Egy hétig úgy sminkeltem, mint Palvin Barbi, ez történt

Ki ne vágyna rá, hogy úgy nézzen ki, mint egy szupermodell?

Egy hétig úgy sminkeltem, mint Palvin Barbi, ez történt

Természetesen én sem vagyok kivétel, menetrendszerűen csekkolom kedvenc modelljeim Insta-oldalát, és sminkőrültként nem egyszer ki is próbálok egy-egy look-ot. Viszont most úgy döntöttem, hogy ezt kicsit felturbózom, és kihívás elé állítom magam: 1 teljes hétig úgy sminkelek, mint Palvin Barbi! Komolyan véve a feladatot, még kék kontaktlencsét is beszereztem a projekthez.

1. nap: egyszerű, de feltűnő

A hétfő mindig nehezen indul nálam, a hétvégi lustizás után nehéz újra korán kelni, ráadásul tele a naptár munkával, megbeszélésekkel, szóval nem igazán szoktam motivált lenni, hogy még egy komplett sminket is magamra varázsoljak. Most viszont nem volt mese, előkaptam a sminkecseteim és a telóm, hogy inspirálódjak Barbi feed-jéből. Egy nagyon egyszerű sminkkel indítottam, már-már nomakeup makeup-nak mondható, de azért van benne egy kis csavar, méghozzá az erőteljes narancsvörös rúzs! Elképesztő hatása van ennek a színnek, már az utcán észrevettem, az unott arckifejezéssel munkába siető emberek szeme felcsillant, sőt nem egy elismerő mosolyt is bezsebeltem útközben.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés, Jan 29., 2019, időpont: 9:05 (PST időzóna szerint)

2. nap: nude és porcelán

A kedd általában elég laza szokott lenni, szerencsére ez most sem alakult másképp, ilyenkor intézem a heti bevásárlást is, szóval valami egyszerűt szerettem volna, és találtam is megfelelőt Barbi képei között. Azért kicsit több volt vele a munka, mint elsőre gondoltam, csupán a tökéletes, ráadásul természetesnek ható porcelánbőr elérése legalább 20 percembe telt, de a végeredménnyel nagyon elégedett voltam. Majd egy kis szemöldök igazítás, egy nude rúzs és készen is voltam. Több ismerős megjegyezte, hogy milyen kipihentnek tűnök, talán a hétvégén wellnessezni voltunk?

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés, Febr 17., 2018, időpont: 9:20 (PST időzóna szerint)

3. nap: vidám árnyalatok

Ismét a már hétfőn jól bevált narancsszínhez nyúltam, most viszont a szememre került ez az instant jókedvet hozó árnyalat. Mellé egy nagyon finom hatású tusvonal került, viszont nem tust használtam hozzá, hanem egy szürkés szemhéjpúdert, így egy sokkal visszafogottabb eredményt kaptam. A highlighter-ről sem feledkeztem meg, de csupán egészen finoman alkalmaztam, hogy természetesen ragyogónak tűnjön tőle csak az arcom. A számra pedig csak egy kellemes csillogást adó ajakápoló került. A nap végére még inkább biztossá vált, amit a narancsszínről mondanak: életvidámságot, boldogságot sugároz, és sokkal kezdeményezőbbé teszi az embert. Én is egész nap pörögtem, és a munkámban is sokkal hatékonyabb voltam.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés, Nov 15., 2019, időpont: 12:38 (PST időzóna szerint)

4. nap: elegáns, de extra

Csütörtökön egy munkaebéd volt csupán, ami miatt kimozdultam a home office-ból. Ezért elegánsabb megjelenést szerettem volna, szerencsére hamar megtaláltam hozzá a megfelelő inspirációt Barbi képei között. Egy szorosabb konty a fejbúbra, szépen definiált szemöldök, barnás nude rúzs. Ennél a look-nál az arckontúrral sem spóroltam és az egész megkoronázásaként elkészítettem a vékony, cicás tusvonalat, ami a belső szemzugban kicsit túl van húzva, ezzel adva egy kis extrát a megjelenéshez.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés, Febr 22., 2020, időpont: 6:42 (PST időzóna szerint)

5. nap: dögös vörös

Végre eljött a péntek! Bevallom őszintén, először arra gondoltam, hogy napközben nem fogok sminket viselni, mivel este egy baráti összejövetelre voltunk hivatalosak, úgy voltam vele, majd oda készítek valamit. De aztán győzött a makacs-énem, hogy nem akartam csalni a kihívásban, ezért végül már reggel kisminkeltem magam. Mivel tudtam, hogy munka után nem lesz időm hazamenni, ezért aztán egy dögös, alkalmi sminkben pompáztam egész pénteken. Nos, nem mondom, hogy nem kaptam meglepődött tekinteteket napközben, mivel ennyire erős szemfestést nem szoktam hordani nappalra. Szegény postásunk is alaposan meglepődött, amikor ajtót nyitottam neki így.

Ez a smink is a tökéletes alapozással indult, mellé természetesen bronzosítottam, highlightereztem. A szemöldököm hiányosságait feltöltöttem, és felfelé fésülgettem a szálait zselével. Az egész szemhéjamra téglavöröses, barnás színek kerültek, amiket szépen eldolgoztam. Ezután egy nagyon látványos, vastag tusvonal következett alul és felül is, így létrehozva egy igazán drámai szemsminket. Végül egy természetesebb hatású rúzzsal fejeztem be a sminket, ahogy az inspirációmat adó képen i sláttam.

Nekem nagyon tetszett ez a kicsit merészebb smink, ezért Insta-storyba is feldobtam, ahol sok-sok bókot kaptam, hogy mennyire jól áll. Viszont a kontaktlencsémmel kapcsolatban rengeteg üzenetet kaptam, volt, akinek tetszett, viszont volt olyan is, aki követelte vissza az eredeti barna szemem, szóval vegyes volt a felhozatal.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés, Febr 13., 2019, időpont: 12:42 (PST időzóna szerint)

Összességében én nagyon élveztem ezt az 5 napos kihívást, izgalmas volt kipróbálni egy szupermodell sminktrükkjeit! Amit biztosan átemelek a mindennapjaimba, az a narancsszín, ugyanis elképesztő hatása volt rám, és a környezetemre is! Magamtól nem igazán nyúltam volna érte, szóval már csak emiatt is megéri kísérletezni, és kicsit kilépni a komfortzónánkból.

Viszont kereken 1 órával korábban keltem a full sminkek miatt minden nap, ez a része annyira nem jött be, mivel én nem vagyok egy reggeli pacsirta. Illetve természetesen a kontaktlencse sem lesz a hétköznapjaim része, megmarad alkalmankénti bulis kiegészítőnek. De legalább a behelyezés már pillanatok alatt megy, alaposan begyakoroltam egy hét alatt.

Még több

Smink