Sokkoló halálok a sorozatokban, amiket máig nem tudtunk feldolgozni

Lehetetlen küldetés lenne könnyek nélkül kibírni a távozásukat…Vigyázat! A cikk egyes elemei SPOILERT tartalmazhatnak számodra!

Sokkoló halálok a sorozatokban, amiket máig nem tudtunk feldolgozni

Pontosan egy epizód kellett ahhoz a Szex és New York visszatérő évadjának, hogy összetörje a rajongói szívét, hiszen az És egyszer csak… legelső része Carrie nagy szerelmének halálával ért véget. Úgyhogy most már tudjuk, hiába vártunk hat szezonon és két filmen át arra, hogy összejöjjön Mr. Biggel, a happy endet mégsem kaphatták meg. A Johnt alakító Chris Noth egyébként teljesen egyetértett ezzel a sztoriszállal, mert szerinte éppen ideje volt, hogy elengedjék a karakterét, egyszerűen nem maradt már kiaknázatlan út Mr. Big számára.

A nézőpontja teljesen érthető, ahogyan az is, hogy fanként még az ész érvek ellenére is hatalmasat csalódtunk a folytatásban. Ami persze nem az első alkalom a sorozatok történetében. Ugyanis számtalan olyan széria van, amiben kiiktattak egy főszereplőt és ezen a mai napig nem tudjunk túllépni. Már mutatjuk is, kik szerepelnek a listánkon!

Marissa Cooper A narancsvidékből

Mischa Barton három évadon át alakította az idősebb Cooper-lányt, majd a szezon záróepizódjában egy tragikus balesetben meghalt a szerelme, Ryan Atwood (Benjamin McKenzie) karjai között. A show kreátora, Josh Schwartz ma már bánja a döntését, de akkor azt mondta, ez a befejezés mindig is ott volt a levegőben, mivel Marissa eredendően tragikus hősnő volt és ettől sorstól még Ryan sem menthette meg őt. A gond csak az, hogy a széria negyedik évadját sem tudta megváltani, elképesztően felejthetőre sikerült, elveszítette a korábbi lendületét. Mischa pedig 2021 tavaszán kijelentette, a bullying miatt távozott A narancsvidékből. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Mischa nemcsak a sorozatban, hanem a magánéletében is zűrös korszakot élt meg akkoriban. A forgatásokat pedig megnehezítette a függőségeivel és a viselkedésével.

Dr. Derek Shepherd A Grace klinikából

Konkrétan a két kezünkön sem tudjuk megszámolni, hány karaktert kinyírt az évadok során Shonda Rhimes, a Grace klinika alkotója és mindegyiket kegyetlenül megsirattuk. De egyik sem rázott meg minket annyira, mint az, amikor Derek Shepherd egy balesetet követően életét veszítette a 11. évadban. Patrick Dempsey később azt nyilatkozta, bár sokat köszönhet a szériának, a sikerért drága árat fizetett: borzasztóan keveset látta a feleségét és a gyermekeit. És hogy miért nem lehetett simán csak kiírni őt a történetből? Nos, a „munkahelyi felesége”, Ellen Pompeo szerint a közönség soha nem fogadta volna el, ha Derek elhagyja a családját. Meredith viszont hiába is kapott azóta új románcot az íróktól, egyszerűen SENKIVEL nem működik úgy a kémiája a vásznon, mint anno az idegsebésszel. Szóval tényleg mindenki le volt nyűgözve, amikor egyfajta lázálmos szellemként visszatért pár rész erejéig a 17. évadban. (Egy ideig beszéltek arról, hogy korábban terrorizálta a stábtagokat, de nem igazán hisszük, hogy akkor ilyen tárt karokkal fogadták volna vissza…)

Finn Hudson a Glee – Sztárok leszünk!-ből

 

Borzasztóan szomorú, hogy fel kell vennünk a listára a Glee-t is, mivel Finn karakterét a lehető legtragikusabb okokból kellett kiírni a sorozatból. Az őt életre keltő Cory Monteith 2013-ban kábítószer túladagolásban életét veszítette, a halálát pedig a szériába is beleszőtték. Az 5. évadban egy gyönyörű epizódban emlékeztek meg a színészről, aki nemcsak a vásznon, hanem az életben is Lea Michele párja volt.

Stefan Salvatore a Vámpírnaplókból

Nyolc évadon át izgultunk azon, melyik vámpírtesót választja majd Elena Gilbert és az alkotók végül visszafordíthatatlan döntést hoztak a kérdésben a fináléban. Ugyebár Paul Wesley a szerepe szerint feláldozta magát Damonért (Ian Somerhalder), szóval Nina Dobrev az ex szerelmével sétálhatott el a naplementébe a vásznon. De a happy end így eléggé keserédes, mert Caroline (Candice King) és Stefan nem sokáig élvezhették a házas életet. Az alkotók amúgy állítólag elég hosszú ideig vitáztak azon, hogy melyik Salvatore haljon meg, de végül azért a fiatalabbat választották ki, mert tudták, hogy a karakter csak így nyerhet megváltást Enzo (Michael Malarkey) meggyilkolásáért.

Nem tudod, mit nézz legközelebb?

Még több

Programajánló