Nyár, napsütés, szerelem. A fülledt nyár estéken mi sem jobb kikapcsolódás, mint a klímás szobában ücsörgni és megnézni egy jó romkomot. Akár kapcsolatban élsz, akár szingli vagy ezek a filmek mindig kikapcsolnak, arról nem beszélve, hogy pillanatok alatt csordultig lesz a szíved romantikával. Most hoztunk is neked 5 tuti kis filmet, amit mindenképpen látnod kell, ha a romkomok szerelmese vagy. 

Újra otthon 

A 2017-ben bemutatott Újra otthon című filmben Reese Witherspoon játssza a főszerepet, aki a 40 éves Alice bőrébe bújik. Az elvált édesanya azon munkálkodik, hogy végre kiléphessen a komfortzónájából, egy ponton pedig úgy dönt, két lányával visszaköltözik az édesanyja otthonába. Alice aztán a születésnapi buliján megismerkedik három fiatalabb sráccal, akik albérletet keresnek. A srácok aztán ideiglenesen beköltöznek Alice-ék vendégházába, az édesanya pedig az egyik fiúhoz közelebb is kerül...Persze, ahogy a rendes romkomokhoz illik, itt kezdődik a bonyodalom, egyszer csak ugyanis hirtelen megjelenik a volt férj is... 

 

 A csókfülke 

A csókfülke valójában egy trilógia, ami a fiatal, középsikolás lány, Elle élete körül forog. A csajszi már kislány kora óta szerelmes a legjobb barátja bátyjába, s amikor a tavaszi karneválon, a csókfülkében elcsattan köztük egy csók, valami a srácban is megváltozik. A három filmből álló sorozat az elejétől a végégig bemutatja Elle és Noah szerelmének történetét, a befejezést pedig a kedves néző képzeletére bízza. 

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt 

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt mára már igazi klasszikusnak számít. A film 2003-ban került a mozikba, s bár akkor nem volt különösebb kimagasló a fogadtatása, itthon mégis hatalmas slágernek bizonyult. A Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült romkomért odáig volt a közönség. Andie Anderson a Nőmérő Magazin egyik rovatvezetője, aki hétről hétre tanácsokkal igyekszik ellátni a női olvasókat, a Hogyan című rovat hasábjain. Legújabb témája, a hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt...Nos, ehhez azonban kell egy áldozat is, akit aztán a legkülönfélébb praktitákkal próbál a szakításba keregetni. Az áldozat a Matthew McConaughey által megformalt Benjamin, akiről Andie nem is sejti, ő sem csak úgy ment bele a vele való randizásba. 

 Bridget Jones naplója 

Egyszerűen muszáj feltegyük a listára a Bridget Jones naplóját. Mind a három részt. Egyszerűen ez az a sztori, ami bármikor képes jobb kedvre deríteni az ember lányát. Fixen be sem kell mutatnunk, hogy miről szól, de ha még nem láttad, akkor nem lövünk inkább el egyetlen spoilert sem, mert ez egy annyira zseniális történet, hogy vétek lenne lelőni a poént. Szóval, ha még komolyan nem láttad, akkor sipirc a Netflixre. 😀

Spinédzserek 

Hát, ez se mai darab, a Spinédzesereket ugyanis 1995-ben mutatták be. A sztori szerint Cher (Alicia Silverstone) egy csinos, kicsit hiú, kicsit felületes Los Angeles-i tini, aki arra a küldetésre indult, hogy széppé varázsolja a rút kiskacsa osztálytársát Tai-t (Brittany Murphy). Mindeközben romantikus kapcsolatba keveredik egy még nála is hiúbb pasival, ám végül jön a csavar, mert a mostohatesó is befigyel a képbe. Cher pedig miközben azon munkálkodik, hogy valaki mást átformáljon, kiderül, neki van a legnagyobb szüksége a változásra.