Tűkön ülve várják már a rajongók a Stranger Things 5. évadát, ám úgy tűnik lesz valami a friss szezonból kimarad majd.

Különleges évad 

Az 5. évad minden szempontból különleges lesz, egyfelől azért mert ez lesz a záró szezon, másfelől pedig azért mert számos olyan kérdésre választ kell kapjunk majd, amiket eddig rejtély övezett. A sorozat azonban úgy látszik szakít egy régi hagyományával, a friss szezon pedig nagy eséllyel nem egy ünnep köré fog épülni, ellenétben a korábbi évadokkal. 

Szakítanak a hagyományokkal? 

A Stranger Things eddigi négy szezonja ugyanis mind egy-egy ünnep körül játszódott: az 1. évad karácsony előtt, a 2. Halloweenkor, a 3. és 4. évad pedig a július 4-i, valamint a tavaszi szünet környékén játszódtak. Az 5. évadban nagy eséllyel nem lesz ilyen, legalábbis hatásosabb választásnak bizonyulhat, ha nem egy ünnep köré építik a széri záró részeit. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, miért törnek meg egy évadokon átívelő hagyományt a készítők. Nos, ennek az oka igencsak triviális: a fentebb felsorolt ünnepek mind-mind kellemes és szórakoztató ünnepeke, különösen a gyerkőcök számára. A záró évadban azonban valószínűleg minden lesz, csak öröm és szórakozás nem. 

Ezt várják a rajongók 

Na, de mégis melyik ünnepet használhatnák, ha mégis úgy döntetének a készítők nem törik meg a hagyományt? Életképes lehetőségnek tűnik a húsvét bevetése, ami az újjászületés ünnepe, de szerencsés döntés lehet akár a Hálaadás is, ami összevetve az 1. évad karácsony előtti készülődésével szép kis keretet adhatna a sztorinak. Akárhogy is, hozzanak bármilyen döntést az alkotók, a rajongók nagyon várják már az 5. évadot és bíznak benne, hogy méltó módon zárják majd le a sorozatot. 

(via)