A vég kezdete! A Netflixnél töltött hat szezon után a Stranger Things, egy ötödik és egyben utolsó évaddal készül lezárni az izgalmakkal teli utazást. 

A Stranger Things utolsó szezonjával kapcsolatosan csak kevés információnk van, annyit lehet tudni, hogy nemrégiben a Max-et alakító Sadie Sink azt mondta, hogy egyszerre lesz félelmetes és szomorú felvenni a a sorozat fináléját, ám egyebet nem árult el. Az Erica Sinclairt alakító Priah Ferguson pedig 2022 májusában arról beszélt, hogy bízik benne, az ötödik évad végén valódi lezárást kap a történet és minden megoldódik majd. 

Eddie visszatér? 

A rajongókat talán a leginkább az tartja lázban, hogy az Eddie Munson karakterét alakító Joseph Quinn visszatér-e a sorozatba, azt követően, hogy elvileg a negyedik évad utolsó részében hősi halált halt. A színész 2022 júniusában adott interjút, ahol elárulta, hogy az utolsó évadban is nagy eséllyel lehet majd látni őt. 

Ó, igen, azt hiszem. Nem értem, miért ne. Nagyon dühös lennék, ha nem hoznának vissza 

– mondta akkor. 

 Quinn egyébként arról is beszélt, hogyan szeretné, ha Eddie-re emlékeznének.

Jó lenne tisztázni a nevét (...) Nem tudom, ezt hogyan lehet megoldani, de igazságtalannak tűnik, nem? A legnagyobb áldozatot hozta egy olyan városért, amelyik szörnyetegnek hiszi, de nem az. Szóval remélhetőleg rájönnek majd erre. 

Mi várható a folytatásban? 

A Duffer tesók nem sok mindent árultak el a folytatásról, de Ross a TVLine-nak adott interjút 2022 júniusában, ahol egy esetleges időugrásról beszélt. Valamint a fivérek azt is előrevítették, az ötödik évad alapját az fogja megadni, hogy feloldják az Upside Down létezésének rejtélyét. 

 Na, és az epizódok? 

Nagyon úgy fest, hogy az ötödik évad ismét nyolc részes lesz. 

Az hiszem, ismét a nyolc epizódot célozzuk meg

– mondta Matt Duffer a Collidernek 2022 júliusában. 

Azt hiszem, hogy hosszabb lesz, mint az első évad, mert annyi mindent be kell fejeznünk,de nem lesz olyan hosszú, mint a negyedik évad. 

Mikor érkezhet? 

Annyi biztos, hogy még várni kell rá. A Jim Hoppert alakító David Harbour korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte a rajongóknak még sokat kell várniuk az új részekre, hiszen még el sem kezdődött a forgatás. Közölte, szerinte a friss évad 2024 közepén fog majd csak megjelenni. 

 Papa visszatér? 

Miután látszólag meghalt az első évadban, Papa meglepetésszerűen visszatért a negyedik szezonban. Majd ismét meghalt, de a Stranger Things-ben sosem lehet tudni, így még az is könnyen előfordulhat, hogy Dr. Brenner ismét megjelenik. A karaktert megformáló Matthew Modine egyébként korábban ezzel kapcsolatban azt mondta: 

Nem szeretném, ha meghalna (...) Nem akarom elhinni, hogy vége, mert alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak Millie Bobby Brown-val

Lesznek új szereplők? 

A Duffer tesók korábban azt mondták, hogy valószínűleg nem lesz sok újonc Hawkinsban az utolsó szezonban. 

Az ötödik évad első része 

A kreatív csapat szigorúan titokban tartja a terveit, azonban néhány izgalmas részlet így is kikerült. November 7-án a Netflix egy rejtélyes fotót tett közzé az Instagramon, melyen egy forgatókönyv látható, egész pontosan a Stranger Things 5. évadának 1. részéhez tartozó forgatókönyv, aminek a címe: Chapter 1. The Crawl, ami annyit jelent: A kúszás. 

Persze a kommentszekcióban azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon mit jelenthet mindez, mire utalhat ez a cím. Konteók nyilván vannak, többen arra gondolnak, hogy Eddie valójában nem is halt meg. Sokak számára ez elfogadható magyarázat lenne, ugyanis Eddie visszatérésért többmillió rajongó szurkol, így elképesztő csavar lenne, ha a halottnak hitt népszerű karakter egyszer csak megjelenne. 

Mi lesz Will karakterével? 

Határozottan lesz még központi szerepe Willnek az ötödik évadban, és szerintem nagyon izgalmas lesz. Nagyon izgatott vagyok, hogy lássam, mi vár rá 

– mondta a US Weeklynek adott interjújában Noah Schnapp, aki hozzátette: a készítők nem fogják elmondani a konrétumokat, de annyit elárultak,  Will története  valószínűleg boldog véget ér majd. 

Úgy gondolom, hogy a történett Will-vel keződött, és ha vele fejezik be, akkor az remek módja a lezárásnak

– közölte. 

(via)