Magyar színész, méghozzá Bányai Miklós lett az amerikai sorozat, az FBI: International új szereplője. De hogyan is került egy Hollywood-i stábba a hazai tehetség? 

Az egész világon keresték a megfelelő színészt

Egy Los Angeles-i castingon választottak ki erre a szerepre, de az európai ügynököm mesélte, hogy nemzetközi szinten kerestek az elképzelésüknek megfelelő színészt, ő maga több európai kollégámat is ajánlotta, szóval nem volt egyértelmű, hogy Erdőst egy magyar alakítja majd

— mesélte Bányai Miklós a Blikknek, hogyan indult ez a nemzetközi kaland. 

Bányai Miklós szerint össze sem lehet hasonlítani, mennyivel másabb egy külföldi produkció, akár a büdzsét, akár a színészek lehetőségeit vizsgáljuk. 

Több mint öt hetet dolgoztam a produkcióval, persze nem minden nap, de azt azért megtapasztaltam, mennyivel nagyobb költségvetéssel készül egy ilyen sorozat, mint egy magyar. Tényleg mindent megtesznek azért, hogy a színészek a lehető legjobbjukat mutathassák, én is minden olyan dolgot megkaptam, mint a főszereplők, igaz, engem sosem érdekelt, hogy van-e saját lakókocsim vagy nincs

Frusztráltnak látták a magyarokat

Ettől függetlenül, Bányai Miklós kapott egy saját lakókocsit arra az 5 hétre, amíg a stáb része volt. 

A forgatásra egyébként Magyarországon került sor, és Bányai Miklós szerint nagyon megszerették a stábtagok Budapestet. Voltak olyan jelenetek, ahol kifejezetten céljuk volt, hogy mutassanak valami olyat, ami a budapestiek mindennapjának a része: például a 4-6-os villamost. 

Az azonban elszomorította, hogy a kollegái szerint a magyar emberek eléggé stresszesek, frusztráltak és leterheltek. 

Bányai Miklós jelenleg a TV2 Hazatalálsz című sorozatában látható. 

via