Még csak most érkezett meg A szolgálólány meséje 5. évada, de már készülőben van az utolsó is! A 6. évaddal még  egyszer utoljára visszatérhetünk Gileádba. Most összeszedtünk nektek az eddigi infókat!

Miről fog szólni?

Nos, ezt nehéz megmondani, ugyanis az 5. évad utolsó része is csak novemberben fog debütálni, így még valószínűleg az idei szezonban is sok izgalomra számíthatunk! A nagy kérdés az lesz, hogy Gileád rezsimje vajon más országokra is át fog-e terjedni, ugyanis már Kanadában is van némi támogatottsága. A legégetőbb kérdés azonban az, hogy vajon June és Luke visszakapják-e a lányukat. 

A sorozat egyébként Margaret Atwood könyvén alapul, de sok a különbség a sorozat és az ő műve között, így ha esetleg ki is olvasnád, nem biztos, hogy mindenre választ kapsz!

Spoiler! A könyv így zárul:

A könyv azzal zárul, hogy Offred (a June név valójában soha nem szerepel rá a könyvben), felveszi a szolgálólányként való életéről szóló beszámolóját kazettás magnókra, amelyeket sok évvel később a történészek „a Gileád-korszak” tanulmányozására használnak.

Ki lesz ott az utolsó évadban?

Szintén nehéz kérdés, mert a sorozatban úgy halnak meg a kedvenc karaktereink, mint anno a Trónok harcában. Az biztos, hogy Elizabeth Moss visszatér June karaktereként, de valószínűleg Yvonne Strahovskitól sem kell búcsúznunk, aki Serena Joyként alakít hatalmasat.

Alexis Bledel nem tér vissza Emilyként az ötödik évadra, de mivel a karakterét nem ölték meg, ezért láthatunk egy kis reményt arra, hogy a finishnél ott lesz. 

Mikor fog debütálni?

Hivatalos premierdátum nincsen, de eddig általában áprilisban vagy júniusban jött új évad. A mostani kivétel, mert szeptemberben debütált. Az azonban valószínűsíthető, hogy még 2023-ban bemutatásra kerül A szolgálólány meséje záró évada. 

Via