Kitalálod, melyik smink készült ujjakkal és melyik profi ecsetekkel?

Esztergályos Viki igazi beauty feladvánnyal készült neked! Belevágsz?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kitalálod, melyik smink készült ujjakkal és melyik profi ecsetekkel?

Mióta nem tudunk személyesen találkozni a barátnőimmel, szuper kis chat-partikat tartunk FaceTime-on. Mivel tudják, hogy imádom a sminkelést, mindig bedobnak egy-két érdekességet a témában. A minap pedig az egyik annyira felkeltette a figyelmem, hogy úgy döntöttem ki is próbálom!

Teljes smink – ecset nélkül! Elsőre nem is hangzik olyan borzasztóan, de hidd el, egy-egy esetben nagyon tud hiányozni az a kis kellék! Azért pedig, hogy még izgibb legyen, elkészítettem ugyanazt a look-ot ecsetekkel is, hogy meglássuk mekkora lesz a különbség.

Az alapok minden ecset nélküli sminknél egyformán készültek: Az ujjaim segítségével felvittem az alapozót, és a korrektort, majd eloszlattam őket. Ez még nem is akkora gond, régen csak így csináltam. A pirosítás és bronzosítás viszont nagyon nehézkesen ment. Vagy alig tudtam színt csempészni magamra, vagy túl sok lett, amit pedig a dörzsölgetéssel végül szinte teljesen eltüntettem. Azaz eléggé megszenvedtem azzal a lépéssel, ami máskor, ecsettel, pillanatok alatt megy.

Először egy könnyűnek gondolt, egyszerű, de ragyogó sminket készítettem, csupa földszínnel, kis pezsgős csillogással megbolondítva. Nos, kitalálod melyik mivel készült?

Kapásból egy kis beauty hackkel kezdtem a sminkelést: A szép, cicás fazon kedvéért egy kis plasztikkártyát tettem a szemem sarkához, ezzel könnyítve a külső „V” formázását. A szemhéjamra először egy natúr bőrszínt vittem fel, ez mindkét verziónál könnyedén sikerült. Az első nehezebb rész a mélyítő vonal volt, ecsettel csupán pár suhintás, és kész is, viszont mindezt a kisujjam hegyével prezentálni, na, az már nem annyira vicces.

Ezután egy fényes pezsgő árnyalatot vittem fel a teljes mozgó szemhéjra. Ezt az akadályt nevetve megugrottam, hiszen az ilyen fényes, már-már krémes árnyalatokat amúgy is jobb ujjbeggyel felvinni, mivel úgy sokkal erősebben felapplikálható, élénkebb és ragyogóbb is lesz a végeredmény. A külső szemzug és az alsó szempillasor kiemeléséhez pedig egy matt középbarna színt használtam. Az ecsetmentes sminknél, szintén a kisujjammal dolgoztam a pontosabb felvitel érdekében. Természetesen ennél a pontnál ecsettel a kezemben jöhet a satírozás, amit az ujjaimmal nagyon óvatosan ugyan, de egész jól megoldottam. Végül mindkét smink zárásaként felkerült egy-egy réteg szempillaspirál, a számra pedig színezett ajakápoló.

Ha az első sminkre tippeltél, hogy az az ecset nélküli, nos, akkor eltaláltad! Összességében azt gondolom, hogy egészen vállalható egy natúrabb smink elkészítése eszköz nélkül is!

 

Ezután gondoltam, nehezítsük egy kicsit, ezért merészebb színek után nyúltam. Mit gondolsz, sikerült megugranom a kihívást?

Ennek a sminknek az lényege, hogy a szem két szélére matt, sötétebb árnyalat kerül, a szem közepére pedig egy világosabb, csillogó tónus, ami szépen kiemeli a tekintetet.

Az ecset nélküli oldalon ismét jórészt a kisujjammal dolgoztam, főleg, ahol kisebb helyem volt, azaz a szélekre és az alsó pillasorhoz ezzel az ujjammal tapogattam be óvatosan a festéket, a szemem középső részre pedig mutatóujjal vittem fel a ragyogó, pezsgő színű szemfestéket. A gond a színek összemosásánál, és a szélek puhításánál kezdődött, ezt nem nagyon tudtam kivitelezni az ujjaimmal.

A pirosítás szinte alig sikerült ecset nélkül, ugyanis egy nagyon finom, rózsaszínes árnyalatot szerettem volna feltenni, amiből alig látszott a végére valami. A rúzzsal egyszerű volt ismét a dolgom, egy fényes árnyalatot választottam, de azért hiányzott, hogy a széleknél nem igazíthattam rá egy kis korrektorecsettel, hogy precízebb legyen a szám vonala.

Szerintem nem volt nehéz dolgod ennél a sminknél, főleg az arcom az árulkodó: igen, az első smink készült ecsettel, ugyanis sokkal élettel telibbnek látszom azon. Ennyit tesz egy kis pirosítás! A szemsminkkel elégedett vagyok az ecset nélküli verzión is, szerintem vállalható, bár nyilván hiányzik a szebb, puhább eldolgozás.

 

A harmadik sminknél már nagyon úgy gondoltam, hogy megy ez nekem, ezért egy extra formájú, teljesen matt, és ráadásul elképesztően élénk színt választottam ki a sminkemhez. Véleményem szerint itt látványosan elhasaltam, de döntsd el te!
Mit gondolsz, melyik smink készült ecsettel, és melyik nélküle?

Első lépésként egy halvány hússzínt vittem fel a mélyítő vonalba, és dolgoztam el. Ezután pedig feltapogattam az élénk, lila színt. A plasztikkártyás trükköm itt is használtam, hogy szebben sikerüljön a széle a sminkemnek. Alulra a belső szemzugból, nagyjából a szemem 1/3-áig arany szemhéjpúder került, utána pedig a felül is használt lila. Végül egy aranyszínű filces tussal (ez ugye nem számít csalásnak?) kontúroztam a lila színt a felső szemhéjamon. Végül a szemsmink zárásaként feldobtam egy műszempillát. Az arcomra egy barackos pirosító került, és egy színben hozzáillő highlighter, a számra pedig bézs szájfény.

Ennél a sminknél biztos vagyok benne, hogy kapásból kiszúrtad, hogy az első az ecset nélküli. Sajnos a matt, ráadásul ennyire élénk színek, nagyon nem viselkednek jól ujjakkal feltéve: foltos lesz, egyeletlen, egyszóval szörnyű.

Összességében érdekes kihívás volt, megtudhattuk, hogy némelyik smink egészen jól működhet ecset nélkül is. Tehát ha véletlenül kimaradna az ecsetkészleted a neszidből, nem kell kétségbe esni: egy természetes színekből álló, csillogó szemsminket akkor is össze lehet dobni, ha csak az ujjaid vannak a segítségedre. Bár, kétség kívül sokkal szebb a végeredmény, ha megfelelő eszközökkel dolgozunk.

Címkék: beauty cosmo beauty ecset esztergályos viki smink szemsmink szépség szimkelés ujjak

Még több Smink

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

3 beautycucc, ami a megmenthet az online meeting előtt

Ha csak pár perced van arra, hogy összerakd magad az online megbeszélés előtt, nagyon nem mindegy, melyik kozmetikumot kapod elő!

Tudd meg, melyik színtípusba tartozol, és jobban fogsz sminkelni!

Ha tisztában vagy azzal, milyen színektől lesz életteli, üde hatású a pofid, már az alapsminkedet is úgy tudod majd elkészíteni, hogy csak úgy ragyogsz tőle!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ha sminkszivaccsal alapozol, ezeket tudnod kell

Praktikus, könnyű használni, de hogy igazán szép legyen a sminkszivaccsal készült make-upod, néhány dologra érdemes odafigyelned!

Így hozd helyre, ha elkenődött a szempillaspirálod

Csak annyit kérünk: ne állj neki tiszta erőből dörzsölni az ujjaddal az elmaszatolódott szempillaspirált!!!

A tavasz legpraktikusabb sminkcucca: elő a highlighterrel!

Gyönyörű fényt ad a pofidnak, üdébbnek és simábbnak mutatja az arcodat, használd bátran (és jól!) minden egyes nap!