4 szuperhősfilm, amit eddig talán nem láttál, pedig nagyon jó

Már fejből megy az összes Vasember, Thor, Batman vagy Pókember-film, de a Wonder Woman-maratonokat is pihentetnéd egy ideig? Akkor pörgesd végig listánkat azokról a mozikról, amik talán kisebb hype-ot kaptak, pedig simán megérdemelnének egy esélyt tőled!

4 szuperhősfilm, amit eddig talán nem láttál, pedig nagyon jó

Persze nem akarunk senki más nevében nyilatkozni, de biztosak vagyunk abban, hogy a szülinapok és névnapok mellett a te naptáradban is helyet kapnak az aktuális Marvel vagy DC premierek dátuma, és az elsők között foglalod le a jegyedet a moziban. De az azért könnyen előfordulhat még egy hardcore szuperhősfilmrajongóval is, hogy a korábbi évek alkotásai közül néhány mellett véletlenül elsiklott. Összeállítottunk neked egy listát a kevésbé ismert, de annál jobb superhero-sztorikról, amiket érdemes pótolnod.

Hipervándor (2008)

A Hipervándor Davidje (Hayden Christensen, azaz Darth Vader személyesen) egy napon felfedezi, hogy gyakorlatilag nincs olyan hely a Földön, ahová ne tudna eljutni egyetlen pillanat alatt – és tényleg semmi nem állhat az útjába, még egy biztonsági rendszer sem. A természetfeletti képessége persze nem maradhat titokban és hamarosan azzal is szembesülnie kell, hogy Cox (Samuel L. Jackson) és szervezete éppen az olyan Vándorokra és szeretteire vadászik, mint amilyen ő. David azonban mindent megtesz azért, hogy megvédje édesapját (Michael Rooker) és a szerelmét, Millie-t (Rachel Bilson). (Fun fact: Rachel és Hayden a film kapcsán ismerték meg egymást és a forgatás után el is kezdtek randizni. 2014-ben megszületett a lányuk, Briar, de a páros kapcsolata három évvel később sajnos véget ért.)

A negyedik (2011)

A Magic Mike szépfiújával, Alex Pettyferrel találkozhatsz A negyedik főszerepében, ám ezúttal nem a tánctudása a szuperereje. Egy John Smith nevű különleges képességekkel megáldott földönkívülit kelt életre, akinek nyolc társával együtt el kellett menekülnie a Lorien bolygóról, mert arra súlyos csapást mértek a mogadoriak. Egy Őrző, Henri (Timothy Olyphant) védi őt, akivel a Földön bujkálnak a mogadori parancsnok (Kevin Durand) elől. Három lorieni fiatalt azonban már levadásztak, és John a negyedik a halállistán…

Üveg

A neten leginkább thrillerként vagy horrorként szoktak hivatkozni rá, pedig egyértelmű, hogy az Üvegnek is a szuperhősfilmek listáján a helye. Bruce Willis karaktere, David Dunn egy olyan sebezhetetlen, emberfeletti erejű hős, aki a látomásainak és a hatodik érzékének köszönhetően megvédi Philadelphia lakóit a rájuk leselkedő veszélytől – mint például Kevin Wendell Crumb (James McAvoy), aki komoly fenyegetést jelent az emberekre nézve. A disszociatív személyiségzavarban szenvedő férfi huszonegyedik személyisége ugyanis nem véletlenül kapta a Szörny nevet. Mielőtt rányomnál a play gombra, előre szólunk, hogy a következő két óra felkavaróan izgalmas lesz.

Az erő krónikája

A 2012-es szuperhősmoziban nem mást csodálhatsz, mint 2020 legszexisebb pasiját, Michael B. Jordant. Rá osztották ugyanis Steve szerepét, aki a haverjaival, Andrew-val (Dane DeHaan) és Mattel (Alex Russell) együtt kezdetben éppen olyan életet él, mint bármelyik másik gimis kamasz. Ez a nyugalom egészen addig tart, amíg egy éjszaka az útjukba nem kerül egy nem mindennapos izzó, kristályos tárgy, aminek köszönhetően különleges, de aggasztó képességekkel gazdagodnak.

A filmezés után egy kis sorozatdarára vágysz?

Még több

Programajánló