Elég nagy bakit vétettek a Pókember: Nincs hazaútban, amit csak a legnagyobb fanok szúrtak ki

Figyelem! Csak akkor olvass tovább, ha már láttad a Pókember: Nincs hazaút című filmet, vagy ha nem zavar, hogy lelőhetünk neked néhány poént a sztoriból. A cikkünk ugyanis spoilereket is tartalmaz…

Elég nagy bakit vétettek a Pókember: Nincs hazaútban, amit csak a legnagyobb fanok szúrtak ki

Ahogyan már korábban írtunk is róla, nálunk nagyon betalált a Pókember: Nincs hazaút, sőt: szerintünk simán megkaphatná a legjobb Pókember-filmnek járó címet is. De most, hogy eltávolodtunk a bemutató időpontjától ,és fel tudtuk dolgozni azt az érzelem-cunamit, ami a moziban maga alá temetett minket, ideje objektívebben szemlélni a sztorit, ami azért minden elfogultságunk ellenére sem lett hibátlan.

A film ugye azzal kezdődik, hogy Peter Parker (vagyis most ebben az esetben Tom Holland) felkeresi Doctor Strange-et (Benedict Cumberbatch) és megkéri, hogy vessen be egy varázslatot, aminek hatására mindenki elfelejtené a szuperhős énjét. De sajnos hiba csúszik a számításaikba, így mindenki IS megjelenik, aki tudja, hogy kicsoda is Pókember. Vagyis elvileg ez lett volna bennük a közös, azonban Jamie Foxx Electro-ja és Tom Hardy Venomja nem igazán felel meg ennek a kritériumnak. Nekik ugyanis fogalmuk sem volt róla, hogy Peter Parker a Pókember, mielőtt betoppantak volna a sztoriba.

Electro például azt mondja Andrew Garfield-féle Pókembernek, ő azt hitte, egy színesbőrű srác rejtőzik a maszkja alatt. Vagyis a párbeszédük alapján Maxnek A csodálatos Pókember 2. idején még fogalma sem volt arról, hogy ki is a szuperhős. (Viszont egyúttal ez egy szuper Easter Egg volt a rajongóknak: Miles Moralesre utaltak vele a Pókember: Irány a Pókverzum! című animációs filmből.) Tom Hardy Eddie Brockjának, azaz Venomnak – aki amúgy kizárólag stáblistás jelenetekben kerül bármilyen kapcsolatba kedvenc hálószövőnkkel – pedig még ennyi kötődése sincs Peter Parkerhez. Igen, amikor feltűnik, akkor a Daily Bugle híreiben éppen maszk nélkül készült felvételeket mutogattak Peterről – ezzel csak az a gond, hogy a srác sem Pókember: Idegenben, sem a Nincs hazaút ideje alatt nem mutatkozott maszk nélkül tömegben. A varázslatnak igazából Topher Grace Venomját kellett volna bevonzania, mivel ő kifejezetten ismerte Peter Parker személyazonosságát és a Pókember ölte meg őt.

Na persze anomáliák mindenhol lehetnek… Ennek ellenére elképesztő bravúr, hogy a Marvel Studios és a Sony Pictures összehozott mindenkit egy film kedvéért, és ezt ráadásul ennyire titokban is tudták tartani. Az számok pedig egyértelműen magukért beszélnek: a Pókember: Nincs hazaút alig pár nap alatt világszerte rekordot döntött a mozikban. Magyarországon például kevesebb, mint egy hét alatt elérte a 189 ezres nézőszámot.

Forrás: The Direct

Pókemberből sosem elég?

Még több

Programajánló