Filmrajongóként odáig vagy a megtörtént eseményeken alapuló sztorikért? Akkor mostani összeállításunkat is imádni fogod, ugyanis hoztunk 3 csodálatos igaz történetet, amit fixen nem fogsz tudni bőgés nélkül végig nézni. 

A fiúk nem sírnak 

A fiúk nem sírnak mostanra már igazi klasszikusnak számít, ugyanis 1999-ben muatták be. A film Brandon Teena, egy önmagát kétneműnek valló személy történetét meséli el, akit azt követően, hogy kiderült a nemi identitása, két férfiismerőse brutálisan bántalmaz, majd pedig végeznek is vele. A megtörtént eseményeken alapuló sztori akkoriban hatalmas érdeklődésre tett szert, a főszereplőt megformáló Hilary Swank pedig az alakításááért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. 

A nővérem húga 

Ha egy kiadósat szeretnél sírni, akkor A nővérem húga című filmet ajánljuk neked. Jó, persze nem csak ezért javasoljuk, ugyanis ez egy elképesztően érzelmes alkotás. Sara (Cameron Diaz) és Brian (Jason Patrick) élete fenekestül felfordul, amikor megtudják, a kétéves kislányuk leukémiában szenved. A szülők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a lányuk életét megmenteségk, végül pedig sajátost döntést hoznak: úgy határoznak, vállalnak egy harmadik gyermeket is, azért, hogy aztán ő majd donorként megmenthesse a nővérét. Amikor az egész addigi életét a nővére megmentésére áldozó Anna 11 éves lesz pert indít a szülei ellen, azért, hogy visszaszerezze a teste feletti jogokat. Könnyfakasztó dráma, ezt a filmet tényleg senki nem bírja ki sírás nélkül. 

 

A szív bajnokai 

Michael Oher (Quinton Aaron) élete telis tele van nehézségekkel. Kvázi hajléktalanként él, s mivel színes bőrű, így egyetlen neves gimnázium sem hajland felvenni, mert a teszteken nagyon rosszul teljesít, mindeközben azonban a fociban remekel. Azt senki nem tudja viszont róla, hogy a háttérben súlyos családi drámák húzodnak: az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Michale élete akkor vesz hatalmas fordulatot, amikor megismerkedik a Sandra Bullock által megformált Leigh Anne-vel. A nő ugyanis úgy dönt felkarolja Michael-t és befogadja a családjába...sőt, még arra is készek, hogy örökbefogadják a fiút. Alakításáért Sandra Bullock egyébként 2010-ben megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.