Oliver Queen öt évet tölt el egy szigeten egy hajószerencsétlenség áldozataként és mire rátalálnak, teljesen új ember lesz belőle. Elhatározza, hogy megóvja az otthonát a bűnözőktől, ezért esténként csuklyát húz a fejére és elindul a harcba az íjával…

Gotham (Gotham)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Egyfajta Batman-előzménysztorira számíthatsz, amiben James Gordon éppen Bruce Wayne szüleinek gyilkosát keresi. De többet megtudhatsz az ifjú Pingvin felemelkedéséről és Jokerről is.

Supergirl (Supergirl)

Hol találod? A Netflixen.

Miről szól? Hiába Superman Superman, azért unokatesója neki is van. Ő Kara, aki úgyszintén szuperképességekkel született, azonban titkolja azokat és asszisztensként dolgozik… egészen a 24. szülinapjáig, amikor eldönti, ideje hőssé válnia.

Krypton

Hol találod? Az HBO Go-n.

Miről szól? Mindennek van előzménye, például annak a bolygónak is, amiről Supermant az apja elküldte a Földre. Ebből a sorozatból pedig megtudhatod, mi történt a Kryptonon a pusztulása előtt.

Watchmen (Watchmen)

Hol találod? Az HBO Go-n.

Miről van szó? Egy alternatív történelembe kalauzol el majd téged a sori, amikor betiltották az álarcos hősök tevékenykedését.

Flash – A Villám (The Flash)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? A zöld íjász testvérsorozatáról, amiben egy Barry Allen srác 9 hónapnyi kóma után úgy ébred fel, hogy közben emberfeletti gyorsaságra tett szert. Ezt pedig természetesen arra akarja használni, hogy leszámoljon a gonosszal.

A holnap legendái (Legends of Tomorrow)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Egy Rip Hunter nevű időutazóról, aki megszegi az esküt, amit az Időmesterek Tanácsának tett és visszamegy a múltba, hogy összeállítson egy csapatot, akikkel szembe szállhat a jövő kegyetlen diktátorával, Vandal Savage-gel.

Titánok (Titans)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Batman korábbi társáról, Dick Graysonról, aki találkozik pár, mentor után kutató ifjú hőssel.

Batwoman (Batwoman)

Hol találod? Az HBO Go-n.

Miről van szó? Bruce Wayne unokatesója, Kate Kane visszatér Gotham városába, hogy folytathassa Batman örökségét.

Lucifer az Újvilágban (Lucifer)

Hol találod? A Netflixen.

Miről van szó? Az ördög maga, azaz Lucifer Morningstar elhagyta a poklot és az egyik démonával együtt a Földre költözött a halandók közé, hogy felkavarja egy kicsit az állóvizet. 

A végére egy kicsit azért besokalltál a szuperhősöktől?

Még több

Programajánló