6 észbontó kulisszatitok, amit tudnod kell a The Witcher 2. évadáról

Ha elég szemfüles leszel, Henry Cavill egyik csínytevését is kiszúrhatod a The Witcher második évadának egyik epizódjában!

Mostanra valószínűleg az utolsó epizódig ledaráltad a The Witcher második évadát (ha elég nagy fan vagy, akkor kétszer IS), szóval egészen biztosan készen lesz arra, hogy belevesd magad az izgalmasabbnál izgalmasabb fan factekbe. Összeszedtünk neked 6 tényt, amivel talán nem is voltál tisztában. 

Nevetésből nem volt hiány

A második évad készítése nem is telhetett volna jobb a hangulatban. A Kökörcsint alakító Joey Batey elmesélte az angol Cosmónak, hogy Henry Cavill-lel egyfolytában egymást szívatták a forgatás alatt, és próbálták megnevettetni a másikat, amíg annak épp felvétele volt. „Biztos vagyok benne, hogy van egy jelenet a 2. évadban, ahol a nézők ki is szúrhatják, ahogy nevetek valamin, amit Henry csinált. Elfordult a kamerától és egy hülye fejet vágott, én pedig nem bírtam ki, elnevettem magam. A vágók aztán valamiért úgy döntöttek, benne hagyják a jelenetben.”

Képzeletbeli szörnyekkel kellett megküzdeniük

Mivel a szörnyeket CGI-vel varázsolták a sorozatba, a forgatás során a színészeknek fejben kellett odaképzelniük őket. „Csak szabadjára kellett engedni a képzeletünket” – magyarázta Anya Chalotra szintén az angol Cosmónak, aki Yennefert alakítja a sorozatban. „Olyan volt, mintha újra gyerek lennék. Mindannyiunk másmilyennek képzelte el a szörnyeket, de az igazán vicces az volt, mikor végre megláttuk, hogyan is néznek ki ezek a szörnyek a képernyőn. Rájuk néztem, és azt gondoltam, hogy gondolatban nem is ilyen elől menekültem… Nagyon szórakoztató volt.”  

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Netflix Geeked (@netflixgeeked) által megosztott bejegyzés

 

Többen meg is sérültek

A főszereplő, Henry Cavill a forgatás közben a combján sebesült meg, de volt olyan is, akik már eleve sérülten érkezett a forgatásra. „Kim Bodnia még azelőtt elvágta a kezét, hogy megérkezett volna a forgatásra, és nem szólt róla senkinek. Aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a kardja markolata véres. Annyira elszánt volt, és annyira várta a harci jelenetet, hogy még a sérüléséről sem akart tudomást venni” – mesélte Joey Batey.

A szereplőknek a jelmezeikbe is volt beleszólásuk

A stáb igazi csapatként dolgozott együtt, és próbálták mindenben kikérni egymás véleményét. Így volt ez a jelmezekkel is: Lucinda Wright jelmeztervező kifejezetten kíváncsi volt a színészek ötleteire. „Lucinda nagyon nyitott volt, és miután az első évad során is nagyon jó volt együtt dolgozni, most is közösen találtunk ki mindent” – mondta Joey.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Witcher (@witchernetflix) által megosztott bejegyzés

 

A producerek kifejezetten szeretik a rajongói elméleteket

Az angol Cosmo kérdésre Lauren Schmidt Hissrich, a sorozat egyik executive producere elárulta, hogy nagyon is érdekli őket a nézők visszajelzése, és rendszeresen olvassa például Twitteren a különféle rajongói elméleteket. „Nagyon aktív vagyok, és követem a rajongók teóriáit arról, szerintük mi miért történik. Néha kifejezetten meglepődöm rajtuk” – mondta Lauren, majd azt is hozzátette, azt viszont nem engedik, hogy ezek az elméletek befolyásolják a történetmesélésüket. „De nagyon szórakoztató látni, mennyire szenvedélyesen viszonyulnak a sorozathoz, ahogy összerakják a különböző teóriákat. Hihetetlen.”

Hivatalosan is bejelentették a 3. évadot!

Bizony, ha a 2. évad körüli izgalom nem lenne elég, akkor van egy jó hírünk: már hivatalosan is berendelték a The Witcher következő évadját. A készülő 3. évadról Lauren Schmidt Hissrich producer el is árult néhány részletet: „A munka már nagyban folyik, sőt a forgatókönyv már majdnem teljesen megvan. A 3. évadot azért is szeretem annyira, mert az alapjául szolgáló A megvetés ideje című könyvet is nagyon szerettem a Vaják regánysorozarból. Sok minden, ami a 2. évadban történik, valójában a 3. évad cselekményét készíti elő. Nagy dolgok történnek majd, sokan halnak meg közben. Komoly fordulópont lesz a sorozatban.”

Mert tudjuk, hogy imádod a filmeket és a sorozatokat:

Még több

Programajánló