A Szex és New York igazi forradalom volt a 90-es évek tévés világában, rajongók milliói imádták Carrie, Miranda, Charlotte és Samantha kalandjait, amikor pedig véget ért a széria mindenki csak a folytatásra várt. A történet ezután kapott két mozifilmet, ám azt követően sokáig úgy tűnt ennyi volt, a négyes fogat többet nem tér vissza. Ám akkor egyszer csak jött az És egyszer csak...,ahol Samantha nélkül ugyan, de visszatértek a most már az 50-es éveikben járó főhősök, hogy újra megküzdjenek az élet adta nehézséggekkel, mindezt egy kis humorral és persze erotikával fűszerezve. 

A sorozat újraindítása persze alaposan megosztotta a rajongókat, az És egyszer csak...kezdetben nem hozta meg azt az átütő sikert, amit vártak volna tőle, ám az utolsó részekre már kezdett visszajönni a hamisítatlan Szex és New York hangulat. Talán pont ez lehet az oka annak, hogy a készítők úgy döntöttek, egy második évaddal további lehetőséget biztosítanak Carrienek és a lányoknak. 

Mit lehet eddig tudni? 

második évad  forgatásáról már több fotó is napvilágot látott, a szereplőgárda tekintetében pedig biztosak lehetünk benne, hogy visszatér Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis. Samantha Jones azonban úgy tűnik már soha nem bukkan fel újra, Michale Patrick King ennek kapcsán a Varietynek azt mondta, semmiképpen sem fontolgatja Kim Catrall visszatérését, ugyanis a színésznő hat évadon át és a két filmben is eljátszotta a szerepet, a karaktere pedig ezzel késznek tekinthető. Persze valószínűleg sokkal triviálisabb az oka annak, hogy nem tér vissza, ugyanis nemes egyszerűséggel Kim és Sarah Jessica Parker nem jönnek ki túl jól egymással. 

A szereplőgárda 

A második évadban a lányokon túl biztosan visszatér a Charlottet férjét, Harryt alakító Evan Hendlar, valamint a két lányuk karaktere is újra felbukkan. A nagy kérdés azonban, hogy mi lesz Steve-vel azt követően, hogy Miranda kidobta őt, Che Diazért (Sara Ramirez). Az is lehet, hogy egyáltalán nem tér vissza következő szezonban? Merész rajongói elméletek szerint azonban az sem kizárt, hogy Carrie és Steve összejönnek majd, bár szerintünk azért ez eléggé elképzelhetetlen. 

A második évadban nagy eséllyel még többet láthatjuk majd Charlotte újdonsült barátnőjét  Lisa Todd Wexleyt ( Nicole Ari Parker ), Carrie barátját, Seemat ( Sarita Choudhury ), valamint Miranda tanárát, Dr. Nya Wallace ( Karen Pittman ).

Miről fog szólni? 

Bár pár forgatási fotó már kiszivárgott, azért még nem lehet pontosan tudni, merre is viszik tovább majd a sztorit, vagy mikor jelenik meg pontosan, nagy eséllyel 2023-ban. Carrie valószínűleg folytatni fogja a szingli életét Mr. Big elvesztését követően, de persze az is benne van a pakliban, hogy újra rátalál a szerelem. Erre minden esély megvan, hiszen első évad azzal ért véget, hogy a liftben egymásba gabalyodtak a podcastjének a producerével. Közben azt is csiripelik a madarak, hogy Aiden karaktere ismét felbukkan, talán végre eljön az ő és Carrie ideje? 

Most még nem igazán lehet megjósolni, vajon merre fogják továbbvinni a sztorit a készítők. Carrie valószínűleg folytatni fogja a szingli életet Big elvesztése után, de persze az is benne lehet a pakliban, hogy újra meg fogja találni a szerelmet. Az első évad azzal ért véget, hogy Carrie és a podcast producere, Franklyn egymásba gabalyodtak a liftben – ebből a történetszálból is bármi kialakulhat.

Che és Miradanda kapcsolatát tekintve számíthatunk további bonyodalmakra. Az első évad azzal ért véget, hogy Miranda feladja az addigi életét és LA-be költözik Che kedvéért. Vajon ebből mi fog kisülni? 

Végül pedig ott van Charlotte, akinek egyáltalán nem könnyű a kapcsolata a lányaival. Nagy eséllyel az  új szezon  arról is fog szólni, hogy édesanyaként miként tudja feldolgozni a lánya, Rose útkeresését. 

A forgatás pedig már el is kezdődött, íme, néhány felvétel:

(via)