5 hiba, amit te is elkövetsz alapozás közben

Van szuper ecseted, jó minőségű, színben passzoló alapozód, de a végeredmény nem hibátlan, miért?! Véger Fibi sztársminkes tippjeivel tökéletesítheted a technikádat.

5 hiba, amit te is elkövetsz alapozás közben

Nincs annál feltűnőbb sminkbaki, mint amikor az alapozó színe nem passzol a bőr árnyalatához, és az állnál, nyaknál vagy a dekoltázsnál szinte ordít a különbség. Szóval az első és legfontosabb lépés, hogy megtaláld a te árnyalatodat – ehhez tesztelgess bátran, de ne a csuklódon, kézfejeden, hanem az állad vonalánál. Ha ide viszed fel a próbacsíkot, szépen láthatod, mennyire olvad bele az alapozó a bőrödbe. Megvagy? Akkor már csak ügyesen kell felvinned a választott textúrát, és elkerülnöd a következő alapozó-bakikat!

1. Túl sok alapozót használsz

„Először mindig kis mennyiséget vigyél fel az arcodra – ajánlja Véger Fibi make-up artist. – Ha ezután úgy látod, nem elég a fedése, jöhet még egy vékony réteg. De ha rögtön vastagon viszed fel az alapozót, a hatás nem lesz természetes, és pár óra után összegyűlhet a felesleg a hajlatokban, ráncocskákban.”

2. Erős fedésűt választasz

„Ilyenre valójában csak akkor van szükséged, ha nagyon problémás a bőröd – figyelmeztet a sztársminkes. – Most sokkal trendibbek az áttetsző, vékonyan fedő, fényes alapozók. Természetesebb a hatásuk, és jóval könnyebb egyenletesen felvinned őket.”

3. Nem hidratálsz előtte

„A legjobb minőségű alapozó is csak szép bőrön mutat jól. Szóval mielőtt sminkelni kezdesz, kötelező a tisztítás és a krémezés. Az extrahidratáló hatású, géles állagú, hialuronsavat tartalmazó termékek gyorsan beszívódnak és látványosan feltöltik a bőrt nedvességgel.”

4. Nem jó az eszközöd

„Nincs recept arra, hogy milyen ecset vagy szivacs a legjobb – persze az alap, hogy jó minőségű legyen a termék. Magadnak érdemes kikísérletezned, hogy az adott alapozó mivel vihető fel a legkönnyebben, és neked mi áll leginkább kézre. Én most épp a kisebb, tömörebb ecseteket használom szívesen” – ajánlja Fibi.

5. Túlpúderezed

„A teljesen lemattított arc most egyáltalán nem divat – figyelmeztet a make-up artist. – Ráadásul a legvékonyabban felvitt alapozó is maszkszerűnek hat, ha vastag, matt púderréteget viszel fel rá. Keveset tegyél fel belőle, és csak oda, ahol hamar kifényesedik a pofid. Ha pedig azért használod, hogy tartósabb legyen a sminked, válts inkább könnyű fixáló spray-re!”

Még több

Smink