Szemöldöklaminálás otthon? Ez a lány kipróbálta!

2020 egyik legnagyobb beautytrendje DIY verzióban is megvalósítható. Ha épp van egy kis ráérő időd…

Szemöldöklaminálás otthon? Ez a lány kipróbálta!

A szépen formázott, hangsúlyos szemöldök évek óta menő – nem csoda, hisz egészen új karaktert adhat az arcnak, és csodásan feldobja a nude sminket is. Rengeteg lány vágyik ma is a Zendaya, Lily Collins vagy Cara Delevingne-féle színre-formára. Ahhoz persze, hogy a kusza, természetes szemöldökből statement brow legyen, precízen kell formázni, fésülni, színezni.

Hogy ezt a procedúrát ne kelljen minden sminkelésnél elvégezni, a tetoválás mellett nemrég egy új eljárás, a szemöldöklaminálás is megjelent a beautypiacon. A folyamat hasonlít a szempilla-liftinghez: a megpuhított szálakat a megfelelő formára fésülve fixálják, és igény esetén színezik is. Az elkészült forma pedig úgy 6-8 hétig megmarad! Mostanra már nálunk is elérhető az eljárás, de ha bátor vagy, és szívesen ütöd el az időt DIY szépségtrükkökkel a karanténban, akár magad is megpróbálkozhatsz vele. Előre szólunk: a profi szakembernél 40-50 percig tartó folyamatot azért nem annyira egyszerű otthon reprodukálni – egy londonban élő újságíró csajszi lépésről lépésre dokumentálta a folyamatot (a képeket ITT tudod megnézni.)

Amire szükséged lesz:

– egy szempillalifting szett – például ITT vagy ITT megrendelheted. Plusz vattakorong, micellás víz, vazelin, szemöldökfésű, ecset, fólia, és festék, ha színezni is szeretnél.

– Először tisztítsd meg tökéletesen a szemöldöködet, és a fésűvel igazítsd a kívánt formára. Ha nincs szilikon bőrvédő mellékelve a termékhez, vazelin és a fólia segítségével takard le a szemöldököd melletti bőrfelületet.

– Ezután kövesd a termék használati utasítását, ez a hasonló típusú termékeknél általában így néz ki: vidd fel a rögzítő gélt, majd a göndörítő folyadékot, végül a fixálót, a megadott hatóidőket szigorúan betartva.

Ha festenéd is a szálakat, azt most tedd meg – ehhez is találsz a neten speciális szetteket.

– Ezután jöhet a lifting csomagban lévő ápoló termék a szálakra.

Végül nincs más dolgod, mint 1-2 napig különösen óvatosan végezni az arctisztítást (ne érje víz a szemöldöködet), utána pedig rendszeresen ápolni, hidratálni a szálakat.

Még több

Smink