A Netflix a napokban erősítette meg, hogy érkezik a Wednesday második évada, a rajongók pedig egy emberként sóhajtottak fel örömükben a hír hallatán. A Jenna Ortega főszereplésével, és Tim Burton rendezésében készült széria elképesztő sikereket könyvelhet el magának, már a megjelenés után brutális rekordokat döntögetett és hamar a streaming szolgáltató egyik legnézetebb sorozata lett. 

Jön a második évad 

Éppen ezért a fanok már lélegzet visszafojtva várták a nagy bejelentést a folytatásról. A Nevermore Akadémia, és különsen Wednesday Addams izgalmas kalandjai tehát újra magukkal ragadnak majd – várhatóan majd csak 2024-ben –, ám addig is nézzük meg, mi az a fontos kérdés, amire a második szezonnak mindenképpen választ kell adnia. 

Rejtélyes alakok 

A Nevermore-ba számos természetfeletti fajt képviselő diák jár, azonban a sorozat első évada semmiféle magyarázatot nem adott az ún. arctalan tanulók csoportjának kilétére. Az arctalanok csak egy-egy pillanat erejéig tűnnek fel a szezonban: először akkor láthatjuk őket, amikor Wednesday megérkezik az iskolába, majd amikor Weems igazgatónő kikérdezi a diákokat az Outreach Day előtt, végül pediga szülők hétvégéjén. Ennél több információt azonban nem tudunk meg róluk, pedig a többi faj (vérfarkasok, szirének, alakváltók...stb) képviselői kapcsán viszonylag sok részletet megtudunk. Az alakváltók ráadásul úgy tűnik elég nagy arányban vannak jelen az akadémián, így már csak ezért is furcsa, hogy az első évad nem foglalkozott velük részletesebben, így még a fajuk nevét sem tudjuk pontosan. Csupán annyit lehet róluk tudni, hogy sápadtak és nincs kivehető arcvonásuk. 

Arctalan diákok 

Az arctalan diákokat valószínűleg valódi, kulturális mitológiai lények ihlették – csak úgy, mint az akadémián jelenlévő fajok többségét –, ugyanis szorosan illeszkednek a japán mitológiából származó természetfeletti fajhoz, a Noppera-bō-hoz, ami nagyjából annyit jelent, hogy „arctalan szellem”. Ők azok, akik bár embernek látszanak, de nincs arcuk: általában teljesen ártalmatlan lényeknek tartják őket, eltekintve attól, hogy megijesztik az embereket. 

Netflix

Kulcsfigurák lesznek? 

A Nevermore-ba járó arctalan diákok kapcsán tehát megindultak a találgatások, a rajongók nagyon szeretnék, ha ezeknek a karaktereknek a második szezonban nagyobb figyelmet szentelnének, és kiderülne, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Ha valóban a japán a oppera-bō mítosz ihlette őket, akkor az arctalan tanulók más hallgatók arcát utánozva, vagy az osztálytársaikat szándékosan megfélemlítve kerülhetnek majd képernyőre a jövőben, sőt az sem kizárt, hogy kulcsifigurákká válnak majd a gonosz elleni csatában. 

(via)