A Wednesday elképesztő sikereket ért el, miután debütált a Netflixen, így nem az a kérdés, lesz-e második évad, sokkal inkább az, hogy mikor láthatjuk azt. Bár a második szezont hivatalosan még nem rendelték be, de le lennénk döbbenve, ha ez nem történne meg, ugyanis a Wednesday a Netflix történetében a harmadik olyan széria, ami egy hónap alatt átlépte az 1 milliárd megtekintett órát. Erre eddig csak a Squid Game és a Stranger Things volt képes. 

Sőt, a sorozat a Ryan Murphy által készített Dahmert is beelőzte, így ez lett minden idők második legnépszerűbb angol nyelvű sorozata. Mindezek tükrében szinte kizárt, hogy ne legyen második évad, csak éppen nem biztos, hogy olyan gyorsan érkezik majd, ahogyan azt várnánk. Ennek ellenére, most összeszedtük, mi az, amit eddig tudni lehet a várhatóan érkező második szezonról. 

Mikor érkezhet?

A első évadot 2021 szeptembere és 2022 márciusa között forgatták Romániában, a streaminszolgáltatóra pedig 2022 novemberében került fel. Ebből a menetrendből ítélve, valamint azt figyelembe véve, hogy a címszereplő Jenna Ortegának más projektejei is vannak – beleértve a következő Sikoly filmet – nagy valószínűséggel a friss részeket csak 2024 őszén láthatjuk majd. 

Kik térnek vissza? 

A szereplők tekintetében is sok a kérdés, a legtöbbjük élve vészelte át az első szezont, így nagy eséllyel visszatér majd Jenna Ortega (Wednesday),  Emma Myers (Enid Sinclair), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Joy Sunday (Bianca Barclay) és Jamie McShane (Galpin seriff). Valamint az Addams család többi tagját is láthatjuk majd, köztük Catherine Zeta-Jonest (Morticia Addams), Luis Guzmánt (Gomez Addams), Isaac Ordonezt (Pugsley Addams) és Fred Armisent Fester bácsi szerepében.

*** SPOILER***

Ami a szezon két főgonoszát Tylert (Hunter Doohan) és Marilyn Thornhillt (Christina Ricci) illetve van esély rá, hogy mindketten újra felbukkannak, annak ellenére is, hogy elkapták őket az évadzáróban. Miss Thornhill jelenleg őrizetben van, így valószínűleg csak a rácsok mögül bukkan fel néhány cameo erejéig, Tyler azonban megszökött, így a visszatérése is nyilvánvalóbb. Sőt, a műsor készítői, Alfred Gough és Miles Millar elárulták, hogy igen, Tyler visszatérése gyakorlatilag törvényszerű. 

Igen. Abszolút. Odakint van. Ezt akartuk üzenni.

- mondta Gough a Varietynek. 

Mi lesz Weems igazgatóval? 

Felmerül Weems igazgató sorsának kérdése is, ugyanis a rajongókat mélyen megdöbbenette, hogy Gwendoline Christie karaktere nem jutott ki élve az évadzáróból. Sajno egyelőre úgy tűnik, hogy az elbűvölő oktató valóban meghalt. Miler Millar az igazgatónő halála kapcsán azt mondta: hatásos módja volt az évad bejefezésének. 

Bár a showrunnerek úgy tűnik tényleg Weems halála mellett döntöttek, azért van még esély a visszatérésére, hiszen maga a finálé is tartalmazza a feltámadást, így semmi sem lehetetlen. Ráadásul maga Jenna Ortega is azt mondta, nem hisz, hogy a színésznő örökre elment. 

Én ezt még nem hiszem el. Nem tehetem. Túlságosan szeretem Gwendoline Christie-t. Nem vagyok hajlandó elfogadni ezt az igazságot. 

- mondta a fiatal tehetség a TV Guide-ban. 

A karaktere sorsáról Christie is elgondolkodott, ő így nyilatkozott ennek kapcsán: 

Úgy érzem, hogy Larissa Weems-t soha nem uralná valami olyan közhely, mint a halál. 

Miről fog szólni a második évad? 

A Wednesday első nyolc epizódja lezárta az évad rejtélyét, hiszen a hősnőnk rájött, hogy Marilyn Thornhill (más néven Laurel Gates) és Tyler (aki titokban Hyde volt) állnak a Jerichot sújtó halálesetek hátterében. Végül Wednesday segítségével a Nevermore diákjai megmentették az akadémiát, így ez lehetne happy end is, de, hát Tim Burton rendezéséről van szó, így természetesen maradtak nyitott és sötét kérdések. A sorozat készítőinek úgy tudni nagy terveik vannak, Millar például a Variety-nek azt mondta, eleve három-négy évadosra tervezték az alkotást. Bár hozzátette, hogy a terveik nincsenek kőbe vésve és még minden változhat, de annyi azért elég biztosnak látszik, hogy a második évad érkezni fog...Valamikor. 

Wednesday karaktere 

A showrunnerek a TV Line-nak is adtak interjút, ahol beszéltek a közelgő, lehetséges kalandokról. Elmondták, a második évad kiszoríthatja egy kicsit Wednesdayt a komfortzónájából. 

A sorozat valójában egy lányról szól, aki fekete-fehérben látja a világot, de közben megtanulja, hogy a szürke árnyalatai is léteznek. 

A készítők továbbá arról is beszéltek, hogy a friss szezonban nagyobb hangsúlyt fektetnének az Addams család többi tagjára, különösen  Wednesday  és az édesanyja, Morticia kapcsolatára. 

Úgy érezzük, hogy csak a felszínt kapargattuk ezekkel a karakterekkel, de a színészek így annyira elképesztőek ezekben a szerepekben. (...) Catherine ikonikus Morticia. Wednesday és az ő kapcsolata pedig alapvető fontosságú a műsorban. 

A következő szezon kapcsán Jenna Ortega is megosztotta a gondolatait, akit elmondta, szeretné, ha az új évad egy kicsit sötétebb lenne.  A Wednesday második évada tehát minden bizonnyal megtörténik, a kérdés, hogy mikor, valamint, hol lesz látható, ugyanis mint megírtuk nem kizárt, hogy lekerül a Netflixről és a Amazon Primeon fut majd tovább. 

(via)