Imádnivalóak a romantikus filmek, akárcsak azok, amelyek a barátságok szépségét és összetettségét ünneplik. Hiszen a pasid néha lelécelhet, de a legjobb barátnőd mindig ott lesz melletted! Hívd át házimozizni a bestie-det, és nézzétek meg együtt egy olyan filmet, amit akár rólatok is írhattak volna! Tutira lesznek olyan részek, ahol mosolyogva összenéztek. Mivel a Szex és New York, valamint a Harry Potter filmeket mindenki ismeri, pörgessétek ki a következőket:

Koszorúslányok (2011)

Várod már, hogy megszervezhesd a legjobb barátnőd leánybúcsúját? Ha eljön az ideje, nézd meg ezt a filmet, és tanulj belőle! Kapsz pár szuper tippet, azt is megtudhatod: mit NE csinálj! Kristin Wiig zseniálisan próbál helytállni, miközben folyamatosan durva bakikat csinál, és ez egyre rosszabb lesz, mikor a barátnője másik barátnője sokkal jobbnak bizonyul nála. De hiába, a bestie-k közé semmi és senki sem állhat!

Éretlenségi (2019)

Amy és Molly régi barátok, együtt gürizték át a középsulit, hogy bejussanak az egyetemre. Ámde azok is bejutottak, akik végig buliztak. Hirtelen aggódni kezdenek, hogy még nem is éltek, és így senki sem fogja csípni őket, ezért vad bulizásba kezdenek. Ez egy nagyon cuki film két fiatal csetléseiről-botlásairól arról, miként igyekszenek felfedezni az életet és önmagukat.

Egy remek valaki (2019)

Jenny (Gina Rodriguez), egy zenei újságíró, aki megkapja álmai munkáját San Franciscóban, de a pasija nem akar vele menni, így szakítanak. Természetesen itt jönnek képbe a legjobb barátnők: segítenek feledni a szakítást, és még egy orbitálisan nagyot buliznak, mielőtt a kis csoportjukból kiválik egy oszlopos tag. Ennél szebben nem is emlékeztethetnék az ember arra: jöhet bármi, a barátokra mindig lehet számítani.

Girls Trip (2017)

Azt mondják, a Jada Pinkett Smith főszereplésével készült Girls Trip merészebb, mint a Koszorúslányok. Ezt majd megmondod azok után, hogy csekkoltad a négy elválaszthatatlan csajszi történetét, akik elmennek New Orleansba bulizni. Olyan arcpirongató, de mégis poénos jeleneteket tartalmaz, hogy lefordulsz a kanapéról nevetés közben.

Máris hiányzol (2015)

Egy brutálisan őszinte és gyönyörű  film  a barátságról és arról, ha igaz: mindent kibír. Milly (Tony Collete) és Jess (Drew Barrymore) gyerkekkoruk óta barátok, és tényleg mindent együtt csináltak végig. De a leújabb kalandra egyikük sem volt felkészülve: Millynek mellrákja van. Ezt a szívszorító  filmet  érdemes megnézned a BFF-eddel, hogy együtt ébredjetek rá arra: milyen fontos sok szép pillanatot tölteni egymással és a szeretteitekkel.

Négyen egy gatyában (2005)

Barátság, összetartozás, hűség. Erről szól a film, ami négy legjobb barátot követ nyomon, akik találnak egy nadrágot, amely furcsa módon mindegyikükhöz tökéletesen passzol. A nyáron felváltva viselik, miközben értékes leckéket tanultak a barátságról és persze a szerelemről. Olyan csodás színészek teszik igazán élvezhetővé, mint Blake Lively és Alexis Bledel.

Tökéletes hang (2012)

Beca (Anna Kendrick) egy magának való, kissé antiszociális lány, és sehogy sem illik sehová a főiskolán. Majd belekerül a vagány csajok klubjába, ahol menő meg cuki csajok veszik körbe és ráveszik: szálljon be az énekcsoportjukba. Így már a főhősünk biztosan barátokra lel, és amellett, hogy fülbemászó dalokat hallgathatsz, szétröhögheted magadat Rebel Wilsonon.

Romy és Michele (1997)

Romy (Mira Sorvino) és Michele (Lisa Kudrow) már a középsuliban is legjobb barátnők voltak. Tíz év elteltével sincs ez másképp, mikor az érettségi találkozójukra készülnek, és szeretnének felvágni az egykori osztálytársaik előtt. Ám ehhez előbb menő munkára meg pasikra lenne szükség. Mivel egyiket sem tudnak hirtelen szakítani, marad a B-terv: hazudnak. Nagyon poénos vígjáték, és a barátsággal kapcsolatos üzenete is időtálló.

Édes kis semmiség (2002)

Íme, a három legjobb barátnő: Christina (Cameron Diaz), Courtney (Christina Applegate) és Jane (Selma Blair), akik imádnak bulizni és valósággal össze vannak nőve. Imádnak mindent együtt csinálni, így mikor Christina megismeri az igazit egy bulin, másnap a többiek segíteni neki felkutatni. A három őrült csajszi kalandjai és beteg húzásai bárki számára ismerősek lehetnek.

Tegnap és ma (1995)

Manapság hódítanak a retró filmek, szóval imádni fogod a négy barátnő történetét, akik újra találkoznak, hogy felidézzék a sorsfordító 1970-es nyár emlékét, és összevessék: ki és mire jutott az életben. A történet a felnőtté válásról szól, amit ez a négy barát együtt csinált végig, megfogadva, mindig ott lesznek egymásnak. Noha felnőttként eltávolodtak egymástól a sztárszereplők (Demi Moore, Rosie O'Donnell, Melanie Griffith, Rita Wilson) attól még kétség sem fér ahhoz: a barátságuk kiállta az idő próbáját.