7 bevált tipp, hogy többen olvassák a blogodat

Forrás: Self-made | 2018 december 6.

Már 5 éve blogoltam javában, amikor végre valami történt, és beindult az oldalam. Addig jó volt, ha havonta 150-en olvastak (ebből úgy 100 én voltam), de mégsem hagytam abba. Nem azért blogoltam, mert ismert akartam lenni – 2010-ben el sem tudtam képzelni, hogy ez lehetséges. Akkoriban még külföldön sem nagyon volt példa arra, hogy valaki a blogjából éljen. Mégis mi változott? Miért tudtam végül éveken át heti 1 milió embert elérni a Facebookon, és miért olvasták százezrek a blogomat? Összegyűjtöttem mindent, ami nekem bevált, és számodra is hasznos lehet, ha még mindig egy helyben toporogsz.

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Végzetes hibák, amiket a legtöbb influencer elkövet

Forrás: Self-made | 2018 november 28.

Szögezzünk le valamit rögtön az elején! Tudom, hogy jelenleg ha megkérdezel egy tizen-, huszonévest, hogy mi lesz, ha nagy lesz, azt mondja, hogy influencer/youtuber/blogger. Ám egy dolgot nem tudnak: ez nem egy olyan szakma, ami örökké tart. Legalábbis azok számára, akik úgy csinálják, mint itthon a legtöbben. Összegyűjtöttem azokat a végzetes hibákat, amiket itthon is rengtegen elkövetnek, és ezek miatt jövőre a legtöbben már sehol sem lesznek.

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Szerezz versenyelőnyt és pörgesd fel a karrieredet pár nap alatt!

Forrás: Self-made | 2018 november 14.

Teljesen mindegy, hogy már évek óta építed a karrieredet, vagy esetleg még a suli utolsó éveit taposod, van itt valami, amit érdemes mérlegelned, főleg, ha szert tennél egy kis előnyre: ez pedig nem más, mint az önkéntesség külföldön. A legjobb az egészben az, hogy még hónapokra sem kell elmenned ahhoz, hogy profitálj belőle. Mégis hogyan alapozhatod meg a jövődet évente csupán pár napnyi ingyenmunkával, tegyük fel egy konferencián? Összegyűjtöttem a tapasztalataimat.

Fontos leszögeznem: ugyanezt itthon is kipróbálhatod, azért választottam a külföldi opciót, mert egyrészt ebben van tapasztalatom, másrészt pedig miért ne inspirálhatnálak arra, hogy nagyban gondolkodj? Nekem bejött: a San Franciscó-i TEDx és a lisszaboni WebSummit is rengeteg olyan kapcsolatot adott, amiből a mai napig profitálok.

Akkor nézzük is!

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Így turbózta fel a brandingjét a világhírű ibizai Ushuaïa

Forrás: Self-made | 2018 október 26.

„Senkinek sem szabadna egyedül mennie Ibizára” – járja a mondás a szigeten, én mégis figyelmen kívül hagyva foglaltam le a repjegyemet, hogy végül megfejtsem a világ legnépszerűbb open-air clubja, az Ushuaïa sikerének titkát. Nyilván egyszerűen lezárhatnánk ezt a kérdéskört: a legnagyobb DJ-k váltják egymást a színpadon, a branding brutál erős, na meg persze nappal bulizhatsz Ibizán, amire csak itt van esély. Ha ez nem lenne elég, akkor jön egy olyan elborult ötlet, mint például a DYSTOPIA.

Tovább a teljes bejegyzéshez

A Dyro-sztori

Forrás: Self-made | 2018 október 11.

Tudod mit jelent 150 show egy évben? Azt, hogy csütörtök este még Ibizán beszélget velem a népszerű DJ, Dyro, holnap meg már lehet, hogy Mykonoson, aztán Londonban, majd Amszterdamban szórakoztatja a közönséget – mindezt négy nap leforgása alatt. Átszállások, korai járatok, időeltolódás, minden este más szállás, és persze az ezen átsegítő, az introvertáltakat is lazító alkohol, mind-mind ennek az életstílusnak a velejárója – volt. Ugyanis Dyro már jó ideje csökkentette az éves fellépéseinek számát, és az alkoholnak is megálljt parancsolt. Ennek pedig a nyomós volt az oka.

Tovább a teljes bejegyzéshez

Nulláról a Tomorrowlandig

Forrás: Self-made | 2018 szeptember 27.

Ha már valaha gyártottál olyan tartalmat, legyen szó egy blogbejegyzésről, egy Youtube videóról, egy könyvről, vagy egy dalról, ami nemcsak vírusként terjedt el, mi több egy csapásra meg is változtatta az életedet, akkor ismerős a nyomás, ami ezzel jár. Hiszen az elején talán azt gondolod, mint amit Lost Frequencies, avagy Felix De Laet is, hogy minden remix és szám lehet, hogy ugyanolyan sikerrel jár, mint a nagy sikerű Are You With Me. Igaza is volt, meg nem is. Felixxel az Ushuaia backstage-ben beszélgettünk.

Tovább a teljes bejegyzéshez
Címkék: , ,

Így kezeld a hirtelen jött sikert a világ egyik legmenőbb DJ-je szerint 

Forrás: Self-made | 2018 szeptember 21.

Valentin Brunel, művésznevén Kungs azon „szerencsések” közé tartoznak, akik „egyik napról a másikra” több száz milliós nézettséget generáltak egyetlen feldolgozással a Youtube-on. Ez a teljesítmény épp elég volt ahhoz, hogy valóra váljanak az álmai, és a világ legmenőbb helyein léphessen fel. Mégis hogyan sikerült ezt elérnie egy 21 éves srácnak és hogyan kezeli a rá nehezedő nyomást? Többek között erről beszélgettünk a Hi Ibiza egyik sátrában.

Tovább a teljes bejegyzéshez
Címkék: , , ,

11 álommeló, amiket eddig nem ismertél

Forrás: Self-made | 2018 szeptember 5.

Görgess végig pár állásportált, figyeld a zártcsoportokban közzétett pozíciókat, és garantálom, hogy pár hét után az egésztől elmegy a kedved. Ugyanazok az unalmas „social media manager” és „asszisztens” pozíciók, miközben a világ számos pontján egyre több olyan kreatív foglalkozás jelenik meg, amit helytől függetlenül végezhetsz. Kutattam egy kicsit, és összegyűjtöttem pár olyan ötletet, amire akár már holnap ráépíthetsz egy egyszemélyes, mini vállalkozást!

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

5 dolog, amit már az egyetem ideje alatt megtehetsz a karrieredért

Forrás: Self-made | 2018 augusztus 22.

Nem kell túl sokáig keresni ahhoz, az Instagramon vagy épp Youtube-on, hogy tizenévesek életét követhesd több tízezrekkel együtt. Többen már a főiskola mellett több pénzt keresnek az online jelenlétükkel, mint a szüleik együttvéve – ám ez a poszt mégsem arra fog inspirálni, hogy te is válj influencerré, csak mert ez most annyira menő. Helyette inkább azt kérném tőled, hogy gondold át, hogy mi is az a terület, ahol ki szeretnél tűnni? Ugyanis a következő lépések segíthetnek abban, hogy sokkal előbb elérhesd, a jelenleg akár lehetetlennek tűnő célod!

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Karrier tanácsok a világ legmenőbb DJ-jétől

Forrás: Self-made | 2018 augusztus 22.

11:45 van, a bécsi szórakozóhely, a Prater Dome Wien csurig Hardwell rajongókkal. Zászlókkal várják őt, Hardwell-emblémázott sapka a fejükön, kiabálják a nevét két koktél között, miközben a rezidens DJ próbálja fenntartani a figyelmüket kisebb nagyobb sikerrel. Szólnak, hogy mehetek elkészíteni az interjút, véget ért a meet and greet. Közben még mindig azon gondolkozom, hogy vajon milyen érzés lehet a „megtűrt” szórakoztatóként játszani. Meg is kérdezem Robbert van de Corput-ot, művésznevén Hardwellt, hogy emlékszik-e ezekre az időkre.

(US Getty Images)

Tovább a teljes bejegyzéshez

Blogleírás

Oravecz Nóra blogja a Cosmopolitan.hu-n

Legutóbbi hozzászólások