A Stranger Things készítői, a Duffer testvérek maguk is bevallották, hogy titokban, utólag nyúltak bele a sorozat bizonyos részeibe. 

Múlt héten az internet népe megdöbbenve fedezte fel, hogy Matt és Ross Duffer változtatásokat eszközölt  a sorozat  néhány korábbi epizódján. A rajongók szerint  az 1. évad 2. epizódjában megváltoztattak egy jelenetet, hogy Charlie Heaton karakterét, Jonathan Byerst egy kicsit jobb színben tüntessék fel.

A beszámolók szerint az eredeti epizódban Jonathan hátborzongató képet készített Nancy Wheelerről, miközben öltözködött, és melltartóban fotózta le. A most elérhető változaban már nem szerepel ez a rész, de az továbbra is látható, ahogy Nancy akkori pasija, Steve Harrington számon kéri Jonathant az iskola parkolójában, amiért felvételeket készített a barátnőjéről. 

Megszólaltak a Stranger Things rendezői is

A  Showrunners Sitdown With Kate Aurthur című műsorban a sorozat egyik rendezője, Matt Duffer kifejtette:

Olyan dolgokat is „George Lucas-oltunk”, amiről az emberek nem tudnak

– mondta, utalva a Star Wars rendezőjére és arra a szokására, hogy évekkel a megjelenés után is átdolgozza a filmeket.

Bár a testvérpár azt nem árulta el, melyik epizódokat változtatták meg, de azt megemlítették, hogy például  Noah Schnapp karakterének, Will Byersnek a születésnapja március 22-ről május 22-re változott.

Via