5 elképesztő tény, ami a Harry Potter-különkiadásból derült ki

Ha Harry Potter rajongó vagy, akkor számodra is tökéletesen indult az év: már január 1-jén elérhetővé vált a 20. évfordulóra készült különkiadás. Mi megnéztük, szerettük és most elhoztuk az öt legmeglepőbb felfedezést a reunionből.

5 elképesztő tény, ami a Harry Potter-különkiadásból derült ki

Harry Potter-filmek 20. évfordulójára készült különkiadás újraegyesítette Daniel Radcliffe-et, Emma Watsont és Rupert Grintet, valamint a Roxfort legtöbb fontos szereplőjét. A másfél órás reunion során a színészek különböző felállásokban beszélgettek egymással és nosztalgiáztak egyedül is a velük készült interjúk során. Bár a dolog nem volt bakiktól mentes, így is szuper élményként szolgált a rajongók számára – akik jó néhány extra információ birtokában búcsúzhattak el a kedvenceiktől. 

Daniel Radcliffe titkos szerelme

Azt mindenki tudta, hogy Emma Watsonnak óriási szerelme volt kislányként a Dracót alakító Tom Felton. De arra csak most derült fény, hogy Daniel Radcliffe-nek is volt egy crusha – csak nem a többi diák közül. Dan egyenesen a Bellatrix Lestrange-et megformáló Helena Bonham Carterért volt odáig, olyannyira, hogy mikor a színésznő kért tőle egy autogramot, a srác a következő üzenettel nyújtotta át az aláírást: „Bárcsak 10 évvel korábban születtem volna, úgy talán lehetett volna nálad esélyem.”

Viszlát Hermione?

Azt is hallottuk már korábban, hogy Rupert Grint nem volt abban biztos, hogy szeretné végigcsinálni mind a nyolc filmet, sőt, Daniel Radcliffe szülei már az elején ódzkodtak attól, hogy gyereksztár legyen a fiukból. De most az is kiderült, hogy Emma Watson is tapasztalt hasonlókat: A Főnix rendje forgatása előtt sokáig nem volt biztos, hogy visszatér Hermione szerepébe. „Szerintem nagyon féltem. A hírnév dolog végre beütött, de akkor nagyon” – magyarázta Emma Rupertnek. Azt is elmesélte, hogy megtalálta az akkori naplóját, amiből egyértelműen látszik, hogy egészen magányosnak érezte magát abban az időszakban.

A Fawkes-átverés

Az első (és velünk együtt sok más rajongó kedvenc) Dumbledore-ja, Richard Harris ugyan csak két film erejéig lehetett a varázsvilág tagja – hiszen Az azkabani fogoly előtt betegségben elhunyt –, így is maradandó emlékek fűzik az alkotókat a színészlegendához. Daniel és A titkok kamrája rendezője, Chris Columbus például felidézték azt a napot, amikor Fawkesszal, a főnixmadárral forgattak. Kiderült, hogy véletlenül sikerült teljesen átverniük Harrist a mechanikus főnixszel, akinek meggyőződése volt, hogy egy igazi madár a jelenetbéli partnere. És mivel kamerák voltak a robotba építve ezért valóban úgy tűnhetett, hogy az a színész minden rezdülésére reagál – ami így is történt, csakhogy emberek irányítása miatt. „Sosem mondtuk el neki” – mondta Dan és Chris, akik nem bírták ki nevetés nélkül a sztorit.

Lucius és Draco Malfoy

Ha követed a Malfoy-család tagjait alakító sztárokat a közösségi médiában, akkor bizonyára tudod, hogy Jason Isaacs (Lucius) és Tom Felton (Draco) között a mai napig szuper a kapcsolat. És bár a kezdetektől fogva imádták egymást, azért volt egy pillanat, amikor Jason megsiratta a kis Tomot: rögtön az első közös jelenetükben. Jason elmesélte, hogy ez egy amúgy kivágott jelenet volt, amiben rácsapott a kisfiú kezére, mert hozzáért valamihez, amihez nem kellett volna. Csakhogy a bot, amit ehhez használt, kifejezetten éles végű volt – a kobra fogai konkrétan megvágták Tom kezét. „Rám nézett, és a szemében már gyűltek a könnyek” – idézte fel Jason. Gyorsan bocsánatot kért, de Tom állítólag azt mondta: nem gond, mert a jelenethez ez remekül működött.

Egzisztenciális krízis

A különkiadás vége azzal zárult, hogy a színészek visszaemlékeztek a búcsú pillanataira, Rupert pedig megosztotta, hogy annak a 10 évnek a vége, amit Ron Weasley-ként töltött, kifejezetten furcsa dolgokat okozott benne. „Kicsit elvesztettem, hogy ki is vagyok. Még a nevemet sem éreztem a magaménak. Úgy éreztem, csak egyetlen dolgot tudok, mégpedig, hogy hogyan játszam el Ront” – mesélte, Dan és Emma pedig egyetértettek vele. Nehéz volt elengedniük az életüket meghatározó karaktereket, de ha minket kérdezel, szerintünk mindannyian (nem csak a kedvenc triónk!) tökéletesen megtalálták a helyüket a Harry Potter utáni világban.

Invito minden, ami Harry Potter:

Még több

Programajánló