Így kezeld a hirtelen jött sikert a világ egyik legmenőbb DJ-je szerint 

Forrás: Self-made | 2018 szeptember 21.

Valentin Brunel, művésznevén Kungs azon „szerencsések” közé tartoznak, akik „egyik napról a másikra” több száz milliós nézettséget generáltak egyetlen feldolgozással a Youtube-on. Ez a teljesítmény épp elég volt ahhoz, hogy valóra váljanak az álmai, és a világ legmenőbb helyein léphessen fel. Mégis hogyan sikerült ezt elérnie egy 21 éves srácnak és hogyan kezeli a rá nehezedő nyomást? Többek között erről beszélgettünk a Hi Ibiza egyik sátrában.

Családi támogatás

Amikor 5 éves voltam, a szüleimtől kaptam egy ajándékot: egy afrikai ütős hangszert. Ösztönösen tudtam, hogy hogyan kell rajta játszani. – kezdi mesélni. „Olyan fura volt! Hiszen még csak 5 éves voltam.. Aztán elkezdtem gitározni, zongorázni. Mindig is imádtam a zenét.– teszi hozzá.

Teltek múltak az évek, és később már a bootlegjeit töltötte fel a Soundcloudra és Youtube-ra. Ahogy egyre több lejátszás történt a csatornáján, a szülei elé állt „Mondtam a szüleimnek, hogy a dolgok egyre jobbra fordultak, és szeretnék csak a zenével foglalkozni. Arra kértek, hogy tegyem le a vizsgáimat, ők pedig adnak 3 évet, hogy azt csináljak, amit szeretnék. 17 voltam akkor”– meséli. A szülők 99,9%-a garantáltan nem úgy reagált volna, ahogy azt Valentin szülei tették, akik szerencsére fel tudták mérni még időben, hogy valóban a gyerekük támogatás a helyes döntés. „Letudtam a vizsgáimat, végeztem a sulival, a szüleim pedig azt mondták, van 3 évem, ha nem jön össze az, amit elterveztem, még mindig csak 21 leszek és semmiről sem maradok le.” Az igazi változás pedig el is kezdődött.

Tudsz élni a lehetőséggel?

Még abban az évben elköltözött egy másik városba, ahol az első évben nem volt biztos abban, hogy mit is szeretne csinálni, szóval többnyire csak élvezte az életet. Az első év végére végül elhatározta magát: ha tényleg ezt akarja, mindent meg kell tennie a célja eléréséért. „Egy júliusi napon a barátaim a strandra mentek, mondták, hogy velük kellene tartanom. Én mégis otthon maradtam. Aznap született meg a „This girl” remixe, mindössze 2 óra alatt. Sokszor felteszem a kérdést magamnak: mi történt volna, ha aznap lemegyek a partra?” – meséli nevetve.

Maradj két lábbal a földön

A This girl csak Youtube-on több, mint 300 millió lejátszást tudhat maga mögött, mégis az elején képtelenség volt felmérni, hogy ez mit jelent.  „Időbe tellett, mire felfogtam, hogy mi történik. – mondja. ”Nem mertem túlságosan sok reményt fűzni a számhoz, nem akartam csalódni, ha valójában nem is lett volna sláger. Még 1 millió után sem voltam biztos abban, hogy a This girl valóban sláger.” Egy év leforgása alatt eljutott arra a pontra, hogy a világ bármely pontjára utazott, Braziliától kezdve Amerikán át mindenhol teltházas bulikat hozott össze, és mindenki ismerte a This Girl-t.

Ne törődj a számokkal

„Rá kellett jönnöm, attól, hogy a This girl ekkora siker lett, az nem jelenti azt, hogy az összes munkámra ez a siker vár”– teszi hozzá rögtön. Ő is jól tudja, hogy mekkora az esélye annak, hogy megtörténjen az, ami vele történt. „Nem szeretem nézni a számokat. A legrosszabb dolog, amit tehetsz magaddal az az, ha nyomást gyakorolsz magadra, és elvárod, hogy slágert gyárts. Ha az emberek szeretik, amit csinálok szuper, de elsősorban azt a zenét csinálom, amit szeretek. Ez a legfontosabb” – mondja Valentin. Teljesen mindegy, hogy az élet mely területén mozogsz, ha a fenti elv irányít, nem lesz gondod – ahogyan neki sem.

Találd meg a saját stílusodat

300 millió lejátszás akár korlátozhat is, hiszen az emberek beskatulyázhatnak, és azt mondják, ez a te stílusod, te meg azt gondolod, nekik kell megfelelned, szóval haladsz ugyanazon az úton. Pontosan ezért jó az, hogy Valentin nem korlátozza magát, és folyamatosan azon dolgozik, hogy közelebb kerüljön a saját hangzásvilágához. „ Nagyon fontos, hogy megtaláld a saját hangzásodat. Ehhez persze időre van szükség. Sokat kell még dolgoznom ahhoz, hogy megtaláljam a sajátomat. – teszi hozzá.

Több száz milliós letöltések ide vagy oda, az biztos, hogy vitathatatlanul sok kaput nyithatnak meg bárki számára, ám célszerű szem előtt tartani, hogy ugyanez az eredmény telhetetlenséggel társítva, alázat, kemény munka és türelem nélkül semmit sem ér. Pontosan ezért jó példa Kungs, aki korához képest hihetetlenül éretten áll a témához és navigálja a karrierjét.

Címkék: , , ,

Blogleírás

Oravecz Nóra blogja a Cosmopolitan.hu-n

Legutóbbi hozzászólások