A szexjelenet gyakran a legforróbb, legemlékezetesebb része az egész filmnek, és némelyik túlmutat egy átlagos hancúrozáson. Ez a helyzet a következő 10 esetben is. Íme, a filmtörténelem legforróbb szexjelenetei:

Titanic (1997)

Nincs a világon még egy olyan fülledt szerelmi jelenet, mint ami a Titanicban látható. Egy életre beleivódott a nők fantáziájába a párás üvegablak, a remegő ajkak és izzadt testek látványa.

Fekete hattyú (2010)

Korunk vitathatatlanul egyik legkiemelkedőbb leszbikus jelenete látható Mila Kunis és Natalie Portman között, akik rendkívül heves „eszmecserét” folytatnak egymással – és igen, ez olyan forró, mint amilyennek hangzik.

Dirty Dancing (1987)

A Dirty Dancing is az olyan ikonikus filmek egyike, ami több mint húsz év után is rabul ejti a nézőket. A legforróbb jelenetben Patrik Swayze és Jennifer Gray egy szerelmi vallomást követően táncolni kezdenek, ami érzéki szeretkezésbe torkollik.

Elemi ösztön (1992)

Egy másik klasszikus erotikus thriller, amiben Sharon Stone alakítja Catherine Tramell krimiírót, aki egy rocksztár meggyilkolásának gyanúsítottja lesz. Nick Curran gyilkossági nyomozót bízzák meg az üggyel, akit Michael Douglas formál meg, és a kettejük egymás iránti vozalma minden idők egyik leghíresebb (és legizgalmasabb) románcában csúcsosodik ki.

9 és 1/2 hét (1986)

Ez a film úttörő volt az élelmiszerek és a nedves anyagok szexuális életbe való beépítésében. Képzeld el Kim Basingert, amint gyümölcsökkel szexizik! Az 1986-ban bemutatott film John (Rourke) Wall Street-i kereskedő és Elizabeth művészeti galéria asszisztens (Basinger) történetét követi nyomon, ami nagyon gyorsan elfajul.

365 nap (2020)

Lényegében az összes 365 nap egy-egy szexfilm, és óriási sikernek örvendenek. De nem szabad elfelejteni, hogy ezek a filmek egy rendkívül mérgező kapcsolatot romantizálnak, ám az első részben a hajós szexjelenet - ami négy percig tart -, kétségkívül emlékezetesre sikeredett.

Szólíts a neveden (2017)

A 17 éves Elio és az apja barátjának Olivernek (Timothée Chalamet és Armie Hammer) a szerelmi története pont olyan forró, mint a nyár, amin forgatták. A szerelmük kibontakozása éjszaka csúcsosodik ki, de azért épp eleget lát a néző ahhoz, hogy sose felejtse el a szexi jelenetet.

Szerelmünk lapjai (2004)

A Szerelmünk lapjai ezen jelenete a csúcspontja volt Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) szerelmének, ami végre több év után beteljesedhetett. Így természetesen ez egy nagyon nedves (na jó, az eső miatt), nagyon intenzív és nagyon forró szexjelenetet eredményezett.

A hűtlen (2002)

A film tele van durván forró jelenetekkel, amik közül az egyik legkiemelkedőbb az, amikor Connie Sumner (Diane Lane) egy pár percre kimegy a mosdóba, de a barátai nem tudják, hogy az egyik fülkében vadul szeretkezik egyet gyorsan a fiatal szerelmével, Paul Martellel (Oliver Martinez).

A sötét ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata filmek hemzsegnek a pajzán szexjelenetektől, ezért nem könnyű kiválasztani a legütősebbet. Ott van például A sötét ötven árnyalatának a liftes jelenete, amiben Christian Gray (Jamie Dornan) alig várta, hogy beférkőzzön Anastasia Steele (Dakota Johnson) szoknyája alá. Vagy ott van A szabadság ötven árnyalatában az erotikus fagylalt-pillanat.

Via