Amikor kirándulásról, utazásról van szó hajlamos lehetsz te is gondolatban azonnal külföldi vizekre evezni. Pedig itthon is számtalan csodát láthatsz. Mi most összeszedtük neked a legjobb kirándulóhelyeket Magyarországon, melyek csak arra várnak, hogy te felfedezd őket. 

Csodák a Bakonyban 

A Bakony csodái messze földön híresek, éppen ezért, ha igazán különleges kirándulásra vágysz, akkor mindenképpen ezt a helyszínt vedd célba. A Bakonyban barangolva ráadásul több, nagyszerű helyre is ellátogathatsz, hiszen itt található a Cuha-völgy és a Cuha patak, de a Kőpince-barlangot, a Károlyi kastélyt és a Csesznek várad sem érdemes kihagynod. 

A mesés Tisza-tó

Balaton, Velencei-tó, Fertő ezek mind-mind népszerűek a kirándulók körében, de mi a helyzet a Tisza-tóval? A Tisza-tó érthetetlen okokból egy kicsit mellőzőt, pedig az ország legpazarabb kirándulóhelyeinek egyike. Az Alföld legnagyobb tavánál igazi élmény lehet a pihenés, arról pedig már nem is beszélve, a környező települések is szuper kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. Biciklizés, evezés, horgászat, de még a strandolás is simán szóba jöhet. Kalandra fel! 

Bory-vár

Ha Székesfehérváron jársz, akkor mindenképpen látogass el a város melletti Mária-völgybe. Itt áll ugyanis a Bory Jenő építészmérnök által alkotott Bory-vár, amit a romantika fellegvárának is szokás nevezni. Ha a pároddal romantikus túrázásra indultok, akkor ez a tökéletes helyszín. A vár igazi kuriózum, amit a művész a saját fantáziája szerint alkotott meg, s, ami 40 éven át készült. A Bory-vár valóságos mesebeli helyszín, ahol egészen biztos, hogy meghitt pillanatokban lehet majd részetek. Nem hiszed? Akkor nézd csak ezt a videót: 

Bokodi-tó 

Ha a tökéletes fotót szeretnéd elkészíteni a szerelmeddel, akkor irány a Vértes-hegység lábánál fekvő Bokodi-tó. A tó felszínén ugyanis egy csodálatos úszó falu húzódik, ami elképesztően romantikus kirándulóhely, grátisz, hogy hihetetlenül csodálatos fotókat készíthettek itt. Ha egy kis feltöltődésre vágysz a pasiddal, akkor ez a helyszín lehet a tökéletes választás. 

Szalajka-völgy

Ha Bükk legszebb részét szeretnéd megcsodálni, akkor bizony a Szalajka-völgy számodra a legjobb úti cél. A Szalajka-völgy egész egyszerűen lélegzetelállító, az itt található Fátyol-vízesés pedig csak hab azon a bizonyos tortán. A völgyön áthatlad a Szilvásváradi Erdei Vasút is, a vadasparkban pedig megnézheted a gyönyörű dámszarvasokat valamint muflonokat is.