Ezeket a filmeket borzasztóan vártuk idén, és még csak hatással sem volt ránk

Csapongó sztorik, béna párbeszédek és vegytiszta unalom – a következő filmeket még Hollywood legnagyobb sztárjai sem tudják megmenteni.

Ezeket a filmeket borzasztóan vártuk idén, és még csak hatással sem volt ránk

Amikor egy évvel ezelőtt lelkesen szemezgettünk a 2021-ben várható filmek közül, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy végül ilyen csalódásokat fognak okozni.. A következő mozik akár még kiválók  is lehettek volna, a szereplőgárda és az ötlet is megvolt hozzá, valahol mégis porszem kerül a gépezetbe.

Örökkévalók

A Bosszúállók-sorozat befejezése után izgalommal vártuk a Marvel újabb nagy dobását, az igazi sztárparádét felvonultató Örökkévalókat. A stáblistán olyan nevek kaptak helyet, mint Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington vagy éppen Gemma Chan, a rendezői székbe pedig nem más ült, mint az Oscar-díjas Chloé Zhao. Ezek után okozott csak igazán nagy csalódást a végeredmény… Ez a három órás filmmonstrum ugyan tényleg látványosra sikerült, de mellette teljesen érdektelen is vált. Valahogy elveszett az energia és az érzelem a sztoriból, amit nem tudunk ennél jobban sajnálni.

Space Jam: Új kezdet

A nosztalgiavonatot nem lehet megállítani, tudják ezt jól a filmkészítők is, akik a nyereség reményében újabb és újabb bőrt húznak le a 80-as és 90-es évek klasszikusairól és közönség kedvenc filmjeiről. Így járt szegény Space Jam is, ami annak idején, a különleges kevert animációnak köszönhetően hatalmasat tudott durranni. És hogy mi lett a folytatásából? A Space Jam 2-őt nézve olyan érzése volt az embernek, mintha egy nagyon hosszú promóciós filmet néznénk, amiben a stúdió egymás után vonultatja fel az összes létező karakterét és egyéb filmjét – a Harry Pottertől kezdve a Trónok Harcán át egészen a Mátrixig. Tök jó, hogy ezek a filmek mind a Warner Stúdióhoz tartoznak, de mit keresnek a Space Jamben? A film sztorija ráadásul bugyuta volt és csapongó, nem sok értelme volt elkészíteni.

Gyilkos Halloween

Bizonyos időközönként újra és újra megpróbálják feldolgozni, vagy folytatni az 1978-as eredeti Halloween filmet, az eredmény azonban szinte mindig csalódás lesz. Nem volt ez másképp a legújabb próbálkozással sem. Oké, szerepelt benne Michael Myers és Laurie Strode is, azt a tempót, karizmát, és stílust azonban, ami az eredetiben még megvolt, most sehol nem találtuk. Ezzel is csak egy újabb bőrt próbáltak lehúznia készítők az egykori klasszikusról.

Ördög a részletekben

Szerepel benne Denzel Washington, Rami Malek és Jared Leto, ráadásul egy sorozatgyilkosról szól – muszáj, hogy jó legyen, nem igaz? Hát, sajnos nem. Nem elég, hogy sablonos panelekből építkezik, tele van hibákkal és következetlenségekkel, ráadásul még meglehetősen unalmas is. Nem pont ilyennek kellene lennie egy izgalmas thrillernek. Egyedül Jared Leto játéka az értékelhető ebben a filmben, de ő kapott is érte egy Golden Globe-jelölést.

Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice)

Nem túlzás azt mondani, hogy a Különösen veszélyes bűnözők talán az év egyik leggyengébb filmje lett. Sem a sztori nem működik, sem a karakterek, a film egyszerűen képtelen fenntartani a néző érdeklődését. És nem elég hogy unalmas, néhol kifejezetten kínossá is válik ez a történet – például, amikor a főszereplők egy bikaviadal-arénában találják magukat, ahol egy borzasztóan kinéző CGI-bika támad rájuk. Ryan Reynolds, Gal Gadot és Dwayne Johnson sem tudta megmenteni ezt a förtelmet.

Ezek helyett mutatunk inkább néhány TÉNYLEG jó filmet:

Még több

Programajánló