Ezek voltak 2021 legtöbb pénzt kaszáló sikerfilmjei

A filmiparban az élet szépen-lassan visszaállt a koronavírus előtti kerékvágásba, ez pedig meg is látszik az idei sikerfilmek bevételein! Lássuk, melyik filmeket szerették idén legjobban a nézők!

Ezek voltak 2021 legtöbb pénzt kaszáló sikerfilmjei

A filmipar lassan kilábal a járványból, ami azt is jelenti, hogy 2021-ben végre a filmek és a nézők is visszatérhettek a mozikba. Voltak olyan stúdiók is, akik biztosra mentek, és a filmjeiket a mozik mellett a nagy streaming platformokon is bemutatták, ezzel is növelve a bevételeiket. Nem olyan meglepő módon a listán három szuperhősös sztori is helyett kapott, te sejted már, melyik filmek lehetnek azok?

Halálos iramban 9

Az első helyen a Halálos iramban sorozat legújabb filmje végzett, ami világszerte 721,1 millió dolláros bevételt hozott a konyhára.

007 Nincs idő meghalni

A járvány miatt sokáig tologatták az új Bond-film bemutatóját, de a számok azt mutatják, hogy a készítőknek így sem lehet okuk panaszra. A film a második helyen landolt, és összesen 669 millió dollár bevételt termelt.

Godzilla Kong ellen

Nagyon úgy tűnik, hogy 2021 ember a nézők az akciófilmekre voltak kiéhezve – ez az Alexander Skarsgård és Millie Bobby Brown főszereplésével készült mozi 467,9 millió dollárt kaszált idén. A Godzilla King ellen egyébként egyszerre jelent meg a mozikban és az HBO Max-on is.

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája

A legjobban teljesítő Marvel-mozi 430 millió dollárt hozott a konyhára, ami igen szép teljesítmény, főleg azok után, hogy a Twitter-trollok meg voltak győződve róla, hogy a film meg fog bukni.

Venom 2. – Vérontó

Ismét egy Marvel képregényből készült film, ezúttal Tom Hardy főszereplésével. A mozi 425,6 millió dollárt hozott a stúdiónak.

Fekete Özvegy

Az első és egyetlen film a listán, aminek női főhőse van szintén egy Marvel alkotás. Scarlett Johansson és az általa megformált Fekete özvegy 379,6 millió dolláros bevételt tudott termelni.

Dűne

A klasszikus sci-fi novella adaptációja is rengeteg nézőt érdekelt – ebben pedig valószínűleg nagy szerepe volt a főszereplőnek, Timothée Chalametnek is. A Dűne 333,4 millió dollárt hozott. Ha te még nem nézted meg és ez a hatalmas nézőszám sem győzött meg, akkor ide kattintva elolvashatod, hogy szerintünk miért érdemes mégis esélyt adnod neki.

Free Guy

Ryan Reynolds egy videojátékban találja magát, a nézők meg jól szórakoznak rajta – a filmet augusztusban mutatták be, és úgy tűnik az emberek tényleg szerették. 331,3 millió dolláros bevétellel ez a vígjáték zárja a listánkat. 

Végigmoziztad az évet és néznél valamit, amit még nem láttál? Van pár ajánlatunk:

Még több

Programajánló