Lolahol – ezt a művésznevet választotta Madonna lánya, azaz Lourdes Leon a popkarrierhez. A 25 éves híresség szerdán töltötte fel élete első klipjét a YouTube-ra. A címe Lock&Key, és az első dolog, ami feltűnő, hogy Lolahol teljes vállszélességgel viszi tovább azt a vonalat, amiben az immár 64 éves Madonna úttörőnek számított annak idején: alternatív beütésekkel megspékelt popzene és hozzá vetkőzés meg provokatív mozdulatok minden mennyiségben.

Lolahol? Hát itt!

Lolahol a klipben egy tengerparton szexizik-fetreng-pózol egy olyan szettben, amiben mintha annak ellenére lenne gyakorlatilag tökpucér, hogy közben igazából egész  sok minden van a testén. A zene a kilencvenes évek drum'n'bass-ritmusait hozza visssza – csak hogy a füleid is tudják, mire számítsanak, amikor most a play gombra kattintasz. Lolahol az Eartheater nevű producerrel működött együtt a dalban.

Érti, csak nem szereti

A Rolling Stone felhívja a figyelmet arra, hogy Lolahol (akkor ezentúl így kell őt nevezni?) már régóta tudja magától, hogy jól énekel, de eddig nem volt különösebben érdekelt a popkarrierben. Az Interview magazinnak a következőket mondta tavaly:

ami a zenét illeti, tudok énekelni. Csak nem érdekel.

Lolahol akkor úgy beszélt az éneklésről, hogy már van egy énekesnő a családban, akkor ő minek foglalkozna ezzel, inkább a táncolásra koncentrál. Ami egyébként látszik is a klipben: Lolahol elképesztő mozdulatokat villant meg a videón.

Anyja lánya

A 25 éves kor viszonylag idősnek számít ahhoz, hogy az ember popkarriert kezdjen: a legtöbb világsztár már tizenévesen berobban (lásd Britney Spears, Miley Cyrus vagy Billie Eilish példáját). Érdekes, hogy Madonna ebben is kivétel volt, mert az ő első kislemeze, az Everybody 1982-ben jelent meg, amikor a későbbi popkirálynő már 24 éves volt. Mire az első albuma kijött, már majdnem betöltötte a 25-öt, és Madonna már majdnem 26 volt, amikor további egy esztendővel később, 1984 nyarán először került be egy dala a Billboard Hot 100 első tíz helyezettje közé (a Borderline-ról van szó). Szóval a fentiek alapján Lolaholból még bármi lehet.

A Madonna-rajongók egyébként nyilván azt is meg fogják jegyezni a fenti számmal kapcsolatban, hogy a címe akár utalás is lehetne a popkirálynő egyik legnagyobb slágerére. Az Open Your Heart refrénjében ugyanis szintén egy zárról és egy kulcsról van szó: „I hold the lock and you hold the key”. Hát most már Lolaholnál van a zár és a kulcs is.

Szerinted?

Mondd el alább a véleményed! Máris Lolahol-rajongó lettél?

Szavazás

Via