A fenti kép 2008-as, az első Mamma Mia!-film premierjén készült a két főszereplőről, Meryl Streepről és Amanda Seyfriedről. A folytatás, aminek a dalszövegidézet helyett az volt a magyar címe, hogy Mamma Mia! Sose hagyjuk abba 2018-ban került a mozikba. 2028-ig már gyakorlatilag csak 5 év van hátra, szóval...

Lesz Mamma Mia! 3?!

Az első film brutális kasszasiker volt, és fogalmazzunk úgy, hogy a kritikusok se tiporták éppen a sárba. A második film szintén busás hasznot hozott, és a kritikusok ráadásul a folytatást jobban is szerették, mint az első eresztést. Az ABBA elnyűhetetlen és felülmúlhatatlan zenei archívumát két másfél órás filmmel közel sem lehetett kimeríteni, szóval minden amellett szól, hogy a stúdió részéről racionális döntés lenne harmadszor is leszállni az aranybányába és csinálni még egy Mamma Mia!-filmet.

Na de vajon lesz-e valami a dologból?

Hát, egyelőre hivatalos bejelentés-megerősítés még nincs, de egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan lesz.

Trilógiának szánták

Ol Parker nyilatkozott a Screenrantnek a napokban, ő írta és rendezte a ...Here We Go Againt. A következőket mondta:

Judy Craymer, a musical és az első két film producerzsenije mindig is úgy tervezte, hogy ez egy trilógia lesz. Csak ennyit mondhatok.

De azért mégis mondott még egy kicsit:

az első filmből hatalmas összegű pénz lett, és szerintem mi is kitettünk magunkért. Tudom, hogy van vágy egy harmadik részre, és tudom, hogy van egy terv is. Hát nem lenne csodás?

A stúdió is szeretné

A fent említett producer minderről még 2020-ban beszélt a Daily Mailnek. Judy Craymer már a járvány kezdetekor elkezdte szövögetni a terveit, de elkapta a covidot, és a betegség miatt inkább hagyta az egészet egy időre. De ő is megerősítette:

szerintem egy napon majd lesz még egy film, mert ennek egy trilógiának kell lennie. Tudom, hogy a Universalnél is azt szeretnék, hogy csináljam meg.

Manapság, amikor olyan filmet már nem is forgatnak le, amiből adott esetben ne lehetne végtelen hosszúságú sorozatot kifejleszteni, pont a Mamma Mia!-t ne akarnák folytatni?! Ráadásul a sztori is kiált további fejleményekért, hogy végre kiderüljön, hogy igazából ki is az apa.

Na és a szereplők?

Az első két filmben szereplő színészek is néha megkapják a kérdést, hogy vállalnának-e még egy menetet, és a válasz rendszerint valami olyasmi, hogy

hú, persze! Több, mint igen!

Ezt konkrétan Amanda Seyfried mondta a Radio Timesnak, de a brit Cosmo összeszedett még pár nyilatkozatot: igent mondott Lily James, Pierce Brosnan és Christine Baranski is. Mármint az újságíróknak mondtak csak igent egyelőre, semmi hivatalosról nem lehet tudni.

Ennek megfelelően arról sincs az égvilágon semmi infó, hogy ha lesz film, mikor mutatják majd be. Az viszont biztosnak látszik, hogy a munkálatok még nem kezdődtek el, tehát a legjobb esetben is 2024-ig kell várni a folytatásra.

Via