A Disney filmjeiben egyre inkább ritkábban az olyan velejéig romlott, klasszikus főgonoszok – vagy ha léteznek, akkor pont azért vannak, hogy megtudjuk, milyen tragikus események vezettek oda, hogy ennyire meggonoszodtak (jó példa a fent látható Demóna). Úgyhogy bár kezdenek kimenni a divatból, egy jó mesének azért ékköve tud lenni egy félelmetes ellenség, úgyhogy most róluk készült egy szuper Cosmo-kvíz.

A Disney főgonoszainak kvíze

Ha szeretted-szereted a Disney rajzfilmjeit a régiektől kezdve az újakon keresztül az élőszereplős verziókig, akkor ez a kvíz kifejezetten neked való! 10 filmmel kapcsolatban 10 kérdést teszünk fel, és valamennyi feladat középpontjában egy gonosz karakter áll majd. Egészen biztos, hogy mindet láttad már vagy gyerekkorodban vagy mostanában (vagy mindkettő), szóval hajra!

Izgalmas kvízkérdésekre számíts, aljas trükkökre ne: ahogy szoktuk, most is minden kérdéshez 4 válaszlehetőséget mutatunk. Tippelj közülük az egyetlen helyesre!

Kvíz utánra

Ha kedveled a videóesszéket, alább mutatunk egyet, amiben Lindsay Ellis youtuber-írónő pontosan a bevezetőben említett témát feszegeti: kezdenek kihalni a Disney-gonoszok. Ha kész vagy a kvízzel, ebbe érdemes belenézned.

De ha videózás helyett még játszanál tovább, ide kattintva egy képes tesztet találsz, ami megmutatja, hogyan viszonyulsz a kritikához. Ide kattintva megnézheted, melyik Disney-gonosz illik hozzád a leginkább a csillagjegyed alapján, de ha maradnál a tippelős-feleletválasztós kvízeknél, alább az oldal alján ajánlunk még hármat!