6 szemöldökbaki, amit messziről kerülj el

Bár karanténpoénnak simán elmennének.

6 szemöldökbaki, amit messziről kerülj el

Régen még a túlszedett csíkszemöldök hódított, aztán jött a magasan ívelt és a borzas verzió. Kb lehetetlen eligazodni, hogy éppen melyik forma számít a legmenőbbnek, de a sunyi dolog az benne, hogy azonnal látszik, ha valaki elszúrta (vagy inkább elszedte) az eredeti ötletét. Ha nem akarsz hasonló hibába esni (ami még a webkamerán keresztül is sikít), kövesd az alábbi tippeket, hogy gyorsan helyrehozd a beauty bakit

Ebihalbaba

Tuti te is ismered: a szemöldök indulásánál ducibb, majd hirtelen elvékonyodik. Pont, mint az aprócska ebihalak a nagypapád kedvenc horgásztavában. Szakértők szerint legalább 6 hétre van szükség, hogy visszasűrűsödjön a forma, addig is színezett zselés formázóval tudod elérni a természetesen telt hatást.

Túl hosszú

Mikor szinte a halántékodra is kifut a szemöldököd, te pedig kis túlzással összecopfozhatnád a hajaddal. Centikben mérhető rekorddöntögetés helyett fogj egy ceruzát is illeszd az orrcimpádhoz úgy, hogy a ceruza másik vége a szemed külső zuga mellett fusson végig. Ahol a ceruza érinti a szemöldököd, ott kellene véget érnie.

Túl rövid

A másik véglet, mikor két kicsi pamacs emlékezet csak a homlokod alsó vonalánál, hogy ott bizony egyszer szemöldök volt. Itt is a színezett szemöldökfesték fog segíteni, ami apró kefécskéjével a legkisebb pihe szálakat is megfesti, így odacsalva a hiányzó részleteket. Az előző cerkás trükköt használva itt is meg tudod állapítani, hogy meddig kellene érnie az eredeti szemöldöködnek.

Nem stimmel a szín

Még a legnagyobb sminkmesterek is belefutnak abba a hibába, hogy túl meleg árnyalatú szemöldökfestéket használnak, mivel ezek a legelterjedtebbek. Viszont akkor sem kell lemondanod a meant to be színről, ha nem kapható sehol. Keverd ki magadnak otthon! Ha a hajtövedhez nézed az árnyalatot, könnyebben tudsz dönteni.

Nem illik a forma az arcodhoz

A sok trend között simán elveszhetsz és a végén ott ragadsz a tükör előtt egy nem túl szerencsés formaválasztással. Tonya Crooks egy londoni szépségszalon vezetője szerint az eredeti formát kell finomítanod, mert az illik a leginkább hozzád. Az eredeti ívet próbáld meg hangsúlyozni, hogy kiemeld a természetes szépségét.

Nem lettek egyformák

Milliószor fog még előfordulni, hogy nem teljesen lesz ugyanolyan a két szemöldököd, de egy: ezt kb csak te veszed észre. Kettő: egy hozzád passzoló szemöldökceruzával pótolhatod a hiányzó szálakat, míg vissza nem nőnek és egy szemöldökfésűvel mindkettőt ugyanolyan ívűre fésülheted. Pár hét és újra megpróbálhatod.

Még több

Smink