A Buckingham-palota vagy éppen a windsori kastély újraalkotása a képernyőn nem kis teljesítmény, de szerencsére A korona alkotói számos impozáns helyszín közül választhattak, hiszen az Egyesült Királyság bővelkedik a szebbnél szebb lehetőségekben. A nagy kastélyok közül sok a nagyközönség számára is nyitva áll, ami azt jelenti, hogy a sorozat rajongói akár bepillantást is nyerhetnek a forgatás színfalai mögé. Most öt olyan helyszínt hoztunk, amit te is bármikor felkereshetsz. 

Lancaster-ház mint Buckingham-palota

A pompás beltérrel rendelkező  Lancaster-ház évadról évadra helyettesítette a Buckingham-palotát. Ez a gyönyörű, 19. századi neoklasszicista épület Viktória királynő egyik kedvence volt, nem csoda tehát, hogy A korona alkotói is kinézték maguknak. A valódi Buckingham-palotától egy kőhajításnyira lévő kastély a királynő hivatalos londoni rezidenciájának belső tereit ábrázolja A koronában, ígya mostani, ötödik évadban is. A kastély a látogatók számára is nyitva áll, érdemes az Opec City webhelyet böngészni, hogy pontosan mely dátumok azok, amikor fel lehet keresni a helyszínt. 

Ardverikie-kastély mint balmorali kastély

A korábbi évadokban a 19. századi gótikus Ardverikie-kastély helyettesítette a II. Erzsébet királynő által annyira imádott skót rezidenciát, a balmorali kastélyt. Mint ismert a királynő szeptember 8-án itt hunyt el.  Az Inverness melletti birtokon több apartmanház is kiadó, és természetesen a kastély is látogatható.

Brocket Hall mint Kensington-palota

Az ötödik évad feldolgozza Károly és diana válását is, így azt is láthatjuk, hogy Diana a válása idején a Kensington-palotában él. A producerek a 18. századi Brocket Hall neoklasszicista külsőjét választották, ami a sorozatban a Kensington-palotát helyettesíti. 

Somerley-ház mint Highgrove-ház

Mialatt Diana a Kensington-palotában lakott a válás idején, addig Károly a Highgrove-házba költözött be, ahol aztán Kamillával is együtt élt. Ezt a György-korabeli, 18. századi neoklasszicista épületet leginkább forgatásokra vagy privát eseményekre lehet kibérelni. 

Somerleyton Hall mint Sandringham-ház

A Lowestoft közelében fekvő jakab-kori kastély belső tere szolgált a Sandringham-birtok háttereként A korona negyedik évadában, amikor a királyi család megérkezik a norfolki rezidenciára az éves karácsonyi összejövetelre. Lord és Lady Somerleyton magánrezidenciájaként maga a csarnok zárva van a nagyközönség előtt, de a lenyűgöző kertek 12 hektáros területe nyitva áll a látogatók előtt márciustól szeptemberig. 

(via)