A Tim Burton készítette Wednesday című  fantasy  vígjáték óriási népszerűségnek örvend, és még a Stranger Things 4. évadát is letaszította a nézettségi dobogóról. Nem is csoda, hogy sietve berendelték a második évadatot, de sajnos még várni kell, amíg ismét láthatod a kedvenc gót-csajszid legújabb kalandjait! De szerencsére van néhány Wednesday-hez hasonló sorozat, ami ugyanúgy belophatja magát a szívedbe:

Sabrina hátborzongató kalandjai

Ha bírtad az eredeti sorozatot, a Sabrina, a tiniboszorkányt, akkor ezért egyenesen rajongani fogsz! Sabrina egy sokkal horrorisztikusabb, varázslatosabb sorozatban tért vissza. Ő és Wednesday nagyon hasonlítanak, így biztosan előkelő helyet foglal majd el a szívedben. A főszereplő (Kiernan Shipka) egy félig ember, félig boszorkány, ezért délelőttönként egy hétköznapi suliba jár, az imádott barátaihoz, meg persze szerelméhez Harvey-hoz. Délután pedig a Rejtett Tanok Akadémiáján tanulja a fekete mágia művészetét, közben pedig észbontó kalandokba keveredik!

Legacies – A sötétség öröksége 

A Vámpírnaplók spin-offjának a főszereplője Hope Mikaelson (Danielle Rose Russell) egy félig vámpír, félig vérfarkas és félig boszorkány, aki a Salvatore nevű suliban fejleszti szuperképességeit a többi hasonszőrűvel. Ha szereted a vérfarkasok, a vámpírok és a boszorkányok világát, imádni fogod! Kellően véres, sötét hangulatú, és látványos sorozat, ami a szerelem és barátság köré fonódik.

A Rend

Egy újabb természetfeletti Netflix tiniműsor, ami szintén egy suliban (Belgrave Egyetem) játszódik, ahol az új diák, Jack Morton (Jake Manley) egy rejtélyt próbál kibogozni, miközben veszélyre és szerelemre lel. Megismeri az iskola varázslatos titkait, csatlakozik egy titkos rendhez, és hirtelen vérfarkasok kontra varázslók háborújába csöppen. Eléggé parás, horrorisztikus, és nem hiányzik belőle a kaland sem.

Londoni rémtörténetek 

A Londoni rémtörténetek, eredeti címén: Penny Dreadful szintén egy misztikus-horrorsorozat, de nem tinikkel. Olyan prominens karakterek jelennek meg benne, mint Victor Frankenstein (Harry Treadaway) és Dorian Gray (Reeve Carney). A sorozat a viktoriánus Angliában kezdődik az 1891-ben, mikor elrabolnak egy nőt. A főszereplő, Vanessa Ives (Eva Green) a rejtély nyomába ered, és így találkozik a többi karakterrel, miközben sorra oldja meg az izgalmas, és rémes bűneseteket. A sorozat dugig van szörnyekkel és fordulatokkal!

Az Esernyő Akadémia

Nagyon hangulatos kis természetfeletti sorozat! Az Esernyő Akadémia egy szuperképességekkel megáldott testvérek csoportját követi nyomon, akik újra egyesülnek, hogy megfejtsék apjuk halálának rejtélyét. Nagyon erősek a karakterek, mint amilyen a hanghullámot manipuláló Vanya (Elliot Page), a halottakkal beszélő Klaus (Robert Sheehan), vagy a jövőből visszatért, gyerektestben ragadt Ötös (Aidan Gallagher). Ráadásul vár rájuk egy másik kihívás is: meg kell akadályozniuk a világvégét. A több szálon futó sorozat elejétől a végéig leköti a néző figyelmét.