A Paper Girls című sorozatban a bonanza biciklivel közlekedő gyerekek véletlenül egy titokzatos, párhuzamos univerzumban kötnek ki - ez neked is ismerős valahonnan, ugye? De a sorozat nemcsak ezért emlékeztet a Netflix sikersorozatára, a Stranger Thingsre. 

Persze, a retro sci-fi és a tinédzserkori szorongással párosított misztikum nem a  streaming-korszak  találmánya. A Vissza a jövőbe és a Terminátor című kultikus filmsorozatok például már az 1980-as években kísérleteztek az időutazás témájával, és szintén nagy sikert arattak. De miben más az Amazon új sorozata?

A Paper Girls az azonos című képregényen alapul, amelynek szerzője Brian K. Vaughan, illusztrátora pedig Cliff Chiang. Ebben a sorozatban nem a fiúk állnak a középpontban, hanem végre négy bátor, okos és fiatal lány. Az Amazon prime-os produkció egy szórakoztató coming-of-age  sorozat, amely ötvözi a sci-fi és a fantasy világot, és ami bonyolult, különböző idősíkokon átívelő cselekménnyel operál. Az első évad nyolc epizódja 2022. július 29-től elérhető az Amazon Prime-on.

misztikus történet

1988. november 1., hajnali 4.30-at írunk. Halloween után a kora reggeli órákban a négy újságkihordó lány, Erin Tieng, Mac Coyle, Tiffany Quilkin és KJ Brandman munkába áll, mert az ohiói Cleveland külvárosában, Stony Streamben a felnőttek még a reggeli előtt el akarják olvasni a nap híreit.

A négy lány azonban letér a szokásos útvonalukról, és kiszakadnak a mindennapokból: váratlanul a jövőben, 2019-ben találják magukat, majd megpróbálják kideríteni, mi történt velük. Visszautat keresnek a múltba, azaz a korábban megszokott jelenükbe. Nem olyan egyszerű feladat, különösen, ha nem ismered a mai világot, amiben élsz. Az okostelefon vagy az internet helyett a lányok először egy telefonkönyvben keresik a megoldást, ami megmenthetné őket.

A történet három idősíkba repít minket: 1988-ban kezdődik, ahonnan a lányok 2019-be katapultálódnak, majd visszatérnek 1999-be. A négy tinédzser, akiket elszakítottak a családjuktól, igazi kihívásokkal találkoznak, és kétségbeesetten keresik a kiutat. De ki fog nekik segíteni? 

Ha téged is lázba hozott a tinédzser lányok misztikus története, alább megnézheted a sorozat előzetesét! 

Via