A Vaják a Netflix egyik legjobban várt sorozata volt, sokan legalább akkora sikert jósoltak neki, mint a Trónok harcának. Az is mellette szólt, hogy a főszerepre a brutál dögös Henry Cavillt kérték fel, aki – ha ez lehetséges – még durvábban kigyúrta magát a produkció kedvéért.

Sajnos az óriási elvárásoknak nem teljesen sikerült megfelelnie a sorozatnak, de azért így is extra sikeres lett az első két szezon, ezért a Netflix berendelte a folytatást is, viszont eddig nem igazán lehetett tudni, mikor lehet számítani rá. A The Witcher első évada 2019 decemberében jelent meg, míg a második 2021. december 17-én került a Netflixre. Ez alapján a rajongók arra tippeltek, 2023. decemberében érkezik majd a 3. évad. 

Henry Cavill mindenkit meglepett

A hétvégén azonban Henry Cavill bejelentette a Netflix Tudum rendezvényén, hogy 2023 nyarán érkezik a folytatás! Oké, pontos hónapot még nem árultak el, de már így is biztos, hogy fél évvel előbb lesz a premier, mint azt bárki remélni merte.

Befejezték a forgatást

Bár még rengeteg utómunka vár az alkotókra, a forgatást már befejezték. Erről Henry Cavill posztolt nemrégiben:

A munkálatok egyébként 2022. áprilisában kezdődtek, azonban nyáron egy kis időre le kellett állniuk, a Netflix közleménye szerint a COVID miatt.

Minden szereplő visszatér

A forgatási fotókból arra lehet következtetni, hogy a megszokott stábbal és színészcsapattal tér vissza a sorozat. Henry Cavill tehát valóban visszatér majd Rivia Geraltjaként, ahogyan Freya Allan is Ciri hercegnő szerepében, Anya Chalotra pedig Yennefert alakítja majd.

Olyanokra is számíthatunk még, mint Anna Shaffer (Triss), Joey Batey (Jaskier), Eamon Farren (Cahir), MyAnna Buring (Tissaia), Lars Mikkelson (Stregobor), Terence Maynard (Artorius), Tom Canton (Filavandrel) és Royce Pierreson (Istredd).

Miről szól a 3. évad?

Az első két évad és a forgatási fotók alapján a folytatás is szorosan követi majd a könyvek sztoriját. A Netflix pedig meg is osztotta pár mondatban a legfontosabb infókat! 

Miközben a kontintens uralkodói, mágusai és szörnyetegei versengenek a lány elfogásáért, Gerald mindent megtesz, hogy megvédje új családját azoktól, akik el akarják pusztítani. A Ciri mágikus kiképzésével megbízott Yennefer elvezeti őket Arteuza védett erődjébe, hogy többet megtudjon a lány kiaknázatlan erejéről. Ehelyett azonban a politikai korrupció, a sötét mágia és az árulás csataterére kerülnek. Vissza kell vágniuk, mindent kockára kell tenniük – különben örökre elveszítik egymást.

Via