Észbontó tények, amiket biztosan nem tudtál a Pókember: Nincs hazaútról

Tom Hollandnak parókát kellett volna húznia, Jamie Foxx pedig az egész stábot megtáncoltatta – nem mindennapi módon zajlott az új Pókember-film forgatása!

Észbontó tények, amiket biztosan nem tudtál a Pókember: Nincs hazaútról

A Pókember: Nincs hazaút szó szerint berobbant a mozikba! A film már a premier első hétvégéjén hatalmasat kaszált: 260 millió dollárt hozott a stúdiónak, amivel sikerült megelőznie a Bosszúállók: Végtelen háborút (257 millió dollár) is, így a második helyet foglalja el a minden idők legerősebb nyitóhétvégéje listán. Ha pedig ez nem lett volna elég, mindössze két héttel a premier után meg is döntötte a 2021-es év összes bevételi rekordját.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az új Pókember filmet mostanra a fél világ látta – és ha hozzánk hasonlóan te sem tudtál betelni vele, akkor a következő érdekességet és kulisszatitkokat imádni fogod!

Tom Hollandot megkérték, hogy viseljen parókát a filmben

Tom, mielőtt visszatért volna a pókjelmezéhez, az Uncharted című kalandfilmet forgatta, ami miatt a haját a szokásosnál rövidebbre kellett vágatnia. Amikor aztán elkezdték forgatni a Marvel-filmet, a készítők arra kérték a színészt, hogy Peter Parker szerepéhez viseljen inkább egy kicsit hosszabb parókát. Tom azonban nem volt hajlandó bármit is a fejére húzni. „Úgy voltam vele, hogy biztosan nem fogom felvenni. Rövidebb hajam lesz és kész” – nyilatkozta  színész.

A producerek sokáig titkolták a film sztoriját – még a szereplők előtt is

Tomról mindenki tudja, hogy hajlamos véletlenül elspoilerezni a filmjei sztoriját, úgyhogy a készítők inkább biztosra mentek. Úgy szerződteték le a színészeket a mozihoz, hogy nem mutatták meg nekik a forgatókönyvet. Andrew Garfield és Tobey Maguire is úgy mondtak igent a visszatérésre, hogy semmit nem tudtak a szerepükről. Fn fact: egyedül Willem Dafoe-t avatták be a sztoriba.

Tom Holland attól félt, hogy a Marvel túl sokat akar a filmtől, amit nem fognak tudni megvalósítani

Tomot lenyűgözte, amikor először hallotta a film sztoriját, de félt is kicsit, nem gondolta ugyanis, hogy a Marvel képes lesz mindent összehozni. „Nagyon izgatott voltam. Nagyon klassz ötletnek tartottam. De őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy meg tudják valósítani” – mondta a Screen Rantnak.

Jamie Foxx táncpartit rendezett a forgatáson, de Zendayát és Tomot nem hívták meg rá

Zendaya egy interjúban mesélte el, hogy a forgatás egyik napján a producerek megkérték rá, hogy néhány napig inkább ne jöjjön be, mert nem az ő jeleneteit fogják forgatni, és addig se zavarja meg a  többieket. „Kicsit furcsának tartottam, de gondoltam, legyen. Aztán, mikor az egyik nap visszajöttem a forgatásra, nagyon meglepődtem azon, amit láttam. Jamie egy konkrét bulit szervezett a producerekkel, színészekkel együtt. Nem mehettem dolgozni, nehogy megzavarjak valakit, aztán bejövök, és ők egy táncos mulatságot tartanak? És engem nem hívtak meg?” – mesélte egy interjúban, amire nevetve Tom is reagált: „Igen, ez durva volt. Még engem sem hívtak meg, pedig én voltam Pókember a Pókember filmben.”

Tom Holland öccsének, Harry Hollandnak is szerepelnie kellett volna a filmben

Le is forgattak vele egy jelenetet, de később végül kivágták, így a fiú végül kimaradt a produkcióból. Harry korábban már szerepelt Tom egyik filmjében, a 2021-es Cherry: Az elveszett ártatlanság című moziban, amiben egy drogdílert alakított. A Pókemberben is hasonló karaktert kellett volna játszania.

Tom Holland megtréfálta a producereket

Mivel a filmet a járvány idején forgatták, a szereplők és a stáb folyamatos kézfertőtlenítéssel próbálták fenntartani a higiéniát. Egy alkalommal aztán, amikor Tom éppen egy kis síkosítóval fixálta a pókjemlezét, gondolt egyet és megtréfálta a stábtagokat. Elhitette néhány producerrel, hogy a kezében lévő üveg síikosító valójában kézfertőtlenítő, és odaadta nekik, hogy azzal dörzsöljék be a kezeiket…

Ha már filmeknél tartunk:

Még több

Programajánló