A minap debütált a Netflixen A korona ötödik évada, a rajongókat azonban már most érdekli a soron következő hatodik és egyben utolsó szezon is. Most összeszedtük, mi az, amit tudni lehet az angol királyi család életét boncolgató sorozat befejező évadáról. 

Az ötödik évaddal le akarták zárni 

A készítők egyébként az ötödik évaddal szerették volna lezárni a történetet, ám Peter Morgan ennek kapcsán korábban azt nyilatkozta: 

Ahogy elkezdtük megvitatatni az ötödik szezon történetét, hamar világossá vált, hogy a cselekmény gazdagságának és összetettségének ismeretében vissza kell térnünk az eredeti tervekhez, és hat évadot kell készítenünk. 

hatodik szezonról  viszont egyelőre nem sokat tudni, a szereplők tekintetében nagy eséllyel újra Erzsébet királynő bőrébe bújik majd Imelda Staunton, de Jonathan Prycet Fülöp hercegként , Dominic Westet Károly hercegként , Elizabeth Debickit Diana hercegnéként és Olivia Williamst Camilla Parker Bowlesként láthatjuk majd ismét, de az is biztos, hogy néhány új szereplő is csatlakozik a gárdához. 

Kik csatlakoznak? 

2022 szeptemberében a Netflix bejelentette, hogy mely színészek alakítját majd Cambridge hercegét és hercegnéjét (jelenleg Wales hercege és hercegnéje, azaz Katalin és Vilmos herceget. Katalin szerepében Meg Bellamyt láthatjuk majd, Vilmost pedig két színész Rufus Kampa és Ed McVey alakítja majd, a cserére a karakter öregedése miatt lesz szükség. 

2022 szeptemberében a Netflix bejelentette, hogy mely színészek játsszák majd Cambridge hercegét és hercegnőjét (jelenleg Wales hercegét és hercegnőjét ) az új évadban. Az újonc Meg Bellamy veszi át Kate szerepét, Vilmos herceget pedig két színész, Rufus Kampa és Ed McVey alakítja, ahogy a karaktere öregszik. Nemrégiben pedig egy casting felhívást tett közzé a Netflix, hogy megtalálják azt a fiatal színészt, aki eljátssza majd Harry herceget, ám a casting bejelentése óta erről többet nem lehet tudni. 

Miről fog szólni? 

Míg az ötödik évad nagyrészt Károly herceg és Diana házasságának végére összpontosított, addig az utolsó szezon cselekménye állítólag nagyobb hangsúlyt fektet majd Vilmosra és Harryre. Ezenkívül a feltételezések szerint Katalin megjelenésével a Vilmos herceggel való románcának kezdete is megelevenedik majd a képernyőn. A díszletről egyébként már néhány fotó napvilágot látott, melyeken az Elizabeth Debicki által viselt ruha erősen emlékeztet arra a szettre, melyet Diana hercegné a halála előtt napon viselt, vagyis ez azt is jelenti, hogy a szívek királynőjének utolsó napjait is bemutatja majd a hatodik évad. Ennek kapcsán azonban a Netflix korábban megerősített a People magaznnak, hogy Lady D párizsi autóbalesetének szörnyű pillanatait kizárják a sorozatból. A szezon lapértesülések szerint pont  Diana hercegné 1997-es halálával keződik majd és 2001-ben ér véget, amikor Vilmos és Katalin randizni kezdtek egymással. 

Mikor kezdték forgatni és mikor jelenik meg? 

A hatodik évad forgatása 2022 szeptemberében kezdődött, de a gyárstást egy rövid időre felfüggesztették II. Erzsébet királynő szeptember 8-i halála miatt. A korona hatodik szezonjának még nincs megjelenési dátuma, de vélhetően a premier csak 2023 végén lesz majd. 

(via)